New York flyreise under COVID-19

New York flyreise under COVID-19

En New York flyreise under COVID-19 er annerledes enn hva du er vant til. COVID-19-test, munnbind og vaksine. Derfor er du nødt til å ta en del nye ting i betraktning. Jeg skal forklare deg steg for steg hvilke regler som gjelder når du skal fly til New York og hva du burde ta i betraktning om du ønsker å reise til New York under koronapandemien.

Vaksinekrav

For å komme inn i USA er du nødt til å være fullvaksinert med en WHO-godkjent vaksine. Dette gjelder for alle som er fylt 18 år og eldre. du kan fremlegge vaksinasjonsbevis digitalt eller på papir. Sertifikatet må være utstedt av en offisiell vaksineleverandør. Svar på spørsmål om å reise med barn, AstraZeneca, bevis på at du er friskmeld og mer finner du her.

COVID-19 test før avreise

Før ombordstigning på flyet er alle fra 2 år nødt til å besitte en negativ koronatest. Dette kan enten være en PCR-test eller en Antigen hurtigtest. Denne testen må du ta innen 24 timer før avreise til New York.

Flyreisen og ankomst i New York

De fleste flyselskap har strenge retningslinjer under flyturen. På mange fly er for eksempel noen av setene tomme og det er påbudt å bruke munnbind under hele turen. Du kan kun ta av munnbindet når du eventuelt skal spise eller drikke noe. Rutiner for rengjøring på flyet er strengere og vasken gjennomføres oftere. Ankomsten på JFK eller Newark er ikke veldig annerledes enn hva du er vant til. På flyplassen er det påbudt å bruke munnbind, som du kun kan fjerne hvis du trenger å identifisere deg ved passkontrollen.

Karantene ved ankomst

Det er foreløpig ikke noe krav om å gå i karantene ved ankomst til USA. Selv med Koronavirus i New York er de fleste attraksjoner åpne.

COVID-19 test i New York

Hvis du trenger å ta en koronatest i New York finnes det en rekke steder du kan teste deg gratis. Du ser telt du kan teste deg ved på gatene. Som for eksempel ved hotellet ditt, på Times Square, ved Grand Central, eller 9/11 Memorial. Noen ganger kan du komme over flere test-steder per gate.

De fleste test-steder tilbyr både PCR-test og antigen hurtigtest. Når du ankommer teltet skanner du en QR-kode som du kan bruke til å registrere deg. Etter registrering blir testen administrert og du vil ofte få resultatet innen 12 til 24 timer. Med en antigen-test får du vanligvis resultatet innen 15 minutter. Hvis du trenger en test for hjemreisen og du ser et telt i nærheten av hotellet, spør noen dager i forveien om de kan sende deg testresultatene på e-post, slik at du kan bruke dette som bevis på flyplassen.

I tillegg til test-stedene på gatene kan du også gå til CityMD. Dette er et legekontor med mange lokasjoner i New York. Du kan også ta en PCR-test eller en antigen hurtigtest her. De vil sende resultatet av antigentesten på e-post. For resultatene av PCR-testen må du gå tilbake til stedet for å samle den på papir.

COVID-Test New York - telt COVID-test New York

Tilbake i Norge

Skal du til New York og er fullvaksinert trenger du ikke å gå i karantene ved innreise tilbake i Norge. Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Det er fortsatt restriksjoner ved reise for personer som ikke er vaksinert. Jeg anbefaler deg å sjekke reglene nøye ved ankomst tilbake til Norge.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt