Vaksinasjonsbevis i New York

Vaksinasjonsbevis i New York

Det er påkrevd med vaksinasjonsbevis i New York. Du er nødt til å bevise at du har blitt vaksinert med en WHO-godkjent COVID-19 vaksine for å få inngang til innendørs underholdning. Dette inneholder steder som restauranter, barer, museer, attraksjoner, theatre og sportsarenaer. Denne reglen gjelder for alle fra 12 år.

Du finner alt om regler rund vaksinasjonsbevis I New York her. Hvis du leter etter reglene for innreise TIL New York, klikk her.

Hvordan kan jeg fremvise vaksinasjonsbevis i New York

Du kan fremvise vaksinasjonsbevis ved inngang når dette blir etterspurt. Dette kan fremvises digitalt eller på papir. Det spiller ingen rolle hvordan du viser dette, så lenge beviset er utstedt av et offisielt organ. Korona-passet i HelseNorge-appen er akseptert. Du kan også skrive ut sertifikatet så du alltid har det med deg. Sjekk alltid med flyselskapet du skal reise med hva de aksepterer som vaksinasjonsbevis. Ditt fulle navn, fødselsdato, type vaksine, dato og landet du vaksinerte deg må være i dokumentasjonen. Det er også viktig du tar med deg legitimasjon (Pass) som korresponderer med informasjon i vaksinasjonssertifikatet.

HelseNorge-appen i New York

Hvis du ønsker å fremvise ditt koronasertifikat i New York med HelseNorge-appen kan du gjøre det på følgende måte: Åpne appen og klikk på «Koronasertifikat». Klikk deretter på «utvid kontrollside».

Illustrasjon koronasertifikat

Hvilke vaksiner er godkjent?

Alle WHO-godkjente vaksiner aksepteres i New York. Disse er Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm-BBIBP, og Sinovac. Kryssvaksiner er også godkjent.

Erics tips: Ta med munnbind hvor enn du går. Bruk av munnbind er obligatorisk på subwayen, men også andre innendørs arenaer, inkludert attraksjoner. Det anbefales sterkt å bruke munnbind, noen steder er det også obligatorisk. Les mer om koronasituasjonen i New York.

Barn i New York

Hvis du er i New York med barn under 12 er det obligatorisk for dem å bruke munnbind, siden de ikke er vaksinert. For enkelte aktiviteter, som å se Broadway-musikal kreves det en negativ test. Å teste seg i New York er enkelt og gratis. Bevis på vaksine er påkrevd for alle fra 12 år og over.

Uvaksinerte barn mellom 12 og 17 år

Barn mellom 12 og 17 år som ikke har blitt vaksinert kan fly til USA med et negativ testbevis. I New York gjelder forskjellige regler for barn mellom 12 og 17 år. Fra 12 år og eldre er det obligatorisk å vise vaksinasjonsbevis for alle innendørsplasser. Ta disse reglene i betraktning.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt