Vaksinasjonsbevis i New York

Vaksinasjonsbevis i New York

Hvis du trenger å fremvise bevis på vaksinasjon i New York finner du informasjon hvordan du gjør dette her. Når du blir spurt om vaksinasjonsbevis er du nødt til å fremvise bevis på at du er vaksinert med WHO-godkjent COVID-19 vaksine.

Du finner alt om regler rund vaksinasjonsbevis I New York her. Hvis du leter etter reglene for innreise TIL New York, klikk her.

Contents

Hvordan kan jeg fremvise vaksinasjonsbevis i New York

Du kan fremvise vaksinasjonsbevis ved inngang når dette blir etterspurt. Dette kan fremvises digitalt eller på papir. Det spiller ingen rolle hvordan du viser dette, så lenge beviset er utstedt av et offisielt organ. Korona-passet i HelseNorge-appen er akseptert. Du kan også skrive ut sertifikatet så du alltid har det med deg. Sjekk alltid med flyselskapet du skal reise med hva de aksepterer som vaksinasjonsbevis. Ditt fulle navn, fødselsdato, type vaksine, dato og landet du vaksinerte deg må være i dokumentasjonen. Det er også viktig du tar med deg legitimasjon (Pass) som korresponderer med informasjon i vaksinasjonssertifikatet.

HelseNorge-appen i New York

Hvis du ønsker å fremvise ditt koronasertifikat i New York med HelseNorge-appen kan du gjøre det på følgende måte: Åpne appen og klikk på «Koronasertifikat». Klikk deretter på «utvid kontrollside».

Illustrasjon koronasertifikat

Når er man fullvaksinert?

I følge USA er man fullvaksinert 2 uker etter man har mottatt andre dose med Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm-, Novavax eller Sinovac-vaksine, etter enkeltdosen av Johnson & Johnson-vaksinen, eller etter en «mix-and-match»-kombinasjon (kryssvaksine).

Barn i New York

Akkurat som voksne trenger ikke barn 17 år eller yngre å være vaksinert for å reise til USA. I New York er vaksinasjonsbevis ikke lenger nødvendig.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt