Reise til New York – hva med vaksine, barn og COVID-19 test?

Fly til New York med AstraZeneca og COVID test

Nå som vaksinerte kan reise til New York igjen får jeg spørsmål daglig rundt vaksine, reise til New York med barn og COVID-19 test. I dette blogginnlegget svarer jeg på spørsmålene dine.

Siste oppdatering var: 20. januar 2022

Når kan jeg reise til New York?

Fra 8 november kan fullvaksinerte ombordstige fly og reise til New York igjen.

Hva hvis jeg er vaksinert med AstraZeneca

Den 9. oktober 2021 annonserte CDC i USA at AstraZeneca er godkjent for å reise til New York.

Enhver WHO-godkjent vaksine, inkludert AstraZeneca, har lov til å besøke attraksjoner i New York City. Du kan gå opp Empire State Building, eller nyte en musikal på Broadway.

Trenger barn vaksine?

Barn 17 år og yngre trenger ikke å vaksineres for å reise til USA. Alle som er 18 år og eldre er nødt til å være fullvaksinert.

For innendørs bespisning og underholdning i New York krever at alle fra 12 år og over fremviser bevis på at de er fullvaksinert. Barn mellom 5 og 11 år er nødt til å fremvise at de har fått minst én dose av en WHO-godkjent COVID-19-vaksine.

Nye restriksjoner fra 28. januar 2022: Barn fra 5 til 11 år er også nødt til å fremvise vaksinasjonsbevis for innendørs bespisning og underholdning.

Må jeg å ta en COVID-19 test selv om jeg er vaksinert

Ja, alle over 2 år er nødt til å fremvise en negativ COVID-19 før de reiser. COVID-19-testen kan ikke være eldre enn 24 timer før avreise.

Hva om jeg nylig har blitt friskmeldt etter covid-19?

Personer som er blitt friskmeldt etter COVID-19 kan fortsette å teste positivt opptil 3 måneder etter infeksjon. Hvis du har fått en positiv test på en prøve tatt i løpet av de siste 90 dagene kan det hende at du istedenfor er nødt til å reise med det positive testresultatet, sammen med et signert brev fra lisensiert helsepersonell eller en offentlig helsepersonell som oppgir at du har blitt godkjent for reise. Det positive testresultatet og brevet til sammen refereres til som «documentation of recovery». Husk at du fortsatt trenger å være fullvaksinert.

Når man er fullvaksinert?

I følge USA er man fullvaksinert 2 uker etter man har mottatt andre dose med Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm- eller Sinovac-vaksine, etter enkeltdosen av Johnson & Johnson-vaksinen, eller etter en «mix-and-match»-kombinasjon (kryssvaksine).

Trenger jeg å ta en COVID-19 test for å reise tilbake?

Å fly under COVID-19 er annerledes. Du må kanskje for eksempel testes før du reiser tilbake til Norge. Dette er enkelt å gjøre i New York. Les mer om testing for COVID-19 i New York her.

Hvordan er ting i New York

Mange borgere i New York er vaksinert. Attraksjoner i New York er åpne og du kan dra på en sportsbegivenhet eller se en musikal på Broadway. Les mer om koronaviruset i New York her.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt