Koronavirus i New York

Koronavirus i New York

Denne siden inneholder oppdatert informasjon om koronavirus i New York, også kjent som COVID-19. Det er foreløpig et innreiseforbud til New York fra Europeiske land. Det er enda ikke noen dato for når innreiseforbudet løftes. Denne siden oppdateres daglig, og så fort situasjonen endres vil du lese det her. Hvilket severdigheter i New York er åpne hva er eventuelle endringer? Nedenfor finner du en oversikt over nåværende situasjon i New York.

Nåværende COVID-19 status i New York (sist oppdatert: 25. juli 2021)

Foreløpig er over 70% av alle voksne i new York fått minst en vaksinasjonsdose. Dette er et milepæl, og byen har løftet mange restriksjoner. Vaksinerte trenger ikke lenger å bruke munnbind og trenger heller ikke å holde avstand mellom hverandre. Restriksjoner gjelder fortsatt på kollektivtransport. Reisende uten symptomer som kommer inn i New York fra et annet land er ikke lenger pålagt karantene og trenger ikke å bli testet etter ankomst. Karantene anbefales fortsatt for alle reisende som ikke er fullvaksinert eller som har hatt COVID-19 i løpet av de siste 3 månedene. Reiseforbudet til New York fra europeiske land gjelder fortsatt, men reisende trenger hverken å gå i karantene eller teste seg i New York ved ankomst. For å gå ombord et fly til USA, er det fortsatt behov for en negativ test.

Oppdatert informasjon
Generelle restriksjoner
MunnbindIkke vaksinert: påbudt med munnbind offentlig når det ikke er mulig å holde avstand på minst 6 feet. Fullvaksinert: ingen krav om munnbind utendørs og de fleste innendørs omgivelser. Munnbind er påbudt på offentlig transport. Ta alltid med deg munnbind og sjekk spesifikke restriksjoner ved inngangen.
Vaksine krevesNei
Hovedattraksjoner
Empire State BuildingÅpent daglig Tidsbestemt reservasjon kreves, også med rabattkort.
Top of the RockÅpent daglig
One World ObservatoryÅpent Åpent de fleste dager, se her.
Edge Observation DeckÅpent daglig
FrihetsgudinnenÅpent. Uteområdet og museet er åpent
Ellis IslandÅpent
The VesselÅpent
Central ParkÅpent
Governors IslandÅpent. Tidsbestemt inngangsbillett er påkrevd.
Leie av sykkel og guidet sykkelturerÅpent. Turer i mindre grupper, munnbind er påbudt.
High Line ParkÅpent. Tidsbestemt inngangsbillett er påkrevd.
Circle Line CruisesÅpent. Separate områder for vaksinerte og uvaksinerte personer
Grand Central TerminalÅpent
9/11 MemorialÅpent daglig angitte inn- og utganger.
Dyreparker & New York AquariumÅpent
Madame TussaudsÅpent
Hop-on-hop-off-buss
Big BusKjører Uptown og Downtown rutene
Store museer
MoMAÅpent
The MetÅpent
American Museum of Natural HistoryÅpent
GuggenheimÅpent
9/11 MuseumÅpent
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om negativ COVID-test eller bevis på fullvaksinasjon.
NHL (New York Rangers)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om negativ COVID-test eller bevis på fullvaksinasjon.
NFL (New York Giants, New York Jets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
New York Marathon 2021Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om negativ COVID-test eller bevis på fullvaksinasjon.
Forestillinger
BroadwayGjenåpner i september
New York City BalletGjenåpner i september
The Metropolitan OperaGjenåpner i september
Offentlig transportTilbake til vanlig rutetider
Shopping
Macy'sÅpent
Woodbury CommonÅpent
Empire OutletsÅpent
RestauranterInnen- og utendørs servering tillatt med full kapasitet. Mulig tillegg på opptil 10% som gjenopprettingstiltak.

 

Unngå problemer med kansellering pga. koronavirus

Hvis du planlegger en tur til New York under COVID-19, men er redd for at du er nødt til å avbestille turen din anbefaler jeg deg å ta noen forholdsregler. Når du bestiller rabattkort som Sightseeing Flex Pass og Sightseeing Day Pass kan du for eksempel legge til avbestillingsforsikring for en liten andel av beløpet. Da har du mulighet til å avbestille rabattkortene gratis. Når du bestiller billetter til Broadway gjennom min side kan du velge fleksible billetter. Det tillater deg å avbestille billettene helt gratis frem til 10 dager før forestillingen. For å unngå offentlig transport til/fra JFK, Newark og LGA flyplass, forhåndsreserver flyplasstransport til New York for å sørge for at transport er bestilt. For mer oppdatert informasjon om flyvningen til og fra New York er det best om du kontakter flyselskapet.

Den nåværende situasjonen kan også gi uventede fordeler. For de som tør å ta en sjanse, det er nå reisetilbud til New York tilgjengelig.

Mer informasjon om korona i New York

Hvis du er i New York og har spørsmål om koronavirus i New York kan du ringe 311 fra en fasttelefon. Dette er et generelt telefonnummer for informasjon når man er i New York City. Føler deg syk og er bekymret over noen av symptomene? Kontakt en lokal lege, dette kan hotellet ditt hjelpe deg med.

Trenger jeg å ta en koronatest for New York?

Ta kontakt med flyselskapet ditt for å få de nyeste forskriftene om testing for turen til New York.

Kan jeg besøke attraksjoner i New York under COVID-19?

Ja, det kan du! Sjekk ut oppdatert oversikt her over åpne attraksjoner under koronapandemien i New York.

Er jeg forsikret hvis jeg får korona i New York?

Sjekk vilkårene for reise- og / eller medisinsk forsikring før du reiser for å se hva som dekkes om du får korona i New York.

Er jeg nødt til å gå i karantene under eller etter turen min til New York?

Ta kontakt med flyselskapet ditt for å se om det er noen karanteneregler for New York for øyeblikket. Se oppdatert informasjon om koronavirus i New York her for all informasjon om COVID-19 i NYC.

Kreves munnbind i New York?

Munnbind kreves i offentlige, hvis du ikke klarer å holde en avstand på minst 6 feet. Du må ha munnbind til enhver tid når du kjører offentlig transport.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter