COVID-19 test i New York for reise

COVID 19 test i New York for reise

En COVID-19 test i New York for reise kan du ta i hele byen. Både PCR-test og antigen hurtigtester er tilgjengelig. Det er telt og varebiler på gaten hvor du kan bli testet for koronaviruset. Disse finner du blant annet på Times Square, ved siden av Grand Central, ved 9/11 Memorial, eller til og med nedover gaten fra hotellet ditt. Noen ganger vil du finne flere steder å teste per gate.

Hvor kan jeg testes for COVID-19 i New York?

Du kan teste deg for korona over hele New York. Langs gatene kan du finne test-telt hvor du kan ta en offisiell COVID-19 test. Spør alltid om testresultatet kan sendes vi e-post eller som brev. Noen selskaper gir kun svar verbalt.

De fleste teststeder tilbyr både PCR test samt antigen hurtigtest. Når du ankommer teststeder scanner du en QR-kode du registrerer deg gjennom. Etter registrering blir testen administrert og du vil motta et resultat innen 12 til 36 timer. Med en antigen hurtigtest får du vanligvis svar innen 15 til 45 minutter.

I tillegg til teststeder langs gatene kan du også ta tester via CityMD. Dette er et legekontor med mange beliggenheter i New York. Du kan også ta en PCR-test eller antigen hurtigtest her. De sender svaret på antigen testen vi e-post. For resultater av PCR-testen må du tilbake til legekontoret for å henge resultatet. Flere sykehus tilbyr også testing for COVID-19, men dette er mindre tilgjengelig for turister.

Erics tips: Spør alltid på forhånd om du kan gjennomføre testen uten amerikansk helseforsikring og hvor mye testen kommer til å koste. Det billigste alternativet jeg kunne finne var CTS Mobile Testing på Times Square hvor en hurtigtest koster $ 50, og 100$ for en PCR-test.

COVID 19 test i New York for reise - Buss COVID 19 test i New York for reise - CityMD

Hvordan test trengs for å fly?

Genrelt sett trenger man en PCR-test som ikke er eldre enn 48 timer. Maksimalt 24 timer gjelder for en antigen hurtigtest. Se her for oppdatert informasjon om testing for retur til Norge. Sjekk alltid med flyselskapet du skal reise med om og hvilke testkrav de har.

Når burde jeg teste meg?

Ikke vent til siste øyeblikk for å ta en test. Det er en sjanse for at du ikke mottar svaret innen du skal reise og derfor blir nektet ombordstigning. Derfor anbefaler jeg å teste deg tidlig nok slik at hvis det er noen uforutsette problemer, kan du alltid ta en ny test. Det er også mulig at teststedet er lavere i antall ansatte den dagen, eller det kan være travlere enn vanlig, i så fall kan det ta lengre tid å få resultatene. Hvis du kan, anbefaler jeg å ta en antigen hurtigtest da resultatet kommer raskere inn enn ved en PCR-test.

Når du er i New York og ser et teststed i nærheten av hotellet ditt kan du ta turen innom et par dager før avreise. Spør dem om de kan sende testresultatene på e-post, hvilken type tester de gjør, omtrent hvor lang tid testresultatene vil ta, om det er noen kostnader og når de vil være tilgjengelig. Ting kan endre seg: et teststed kan for eksempel plutselig stenge eller flytte til en annen beliggenhet. Vær sikker på å innhente så mye informasjon som mulig på forhånd så du kan nyte New York uten bekymringer.

Testing på JFK Airport

Alle fra 4 år kan ta en COVID-19 test på JFK Airport. Det er et teststed på Terminal 8 som du kan ta JFK AirTrain til. Jeg anbefaler imidlertid ikke å bli testet der. Dette teststedet er ofte svært travelt og det tar lang tid før alle skjemaer er utfylt og testen er administrert. Som et resultat er det mulig at resultatet ikke kommer i tide. Derfor anbefaler jeg å teste i byen.
PS; Du kan også ta en koronavirustest på andre terminaler, for eksempel terminal 1 og 4, men disse kan lett koste mellom $175 og $250

Det kan hende du også er interessert i:

Hvor kan jeg teste meg for COVID-19 i New York?

Du kan testes for COVID-19 hvor som helst New York. Les mer her.
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt