New York flyreise under COVID-19

New York flyreise under COVID-19

En New York flyreise under COVID-19 er annerledes enn hva du er vant til. COVID-19-test, munnbind og vaksine. Derfor er du nødt til å ta en del ting i betraktning. Jeg skal forklare deg steg for steg hvilke regler som gjelder når du skal fly til New York og hva du burde ta i betraktning om du ønsker å reise til New York under koronapandemien.

Sist oppdatert: juli 2024

Ingen vaksinekrav

For å komme inn i USA er du ikke lenger nødt til å være vaksinert. Alle kan reise til USA.

Ingen COVID-19 test før avreise

Fra søndag 12. juni er det ikke lenger nødvendig å ta COVID-test før du reiser til New York.

Ingen karantene ved ankomst

Det er foreløpig ikke noe krav om å gå i karantene ved ankomst til USA.

Flyreisen og ankomst i New York

De fleste flyselskap kan ha noen COVID-relaterte retningslinjer under flyturen. Flyene vaskes oftere og mer nøye. Ankomsten på JFK eller Newark er ikke annerledes enn hva du er vant til, og det er valgfritt om du vil bruke munnbind på flyplassen.

COVID-19 test i New York

Hvis du trenger å ta en koronatest i New York finnes det en rekke steder du kan teste deg mot betaling. På gatene finner du telt du kan testes ved. Som for på Times Square, ved Grand Central, eller 9/11 Memorial.

De fleste test-steder tilbyr både PCR-test og antigen hurtigtest. Når du ankommer teltet skanner du en QR-kode som du kan bruke til å registrere deg. Etter registrering blir testen administrert og du vil ofte få resultatet innen 12 til 24 timer. Med en antigen-test får du vanligvis resultatet innen 15 minutter. Hvis du trenger en test for hjemreisen og du ser et telt i nærheten av hotellet, spør noen dager i forveien om du må betale for testen og om de kan sende deg testresultatene på e-post, slik at du kan bruke dette som bevis på flyplassen.

I tillegg til test-stedene på gatene kan du også gå til CityMD. Dette er et legekontor med mange lokasjoner i New York. Du kan også ta en PCR-test eller en antigen hurtigtest her. De vil sende resultatet av antigentesten på e-post. For resultatene av PCR-testen må du gå tilbake til stedet for å samle den på papir.

COVID-Test New York - telt COVID-test New York

Tilbake i Norge

Ingen restriksjoner for innreise til Norge.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt