Koronavirus i New York

Koronavirus i New York

Denne siden inneholder oppdatert informasjon om koronavirus i New York, også kjent som COVID-19. Fra 8 november kan du fly til New York igjen, hvis du er vaksinert! Denne siden oppdateres daglig, og så fort situasjonen endres vil du lese det her. Hvilket severdigheter i New York er åpne hva er eventuelle endringer? Nedenfor finner du en oversikt over nåværende situasjon i New York.

Nåværende COVID-19 status i New York (sist oppdatert: 16. oktober 2021)

Foreløpig er over 75% av alle voksne i new York fått minst en vaksinasjonsdose. Dette er et milepæl, og byen har løftet mange restriksjoner. Vaksinerte trenger ikke lenger å bruke munnbind utendørs og trenger heller ikke å holde avstand mellom hverandre. Likevel er det sterkt anbefalt å bruke munnbind innendørs, selv om du er fullvaksinert. I offentlig transport må alle bruke munnbind. For innendørs bespisning og innendørs underholdning, for eksempel konsertlokaler, museer og innendørs stadioner, må du vise bevis på at du har mottatt minst en dose av en WHO-godkjent COVID-19-vaksine. Det offisielle vaksinasjonsregisteret må inneholde dine personlige og vaksinasjonsopplysninger. Kravet gjelder ikke barn under 12 år.

Reisende uten symptomer som kommer inn i New York fra et annet land er ikke lenger pålagt karantene og trenger ikke å bli testet etter ankomst. Karantene anbefales fortsatt for alle reisende som ikke er fullvaksinert eller som har hatt COVID-19 i løpet av de siste 3 månedene. Reiseforbudet til New York fra europeiske land blir løftet 8 november, men reisende trenger hverken å gå i karantene eller teste seg i New York ved ankomst. For å gå ombord et fly til USA, er det fortsatt behov for en negativ test.

Oppdatert informasjon
Generelle restriksjoner
MunnbindIkke vaksinert: munnbind kreves offentlig når de ikke klarer å holde en avstand på minst 6 feet. Fullt vaksinert: ingen munnbind trengs utendørs, sterkt anbefalt i innendørs omgivelser. Ta alltid med et munnbind og sjekk de spesifikke stedskravene ved døren.
Vaksinasjon kreves for å reise til USAJa, en WHO-godkjent vaksinasjon er påkrevet for alle over 12 år.
PCR påkrevd for å reise til USAJa, det er påkrevet for alle over 2 år. PCR-testen kan ikke være eldre enn 72 timer.
VaksinasjonskravPersoner 12 år og eldre må vise bevis på vaksinasjon for innendørs bespisning og underholdning. Dette inkluderer innendørs steder som restauranter, barer, nattklubber, kafeer, gatekjøkken, teatre, arenaer, museer, dyrehager og idrettsarenaer.
Offentlig transportTilbake til vanlig rutetider. Munnbind er påbudt på offentlig transport.
Hovedattraksjoner
Empire State BuildingÅpent daglig Tidsbestemt reservasjon kreves, også med rabattkort.
Top of the RockÅpent daglig
One World ObservatoryÅpent de fleste dager, se her.
Edge Observation DeckÅpent daglig
Frihetsgudinnen & Ellis IslandÅpent. Uteområdet og museet er åpent
Central ParkÅpent
Governors IslandÅpent. Tidsbestemt inngangsbillett er påkrevd.
Leie av sykkel og guidet sykkelturerÅpent. Turer i mindre grupper, munnbind er påbudt.
High Line ParkÅpent
Circle Line CruisesÅpent
Grand Central TerminalÅpent
9/11 MemorialÅpent daglig angitte inn- og utganger.
Dyreparker & New York AquariumÅpent
Madame TussaudsÅpent
Hop-on-hop-off-buss
Big BusKjører Uptown og Downtown rutene
Store museer
MoMAÅpent
The MetÅpent
American Museum of Natural HistoryÅpent Tidsbestemt reservasjon kreves, også med rabattkort.
GuggenheimÅpent
9/11 MuseumÅpent de fleste dager
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om bevis på fullvaksinasjon.
NHL (New York Rangers)Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om bevis på fullvaksinasjon.
NFL (New York Giants, New York Jets)Det er ikke lenger krav om negativ koronatest eller bevis på at du er fullvaksinert mot COVID-19.
New York Marathon 2021Begrenset kapasitet og restriksjoner. Krav om bevis på fullvaksinasjon.
Forestillinger
BroadwayDet kreves en WHO-godkjent vaksinasjon. Barn under 12 år må fremlegge bevis på en negativ PCR-test tatt innen 72 timer før showet eller en 6 timer gammel negativ antigen-test. Alle i reisefølget er nødt til å ta med legitimasjon.
New York City BalletDet kreves en WHO-godkjent vaksinasjon. Barn under 12 år er ikke tillatt.
The Metropolitan OperaDet kreves en WHO-godkjent vaksinasjon. Barn under 12 år er ikke tillatt.
Shopping
Macy'sÅpent
Woodbury CommonÅpent
Empire OutletsÅpent
RestauranterInnendørs bespisning: 1 vaksinedose kreves. Uteservering: ingen krav. Full kapasitet.

 

Unngå problemer med kansellering pga. koronavirus

Hvis du planlegger en tur til New York under COVID-19, men er redd for at du er nødt til å avbestille turen din anbefaler jeg deg å ta noen forholdsregler. Når du bestiller rabattkort som Sightseeing Flex Pass og Sightseeing Day Pass kan du for eksempel legge til avbestillingsforsikring for en liten andel av beløpet. Da har du mulighet til å avbestille rabattkortene gratis. Når du bestiller billetter til Broadway gjennom min side kan du velge fleksible billetter. Det tillater deg å avbestille billettene helt gratis frem til 10 dager før forestillingen. For å unngå offentlig transport til/fra JFK, Newark og LGA flyplass, forhåndsreserver flyplasstransport til New York for å sørge for at transport er bestilt. For mer oppdatert informasjon om flyvningen til og fra New York er det best om du kontakter flyselskapet.

Mer informasjon om korona i New York

Hvis du er i New York og har spørsmål om koronavirus i New York kan du ringe 311 fra en fasttelefon. Dette er et generelt telefonnummer for informasjon når man er i New York City. Føler deg syk og er bekymret over noen av symptomene? Kontakt en lokal lege, dette kan hotellet ditt hjelpe deg med.

Trenger jeg å ta en koronatest for New York?

Ja, det er påkrevet for alle over 2 år. PCR-testen kan ikke være eldre enn 72 timer.

Kan jeg besøke attraksjoner i New York under COVID-19?

Ja, det kan du! Sjekk ut oppdatert oversikt her over åpne attraksjoner under koronapandemien i New York.

Er jeg forsikret hvis jeg får korona i New York?

Sjekk vilkårene for reise- og / eller medisinsk forsikring før du reiser for å se hva som dekkes om du får korona i New York.

Er jeg nødt til å gå i karantene under eller etter turen min til New York?

Ta kontakt med flyselskapet ditt for å se om det er noen karanteneregler for New York for øyeblikket. Se oppdatert informasjon om koronavirus i New York her for all informasjon om COVID-19 i NYC.

Kreves munnbind i New York?

Munnbind kreves i offentlige, hvis du ikke klarer å holde en avstand på minst 6 feet. Du må ha munnbind til enhver tid når du kjører offentlig transport.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter