Reise til New York – hva med vaksine, barn og COVID-19 test?

Fly til New York med AstraZeneca og COVID test

Nå som vaksinerte kan reise til New York igjen får jeg spørsmål daglig rundt vaksine, reise til New York med barn og COVID-19 test. I dette blogginnlegget svarer jeg på spørsmålene dine.

Siste oppdatering var: 3. juli 2022

Når man er fullvaksinert?

I følge USA er man fullvaksinert 2 uker etter man har mottatt andre dose med Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm-, Novavax eller Sinovac-vaksine, etter enkeltdosen av Johnson & Johnson-vaksinen, eller etter en «mix-and-match»-kombinasjon (kryssvaksine).

Trenger barn vaksine?

Barn 17 år og yngre trenger ikke å vaksineres for å reise til USA. Alle som er 18 år og eldre er nødt til å være fullvaksinert.

Barn mellom 2 og 17 år som ikke er FULLT vaksinert må testes med en COVID-19-test 3-5 dager etter ankomst, med mindre de har bevis for friskmelding innen de siste 90 dagene. Den enkleste måten å gjøre dette på er å ta med deg din egen selvtest.

Må jeg å ta en COVID-19 test selv om jeg er vaksinert

Fra og med 12. juni 2022 er det ikke lenger nødvendig å vise bevis på negativt test før avreise.

Trenger jeg å ta en COVID-19 test for å reise tilbake?

Å fly under COVID-19 er annerledes. Du må kanskje for eksempel testes før du reiser tilbake til Norge. Dette er enkelt å gjøre i New York. Les mer om testing for COVID-19 i New York her.

Dersom jeg tester positivt i New York?

Hvis du tester positivt for COVID-19 i New York kan du kontakte meg på [email protected] og jeg vil guide deg gjennom stegene.

Hvordan er ting i New York

Mange borgere i New York er vaksinert. Attraksjoner i New York er åpne og du kan dra på en sportsbegivenhet eller se en musikal på Broadway. Les mer om koronaviruset i New York her.

Når kan jeg reise til New York?

Fra 8 november 2021 kan fullvaksinerte ombordstige fly og reise til New York igjen.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt