Koronavirus i New York

Koronavirus i New York

Koronasituasjonen i New York endrer seg daglig. Denne siden inneholder oppdatert informasjon om COVID-19 situasjonen og restriksjoner i New York. Hvilke severdigheter i New York er åpne og hva er eventuelle endringer? Nedenfor finner du en oversikt over nåværende situasjon i New York.

Nåværende COVID-19 status i New York (sist oppdatert: 20. januar 2022)

Situasjonen rundt koronaviruset i New York kan sammenlignes med situasjonen i Europa. På grunn av Omicron-varianten og for å bekjempe vinterbølgen, økes testingen i New York. Vaksinerte trenger ikke lenger å bruke munnbind utendørs og trenger heller ikke å holde avstand mellom hverandre. Likevel er det sterkt anbefalt å bruke munnbind innendørs, selv om du er fullvaksinert. Mange newyorkere bruker fortsatt dette. Jeg ser også at mange butikker vil at kundene fortsatt bruker munnbind. Ta derfor alltid med deg dette. I offentlig transport må alle bruke munnbind.

For innendørs bespisning og underholdning i New York, som for eksempel konsertlokaler, museer og observasjonsdekk krever at alle fra 12 år og over fremviser bevis på at de er fullvaksinert. Du beregnes som fullvaksinert to uker etter din andre vaksinedose med Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, eller Sinovac, eller én dose med Johnson & Johnson vaksinen, i tillegg til kryssvaksiner. Det offisielle vaksinasjonsregisteret må inneholde dine personlige og vaksinasjonsopplysninger. Barn mellom 5 og 11 år er nødt til å fremvise at de har fått minst én dose av en WHO-godkjent COVID-19-vaksine.

Nye restriksjoner fra 28. januar 2022: Barn fra 5 til 11 år er også nødt til å fremvise vaksinasjonsbevis for innendørs bespisning og underholdning.

Oppdatert informasjon
Generelle restriksjoner
MunnbindMunnbind er påbudt på offentlig transport samt mange innendørs steder. Også barn under 12 år er nødt til å bruke munnbind de fleste innendørs områder.
Vaksinasjon kreves for å reise til USAJa, en WHO-godkjent vaksinasjon er påkrevet for alle over 17 år.
COVID-19 test påkrevd for å reise til USAJa, det er påkrevet for alle over 2 år. COVID -testen kan ikke være eldre enn 24 timer.
VaksinasjonskravPersoner 5 år og eldre må vise bevis på vaksinasjon for innendørs bespisning og underholdning. Dette inkluderer innendørs steder som restauranter, barer, nattklubber, kafeer, gatekjøkken, teatre, arenaer, museer, dyrehager og idrettsarenaer.
Offentlig transportTilbake til vanlig rutetider. Munnbind er påbudt på offentlig transport.
Hovedattraksjoner
Empire State BuildingÅpent daglig Tidsbestemt reservasjon kreves, også med rabattkort.
Top of the RockÅpent daglig
One World ObservatoryÅpent daglig , se her.
Edge Observation DeckÅpent daglig
Frihetsgudinnen & Ellis IslandÅpent. Uteområdet og museet er åpent
Central ParkÅpent
Governors IslandÅpent. Tidsbestemt inngangsbillett er påkrevd.
Leie av sykkel og guidet sykkelturerÅpent. Turer i mindre grupper, munnbind er påbudt.
High Line ParkÅpent
Circle Line CruisesÅpent
Grand Central TerminalÅpent
9/11 MemorialÅpent daglig angitte inn- og utganger.
Dyreparker & New York AquariumÅpent
Madame TussaudsÅpent
Hop-on-hop-off-buss
Big BusKjører Uptown og Downtown rutene
Store museer
MoMAÅpent daglig
The MetÅpent de fleste dager
American Museum of Natural HistoryÅpent de fleste dager Tidsbestemt reservasjon kreves, også med rabattkort.
GuggenheimÅpent de fleste dager
9/11 MuseumÅpent de fleste dager
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om bevis på fullvaksinasjon.
NHL (New York Rangers)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om bevis på fullvaksinasjon.
NFL (New York Giants, New York Jets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
Forestillinger
BroadwayKrav om bevis på fullvaksinasjon. Alle i reisefølget er nødt til å ta med legitimasjon.
New York City BalletKrav om bevis på fullvaksinasjon. Alle i reisefølget er nødt til å ta med legitimasjon.
The Metropolitan OperaKrav om bevis på fullvaksinasjon. En oppfriskningsdose kreves for alle som er kvalifisert til å motta den.
Shopping
Macy'sÅpent
Woodbury CommonÅpent
Empire OutletsÅpent
RestauranterInnendørs bespisning: Krav om at alle fra 12 år og over er fullvaksinert, og 1 dose er påkrevd for barn fra 5 til 11 år. Utendørs bespisning: ingen krav. Full kapasitet.

Unngå problemer med kansellering pga. koronavirus

Hvis du planlegger en tur til New York under COVID-19, men er redd for at du er nødt til å avbestille turen din anbefaler jeg deg å ta noen forholdsregler. Når du bestiller rabattkort som Sightseeing Flex Pass og Sightseeing Day Pass kan du for eksempel legge til avbestillingsforsikring for en liten andel av beløpet. Da du har mulighet til å avbestille rabattkortene, gratis. Når du bestiller billetter til Broadway gjennom min side kan du velge fleksible billetter. Det tillater deg å avbestille billettene helt gratis frem til 10 dager før forestillingen. For å unngå offentlig transport til/fra JFK, Newark og LGA flyplass, forhåndsreserver flyplasstransport til New York for å sørge for at transport er bestilt. For mer oppdatert informasjon om flyvningen til og fra New York er det best om du kontakter flyselskapet.

Mer informasjon om korona i New York

Hvis du er i New York og har spørsmål om koronavirus i New York kan du ringe 311 fra en fasttelefon. Dette er et generelt telefonnummer for informasjon når man er i New York City. Føler deg syk og er bekymret over noen av symptomene? Hvis du trenger å ta en COVID-19 test i New York er dette mulig en rekke steder i New York, helt gratis.

Trenger jeg å ta en koronatest for New York?

Ja, det er påkrevet for alle over 2 år. COVID-testen kan ikke være eldre enn 24 timer.

Kan jeg besøke attraksjoner i New York under COVID-19?

Ja, det kan du! Sjekk ut oppdatert oversikt her over åpne attraksjoner under koronapandemien i New York.

Er jeg forsikret hvis jeg får korona i New York?

Sjekk vilkårene for reise- og / eller medisinsk forsikring før du reiser for å se hva som dekkes om du får korona i New York.

Er jeg nødt til å gå i karantene under eller etter turen min til New York?

Ta kontakt med flyselskapet ditt for å se om det er noen karanteneregler for New York for øyeblikket. Se oppdatert informasjon om koronavirus i New York her for all informasjon om COVID-19 i NYC.

Kreves munnbind i New York?

Munnbind kreves i offentlige, hvis du ikke klarer å holde en avstand på minst 6 feet. Du må ha munnbind til enhver tid når du kjører offentlig transport.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt