New York vaksinerer turister

Times Square Naked Cowboy

New York starter å vaksinere Amerikanske turister valgfritt ved populære turistattraksjoner i byen, som for eksempel Empire State Building og Times Square. Johnson & Johnson vaksinen blir levert til varebiler som plasseres rundt i byen. New York ønsker å sende et positivt budskap: at byen fortsatt er en trygg og fin plass å besøke. Prosjektet indikerer at situasjonen i New York ser bra ut, som det fremgår av annen nyere utvikling i byen også.

Hvordan går det i New York?

I desember skrev jeg blogginnlegg om mitt syn på situasjonen i The Big Apple ved tidspunktet. Allerede den gang var min erfaring at til tross for all elendighet, skjedde også positiv utvikling. Siden desember har situasjonen utviklet seg i en positiv retning. Jeg kan nå si: «Det går bra i New York!». Selvfølgelig er ikke byen helt fri for COVID-19 men alle rundt meg: venner, familie og forretningsforbindelser har blitt vaksinert. Her kan du velge hvilken vaksine du ønsker, og jeg er under det inntrykket at dette bidrar til at folk ønsker å vaksinere seg. Antall infeksjoner faller raskt som resulterer i at samfunnet åpner sakte men sikkert.

Stone Street i New York One World Trade i New York

New York åpner opp

Nå som nesten alle som ønsker vaksinen har fått den lettes en rekke restriksjoner i et raskt tempo. Spesielt i midten av mars når sportsbegivenheter kunne ha publikum igjen, og innendørs bespisning også ble mulig igjen (begge med begrenset kapasitet): du kunne igjen føle positiviteten blant menneskene. Broadway åpner offisielt igjen i september men noen musikaler har annonsert at de vil starte tidligere enn dette. Med retur av sport, kultur og overnatting kan du føle New Yorks hjertet slå igjen. Åpningen er selvfølgelig gradvis, og det er fordi mange attraksjoner, show og restauranter ikke ønsker å åpne 100% enda. Men nå føles livet i The Big Apple ganske likt som før. Jeg er overbevist om at selv om «100% normalitet» enda ikke er nådd kommer New York definitivt til å være 100% seg selv igjen.

Spor av pandemien

Tidligere skrev jeg at det avhenger av nabolaget og til hvilken grad du legger merke til effekten av pandemien. Til tross for all den positive utviklingen, er dette fremdeles tilfelle. I områdene rundt Times Square er det for eksempel fremdeles en del tomme bygninger, og i student distriktene er det fortsatt øde. Det vil ta en stund før dette er tilbake til normalen. I mitt forrige blogginnlegg nevnte jeg at det var mange hjemløse og personer psykiske problemer på gatene. De siste ukene la jeg merke til at dette har redusert betydelig igjen. Jeg har ikke opplevd den ubehagelige atmosfæren lenger som dette kan skape. Mens arrene fra pandemien vil forbli synlige i lang tid, er New York på bedringens vei på alle fronter og vil ta de siste skritt mot et normalt samfunn de neste månedene.

Meatpacking District Times Square Shop

 

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter