Century 21 stenger dørene

Erics Blog Century 21

Century 21 i New York er en av de siste økonomiske ofrene som følgende av COVID-19 pandemien i New York. Century 21 har selvsagt sett en betydelig nedgang av inntektene sine det siste halvåret og er derfor på randen av konkurs. Shoppingparadiset vil bli savnet av mange turister og Newyorkere. Butikkjeden, som selger store merkeklær til utsalgspriser, består av 15 butikker, hvorav fem ligger i New York City. Fire filialer er nå stengt, de andre gjennomfører opphørssalg.

Century 21 sin første butikk åpnet i 1961 i Brooklyn. Så alle som har besøkt New York de siste 50 årene, har sannsynligvis besøkt kjeden. Selv om meningene om butikken er noe delte; noen synes at hyllene er overfylte og at andre shoppere er et drama. Mens for noen er ingen New York-tur komplett uten å tilbringe en ettermiddag her på skattejakt.

Ønsker du å holde deg oppdatert om alle New York nyheter? Meld deg på nyhetsbrevet mitt her.

Personlig synes jeg det er synd at New York mister et slikt ikon. Selv er jeg ingen shopper, men jeg liker fortsatt å ta turen innom flaggskipsbutikken på Downtown Manhattan fra tid til annen. Som for eksempel i kombinasjon med et besøk til nærliggende 9/11 memorial. Denne flaggskipsbutikken fikk mye skade den 11. september 2001. Under gjenåpningen fem måneder senere sto tusenvis av mennesker i kø for å handle igjen. Century 21 ble ikke brakt ned av dette store tilbakeslaget på den tiden, men dessverre ser det ut til at den nåværende pandemien gjør det.

Det vil være en rekke konkurshøringer ved United States Bankruptcy Court Southern District of New York i nær fremtid, som får det til å se ut som det er en liten sjanse for en omstart. Men gitt at det for øyeblikket er en samlet utestående gjeld på rundt $ 42 millioner, hvorav mer enn $ 4,7 millioner med Tommy Hilfiger, $ 1,2 millioner med Adidas og $ 1 million med Michael Kors, virker denne muligheten ubetydelig. Med et tungt sukk må vi nok venne oss til et Manhattan uten outlet-shopping. Forhåpentligvis vil de mindre butikkene, som den på Bleecker Street, overleve.

Erics Blogg Century 21 i New York

Det kan hende at du også er interessert i disse blogginnleggene:

Times Square Ball Drop på nyttårsaften vil i år foregå virtuelt

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter