New York flyreise under COVID-19

New York flyreise under COVID-19

En New York flyreise under COVID-19 er annerledes enn hva du er vant til. Du må håndtere koronatesting, munnbind samt vaksinering. Derfor er du nødt til å ta en del nye ting i betraktning. Jeg skal forklare deg steg for steg hvilke regler som gjelder når du skal fly til New York og hva du burde ta i betraktning om du ønsker å reise til New York under koronapandemien.

 

 


Foreløpig er det ikke anbefalt å reise til USA og det er et innreiseforbud til New York fra europeiske land til 8 november. 

COVID-19 test før avreise

Før ombordstigning på flyet er du nødt til å besitte en negativ koronatest. Denne testen må du ta innen 72 timer før ankomst i New York. Sjekk alltid med flyselskapet om hurtigtester er gyldig. Du blir ikke alltid spurt om å vise testresultatene, men du er fortsatt nødt til å besitte en negativ test.

Fly og ankomst i New York

De fleste flyselskaper har strenge retningslinjer under flyturen. På mange fly er for eksempel noen av setene tomme og det er påbudt å bruke munnbind under hele turen. Du kan kun ta av munnbindet når du eventuelt skal spise eller drikke noe. Vaskerutinene på flyet er strengere og vasken gjennomføres oftere. Ankomsten på JFK eller Newark er ikke veldig annerledes enn hva du er vant til. På flyplassen er det påbudt å bruke munnbind, som du kun kan fjerne hvis du trenger å identifisere deg ved passkontrollen.

Karantene ved ankomst

Fra og med 10. april 2021 er du ikke lenger pålagt å gå i karantene ved ankomst til New York, hvis du ikke har noen symptomer. Karantene er fortsatt anbefalt for alle reisende som ikke er fullvaksinert eller de som ikke har blitt friske etter å ha hatt korona de siste 3 månedene. Det er ikke lenger pålagt å teste seg for COVID-19 på den fjerde dagen etter ankomst. Selv med Koronavirus i New York er de fleste attraksjoner åpne.

Krav til vaksinasjon

Det er pålagt med en WHO-godkjent vaksine for å reise til USA. For innendørs bespisning og underholdning, som for eksempel museer og teatre, er det også påkrevd å vise at du er vaksinert med en WHO-godkjent COVID-19 vaksine. Dette betyr at du trenger å være vaksinert for å besøke de fleste attraksjoner i New York. Denne offisielle vaksinasjonsjournalen må inneholde dine personlige opplysninger og vaksinasjonsinformasjon. Kravet gjelder ikke for barn under 12 år.

COVID-19 test in New York

Hvis du trenger å teste deg for korona i New York finnes det et dusin av steder hvor du kan teste deg gratis. Jeg har vært på noen CityMD sine for å testes, som finnes over hele byen. Ta i betraktning at flere av disse har lange køer fra tidlig om morgenen. Stell deg i kø 30 minutter før åpningstidene, så du slipper de lange køene. Alle bruker maske, holder anbefalt avstand og forholder seg til restriksjonene. Når du blir testet blir du spurt om identifikasjon, men det er ikke noe problem om det ikke er amerikansk ID. Det kan også hende du blir spurt om et forsikringskort, men siden det er gratis å teste seg spiller det ingen rolle om du har et. testing på CityMD viste seg fungerte ganske greit for meg. Testen var faktisk veldig omfattende, til og med temperaturen og blodtrykket ble testet. Det tok omtrent en halvtime før jeg mottok en e-post med resultatene.

Tilbake i Norge

Frem til det globale reiserådet oppheves 1. oktober er det fortsatt krav om karantene og PCR-test for innreise til Norge. Fra 1. oktober oppheves det globale reiserådet.  Skal du til New York etter dette og er fullvaksinert trenger du ikke å gå i karantene eller testes ved innreise. Det er fortsatt restriksjoner ved reise for personer som ikke er vaksinert.

Erics tips: Jeg har reist frem og tilbake og min opplevelse er at det var omtrent like strengt ved ankomst i New York som i Norge. Når du returnerer til Norge blir du stilt kontrollspørsmål om hvor du skal benytte karantene ved innreise om du ikke er vaksinert. Om du er vaksinert har du en egen kø hvor du fremviser koronapasset. Jeg fikk god informasjon fra flyselskapet ved både utreise og innreise om reglene som gjelder. Når du skal ut å fly, sjekk alltid med flyselskapet for de mest oppdaterte reglene, både ved ut- og innreise.
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter