Reise til New York – hva med vaksine, barn og COVID-19 test?

Fly til New York med AstraZeneca og COVID test

Nå kan alle reise til New York igjen. Men da jeg fortsatt mottar spørsmål om vaksine, reising til New York emd narn og COVID-19 test finner du alle svar i dette innlegget.

Siste oppdatering var: 13. juli 2024

Når man er fullvaksinert?

I følge USA er man fullvaksinert 2 uker etter man har mottatt andre dose med Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm-, Novavax eller Sinovac-vaksine, etter enkeltdosen av Johnson & Johnson-vaksinen, eller etter en «mix-and-match»-kombinasjon (kryssvaksine). Ta i betraktning at du ikke lenger trenger å være vaksinert for å reise til New York.

Trenger jeg en booster-vaksine for New York

Selv om boosterdoser anbefales, er de ikke nødvendige for å reise til New York. Covid-19-vaksinasjonen har ingen gyldighetsperiode i USA, så vaksinasjonsbeviset ditt vil ikke utløpe. Du trenger imidlertid ikke lenger vise vaksinasjonsbevis for reise til USA.

Trenger barn vaksine?

Akkuray som voksne trenger ikke barn 17 år og yngre og vaksineres for å reise til USA.

Må jeg å ta en COVID-19 test

Fra og med 12. juni 2022 er det ikke lenger nødvendig å vise bevis på negativt test før avreise.

Trenger jeg å ta en COVID-19 test for å reise tilbake?

Du trenger ikke å ta en COVID-test for å reise tilbake til Norge. Dette er enkelt å gjøre i New York. Les mer om testing for COVID-19 i New York her.

Dersom jeg tester positivt i New York?

Hvis du tester positivt for COVID-19 i New York kan du kontakte meg på eric@newyork.no og jeg vil guide deg gjennom stegene.

Hvordan er ting i New York

Mange borgere i New York er vaksinert. Attraksjoner i New York er åpne og du kan dra på en sportsbegivenhet eller se en musikal på Broadway. Les mer om koronaviruset i New York her.

Når kan jeg reise til New York?

Fra 8 november 2021 kan alle hoppe ombord flyet og reise til New York igjen.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt