New York Wheel

New York Wheel

New York Wheel er et stort pariserhjul som ligger ved vannkanten til St. George på Staten Island. Dette er en del av et større prosjekt som har som mål å fremme Staten Island for både turister og innbyggere i New York. New York Wheel skal åpnes opp på våren i 2018, og dette kommer til å være det høyeste pariserhjulet på den vestlige hemisfæren. Pariserhjulet gir en spektakulær utsikt utover Manhattan, New York Harbor og Atlanterhavet.
Dessverre har all videre utvikling av New York Wheel blitt stanset. Du kan imidlertid besøke de tilstøtende Empire Outlets.

En minneverdig tur på 38 minutter

Den 38-minutters lange turen med New York Wheel er virkelig spektakulær. Enten du ønsker en klar utsikt over byen på dagtid, eller en romantisk opplevelse med alle lysene fra byen blinkende i bakgrunnen på kveldstid, så blir dette uansett en tur du kommer til å huske. New York Wheel holder åpent 7 dager i uken, fra kl. 10:00 til midnatt, og frem til kl. 02:00 ved spesielle anledninger. Så mange som 30 000 personer kan benytte seg av New York Wheel i løpet av en dag.

New York Wheel vs London Eye

New York Wheel er inspirert av London Eye, men ettersom dette er New York så må jo selvfølgelig New York Wheel være ‘litt’ større. For å sammenligne: New York Wheel er hele 192 meter høyt, mens London Eye ‘bare’ er 135 meter høyt. New York versjonen har 36 vogner og hver vogn har plass til 40 passasjerer, mens London Eye har 32 vogner og hver vogn har plass til maksimalt 25 personer.

På stedet

Når du er ved sjøsiden til St. George finnes det andre artige ting som du kan se og gjøre etter at du har tatt en tur med New York Wheel. Besøk for eksempel bygningen som ligger rett ved siden av New York Wheel. Denne bygningen blir brukt for lærerike og digitale utstillinger som omhandler New Yorks historie og alternativ energi. Er du mer kanskje mer interessert i mote? Da er du heldig! I tillegg til New York Wheel bygges også Empire Outlets; New York Citys første kjøpesenter med designer outlet-butikker. Om natten kommer New York Wheel til å lage et lysshow ved havnen. Over 8 millioner dollar har blitt brukt på innkjøp av LED-lamper, så du kan forvente deg et imponerende syn!

Praktisk informasjon

  • Inngangspris: 30 dollar
  • Reisevei: 20 minutter med Staten Island Ferry fra Lower Manhattan (gratis)
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt