Total solformørkelse i New York 2024

Total solformørkelse i New York 2024

I 2024 kan du se en total solformørkelse i New York! Mandag den 8. april 2024 vil solformørkelsen være synlig i New York. Hvis været tillater det, vil opptil 90 % av formørkelsen være synlig på og rundt Manhattan. Dette er en sjelden begivenhet som du kan oppleve med egne øyne! Den neste synlige solformørkelsen i USA vil ikke inntreffe før i 2044.

Contents

Solformørkelse i New York

Solformørkelsen kommer til å være synlig over hele delstaten New York, og opptil 90 % av solformørkelsen er synlig i byen! Du kan ta turen til Central Park for å få uhindret utsikt eller til en av de andre parkene i New York. Hvis det er klar himmel, kan formørkelsen også sees fra gatene på Manhattan og i de andre bydelene.

100% av solformørkelsen vil være synlig ved Niagara Falls. Du kan reise dit fra New York på en av dagsturene. Ikke bare får du se de berømte fossefallene, men du kan også oppleve et unikt naturfenomen. Du kan for eksempel bestille en 2-dagers tur til Niagara Falls eller en dagstur med fly så du er der den 8. april 2024.

Total solformørkelse i New York 2024 - Central Park Total solformørkelse i New York 2024 - Times Square

Hvilket tidspunkt er 2024-solformørkelsen?

Naturfenomenet begynner rundt klokken to på ettermiddagen i New York og varer frem til klokken 16.30. Høydepunktet er beregnet til kl. 15.20, og det er da formørkelsen vil være mest synlig, avhengig av været.

Kursen til formørkelsen starter sør på kontinentet og går over Mexico, USA og Canada før den krysser Atlanterhavet.

Hva er en solformørkelse?

En total solformørkelse inntreffer når månen befinner seg mellom solen og jorden. Dette skjuler solen fullstendig, slik at det ser ut som om det er skumring. Det er ikke trygt å se på solformørkelsen uten spesialbriller.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt