Reise til New York – hva med AstraZeneca, barn og COVID-19 test?

Fly til New York med AstraZeneca og COVID test

Øyeblikket er endelig her: fra 8 november kan du reise til New York igjen. Daglig får jeg spørsmål rundt AstraZeneca vaksinen, reise til New York med barn og COVID-19 test. I dette blogginnlegget svarer jeg på spørsmålene dine. 

Siste oppdatering var: 16. oktober 2021

Når kan jeg reise til New York?

Fra 8 november kan vaksinerte fly igjen og reise til New York.

Hva hvis jeg er vaksinert med AstraZeneca

Den 9. oktober 2021 annonserte CDC i USA at AstraZeneca er godkjent for å reise til New York.

Enhver WHO-godkjent vaksine, inkludert AstraZeneca, har lov til å besøke attraksjoner i New York City. Du kan gå opp Empire State Building, eller nyte en musikal på Broadway.

Trenger barn opptil 12 år vaksine?

Barn opptil 12 år trenger ikke å vaksineres for å reise til USA. En negativ COVID-19 test tatt 72 timer før avreise er påkrevet. Barn opptil 2 år trenger ikke å gjennomføre en COVID-19 test.

Kan barn mellom 12 og 17 år reise til New York?

Barn fra 12 år som reiser til New York er pålagt å fremvise at de er vaksinert i tillegg til en negativ test. Det diskuteres fortsatt om denne aldersgrensen for obligatorisk vaksinasjon vil fjernes.

Må jeg å ta en COVID-19 test selv om jeg er vaksinert

Alle som reiser til New York er nødt til å være fullvaksinert og fremvise en negativ COVID-19 test som ikke er eldre enn 72 timer. Alle 2 år og eldre er pålagt å ta en COVID-19 test før de reiser.

Trenger jeg å ta en COVID-19 test for å reise tilbake?

Å fly under COVID-19 er annerledes. Du må kanskje for eksempel testes før du reiser tilbake til Norge. Dette er enkelt å gjøre i New York. Les mer om å fly under COVID-19 her.

Hvordan er ting i New York

Mange borgere i New York er vaksinert. Attraksjoner i New York er åpne og du kan dra på en sportsbegivenhet eller se en musikal på Broadway. Les mer om koronaviruset i New York her.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter