Rubin Museum of Art i New York

Rubin Museum of Art i New York

Rubin Museum of Art i New York utstiller kunst fra Himalaya, India og de omkringliggende områdene. Med sin anerkjente samling ønsker museet å relatere kunsten og ideene den symboliserer til dagens verden. Rubin Museum ligger i det travle nabolaget Chelsea, og er en rolig oase takket være buddhistiske og hinduistiske bilder og gjenstander. Det er et flott museum å besøke for alle som allerede er interessert i eller som ønsker å lære mer om Himalaya-kunsten.

Kjøp dine Rubin Museum of Art tickets her

Contents

Historien bak Rubin Museum

Donald og Shelley Rubin grunnla Rubin Museum of Art i New York som en måte å bevare og dele deres private samling med verden. Parets kjærlighet for Himalaya-kunst begynte med et tilfeldig møte. På midten av 1970-tallet så de et fargerikt tibetansk maleri i et kunstgalleri på Madison Avenue. Helt fascinert av maleriet, kjøpte paret maleriet, og over tid ble de forelsket i flere, som de kjøpte, og endte dermed opp med en hel samling.

I 2004 åpnet museet i en imponerende bygning på 6 etasjer som tidligere var en del av et Barneys varehus. Museets vindeltrapp stammer fra sin tid som en luksusbutikk.

Rubin Museum of Art i New York - kunstRubin Museum of Art i New York - utstilling

Besøke The Rubin New York

Rubin Museum of Art i New York utforsker unik og mangfoldig kunst sentrert rundt det tibetanske platået. Et bredt spekter av gjenstander vises: fra tekstiler, malerier og skulpturer til religiøse gjenstander og installasjoner. Museet streker seg over fem etasjer med gallerier. To etasjer tildelt den permanente samlingen og to til de midlertidige utstillingene. Den permanente samlingen inneholder nesten 4000 gjenstander, som strekker seg over mer enn 1500 år tilbake og frem til i dag, og sørger for et veldig omfattende innblikk i kunsten i Himalaya og de omkringliggende områdene. I tillegg er en av etasjene dedikert til sosial og emosjonell læring.

Etter å ha beundret kunsten, kan du få en smak av Himalaya i museets kafé Serai. I museets butikk finner du fine håndverksvarer som tekstiler, smykker, krydder og røkelse. Rubin tilbyr også mangfoldig, innovative arrangerementer med samtaler, filmvisninger, workshops, samt musikk, dans og andre liveopptredener.

Praktisk informasjon

 • Åpningstider
  • Mandag til onsdag: stengt
  • Torsdag: 11:00 – 17:00
  • Fredag: 11:00 – 22:00
  • Lørdag – søndag: 11:00 – 17:00
  • Stengt på Thanksgiving, første juledag og første nyttårsdag
 • Beliggenhet: 150 W 17th Street, Chelsea
 • Hvordan komme seg hit: 150 W 17th St. Ta subway-linje 1 til 18th St, som er det nærmeste stoppet. Alternativt kan du ta subway A, C, E til 14th Street (på 8th Avenue), 2, 3 til 14th Street (på 7th Avenue) eller F, L, M til 14th Street (på 6th Avenue).

Kjøp dine Rubin Museum of Art tickets her

I tillegg til Rubin Museum og Art finnes det andre topp New York Museer å besøke.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt