Fotografiska i New York

Kjøp billetter nå
Fotografiska i New York

Fotografiska i New York er et fotomuseum og en avdeling av det berømte Fotografiska Museum i Stockholm. Museet i New York City åpnet i 2019, og her utstilles den beste fotokunsten i verden, både fra gamle og nye kunstnere. Det holdes mange arrangementer på museet, og museet har som et mål om å være en møteplass i tillegg til et museum. Fotografiska NYC holder åpent sent, så det er en super plass å besøke på kvelden. Du kan til og med nyte kunsten med et glass vin i hånden!

Kjøp dine billetter til Fotografiska her

Historien bak Fotografiska

De svenske brødrene Jan og Per Broman vokste opp i fotografiens verden. Fra en tidlig alder lærte brødrene å skape og ta bilder, ettersom deres far var fotoansvarlig hos en avis og bygget faktisk et mørkerom hjemme. Lidenskapen for fotografi forble, og i 2010 grunnla brødrene Broman Fotografiska Museum i Stockholm med målet om å bruke fotokunsten til å inspirere til en større bevissthet i verden. Det ble hurtig populært og brødrene bestemte seg derfor for å ta konseptet videre til Tallinn i Estland, så senere over Atlanteren til New York.

Med sin beliggenhet i Flatiron District ligger Fotografiske i New York en kort gåtur fra Flatiron Building. Museum ligger i en historisk bygning fra 1894, som tidligere het Church Missions House. Bygningen, bygget i nyrenessansestil, strekker seg over 6 etasjer. Det er et registrert landemerke i New York City, noe som betyr at det regnes som en viktig del av byens kulturarv. Det er dermed et imponerende rammeverk for Fotografiska New Yorks mangfoldige konsepter.

Fotografiska i New York - en samling av kunst Fotografiska i New York - kunstverk

Utstillinger på Fotografiska New York

Fotografiska New York er et litt uvanlig museum. Målet er å være med en «kun» et sted for å kikke på kunst og i stedet gi de besøkende en opplevelse. På museet holdes det mange arrangementer, som handler om mye mer enn bare fotografi. Det er foredrag, workshops, moteshow, DJ-kvelder, poesiopplesninger, vinsmaking og mye mer.

Fotografiske har hverken permanente utstillinger eller samlinger. I stedet har museet skiftende utstillinger, som gjør det mulig å stille ut et større utvalg av kunst. Denne tilnærmingen gjør det også mulig å fremstille pågående verdensbegivenheter, som gjør Fotografiska til et veldig moderne museum. Målet er å alltid ha et bredt utvalg av fotografier på utstilling – fra mote og kommersielt arbeid til kunst og dokumentarfotografering – for å tiltrekke seg et bredere publikum. 5 forskjellige fotoutstillinger er vanligvis utstilt på en gang, og de byttes ut ofte for å sikre at museet er spennende også for stamgjester.

Fotografiska i New York - utstillingsrom Fotografiska i New York - bilder

Mat og drikke på Fotografiska

Fotografiska i New York huser en cafe, bar og restaurant. Museumskafeen tilbyr kaffe, annen varm drikke samt småbiter som bakverk. Her kan du også kjøpe et glass vin eller cocktail som du kan nyte når du utforsker kunsten.

I andre etasje finner du den luksuriøse restauranten Verōnika med retter inspirert av fransk og østeuropeisk kjøkken. Navnet er et nikk til fotografiets skytshelgen, Veronica. Det elegante interiøret er moderne, men tar deg samtidig tilbake til begynnelsen av det 20. århundre.

Du kan også avrunde museumsbesøket på Chapel Bar, en speakeasy-bar i det restaurerte kapellet ved siden av Fotografiska.

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • Søndag – torsdag: kl. 10:30 til 21:00
    • Fredag – lørdag: kl. 10:30 til 23:00
    • Stengt på Thanksgiving og 1. Juledag (25. desember)
  • Beliggenhet: 281 Park Ave South, på E 22nd St.

Kjøp dine billetter til Fotografiska her

I tillegg til Fotografiska New York finner det andre populære museer i New York som også er verdt et besøk.

Fotografiska i New York New York - Beliggenheten på Park Avenue

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt