De beste stedene for kaffe og bagels i New York

De beste stedene for kaffe og bagels i New York

Trenger du en liten pustepause etter en shoppingrunde eller et museumsbesøk? Unn deg selv noe som er like typisk New York som gule taxier og Empire State Building; en bagel! Det finnes hundrevis av steder hvor du kan få deg en kopp kaffe og en bagel «to go», men de som er nevnt nedenfor er 7 av de aller beste stedene for kaffe og bagels i New York hvor du kan sette deg ned og slappe av mens du spiser:

  1. Ess-A-Bagel

   Et besøk til Ess-A-Bagel er en opplevelse i seg selv. I den enorme disken finner du utallige store skåler med salater, kremost, mange sorter fisk samt mye annet godt. Dette stedet er kjent for kjempegode pålegg i tillegg til nybakte bagels. På noen steder hvor det selges bagels kan det være litt begrenset med pålegg og fyll, men her er det nok av valgalternativer. Du burde prøve «chicken curry salad» – den er litt sterk, men det er en god kombinasjon av kylling og curry. Vegetarianere kommer også til å like seg her, det finnes nemlig et stort utvalg med forskjellige typer tofu-basert kremost. I tillegg til å velge pålegg og fyll så kan du også velge mellom ulike typer bagels. Du kan til og med få en ristet («toasted») bagel hvis du foretrekker det! Det finnes nok av sitteplasser, men vær oppmerksom på at det kan bli veldig folksomt her, spesielt i løpet av lunsjtiden.

   De beste stedene for kaffe og bagels i New York - Ess-a-Bagel utenfor

  2. The Grey Dog

   The Grey Dog har flere lokasjoner i New York, men den som ligger i SoHo er helt perfekt hvis du er på shopping i nabolaget. Dette er også et supert sted for å ta seg en kopp kaffe, i tillegg til frokost, lunsj og middag. Menyen er spikret opp på veggen ovenfor baren, så det er enkelt å få en oversikt over valgalternativene mens man venter (spesielt hvis det er travelt). Sørg for at du har bestemt deg for hva du ønsker å bestille før det blir din tur. De har også et stort utvalg av kaffe; både varme og kalde alternativer. Det er ikke billig, men du får en stor kopp kaffe eller te for pengene. Hvis du skal spise lunsj eller middag på The Grey Dog så burde du bestille en rett som inkluderer «homemade fries» – de er nemlig kjempegode!

   Erics tips: Stemningen hos The Grey Dog er veldig avslappet. Alle restaurantene/kaféene på Manhattan er pent dekorert, og det spilles mye god musikk. Gjestene består av en god blanding forskjellige mennesker, men som regel ganske hippe folk.

   De beste stedene for kaffe og bagels i New York - Grey Dog

  3. Irving Farm

   Dette er nok en av New Yorks koseligste kaffebarer. Takket være de vennlige ansatte og de hyggelige kundene er det alltid en god stemning. Her får du god service; cappuccinoen din blir toppet med et sjokoladehjerte og bestillingen din blir levert til bordet der hvor du sitter, selv hvis du bestiller ved baren. Det finnes nok av sitteplasser, både nede og oppe, pluss at du kan benytte deg av gratis WiFi. Hos Irving Farm kan du velge fra et stort utvalg forskjellige kaffetyper, både som vanlig (varm) kaffe eller som iskaffe. Det er også mulig å kjøpe nybakte muffins, brownies og sjokoladecroissanter (anbefales!). På dagtid kan du også nyte et utvalg av sandwiches og bagels, og på kvelden kan du kose deg med et glass vin og et fat med ostebiter.

   De beste stedene for kaffe og bagels i New York - Irving Farm

  4. Mudspot

   Mudspot er godt kjent i New York for sin hjemmelagde kaffe med høyt koffeininnhold. Perfekt for «byen som aldri sover». Du kan bestille en original «cup of Mud», men «Mud Mocha» er også veldig god. Har du ikke behov for koffein? Da kan du prøve en «Almond Latte» eller en «Mint Mochacinno». Hvert bord har en gratis flaske med vann ettersom kaffen er ganske sterk. Det finnes også en mangfoldig meny med alternativer for frokost og brunsj. Alle rettene har et sør-amerikansk preg over seg. Har du lyst på noe søtt? De har et utvalg av herlige muffins. Om sommeren er hagen åpen, så da kan du sitte ute mens du nyter en kopp kaffe og en matbit.

  5. Murray’s Bagels

   Den eneste ulempen med Murray’s Bagels er at det er veldig begrenset med sitteplasser, ellers har jeg bare positive ting å si om dette stedet. De har så gode bagels at man ikke engang behøver pålegg. Prøv for eksempel en «everything bagel»; den er bakt med valmuefrø, løk og hvitost. Selv om man ikke trenger pålegg på bagelen for at det skal være godt så finnes det mange alternativer hvis du skulle ønske det. I tillegg til kremost har de mange salater, og de ansatte vet akkurat hvordan man steker et perfekt egg. Spesialiteten er røkt fisk og du kommer til å bli hektet på røkelaksen! Hvis du har vanskeligheter med å velge så kan du gå for en av deres «specialty bagels». Dette er bagels som er fylt med kjempegode kombinasjoner, slik som kalkun, ost, coleslaw og dressing. Har du også lyst på en kopp kaffe? De har en veldig populær cappuccino.

   De beste stedene for kaffe og bagels i New York - Murrays Bagels

  6. Pick A Bagel

   Pick A Bagel er en kjede som har flere butikker rundt omkring på Manhattan. Hvis jeg befinner meg i nærheten av en av butikkene så går jeg definitivt kjapt innom for en bagel. De har et stort utvalg av forskjellige bagels, kremost og annen topping. Alle Pick A Bagel-butikkene har ferske salater, og det er mulig å kjøpe andre godsaker som muffins, kjeks og forskjellige sandwiches, slik som paninis. Kaffen deres er også veldig god!

   De beste stedene for kaffe og bagels i New York - Pick A Bagel

  7. Butler

   Blant lokale er Butler en populær plass å kjøpe morgenkaffen. Spesielt Water Street-butikken i Brooklyn Heights som ligger nesten rett under Brooklyn Bridge er en flott plass å besøke. Her står du i kø med andre Brooklynites, og du kan ta med kaffen til Brooklyn Bridge Park som kun er et stenkast unna. De har også gode alternativer til frokost og lunsj som passer utmerket med kaffen din.

   Kaffe fra Butler

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter