Guidet tur til Brooklyn

Guidet tur til Brooklyn

Bli med på en guidet tur til Brooklyn for å oppleve en av de mest livlige bydelene i New York. I løpet av denne 4,5-timers lange turen vil du få se de største severdighetene i Brooklyn, utforske bydelens bortgjemte perler og nyte noe av den knallgode lokalmaten. Denne turen er delvis til fots selv om mesteparten av turens transport til de forskjellige stoppestedene er via en turbuss, så pass på at du har ladet kamerabatteriet og at du har på deg komfortable sko! Avgangssted for turen er ved Union Square og det er enkelt å komme seg dit med subway.

Denne turen er ikke lenger tilgjengelig. Et alternativ er å bestille guidet tur til Brooklyn, Queens og The Bronx.

Brooklyn Heights og utsikt fra The Promenade

Bussen kjører fra Manhattan til Brooklyn og turens første stoppested er ved Brooklyn Heights. Brooklyn Heights er berømt for sin tradisjonelle brownstone-arkitektur og dette er det største nabolaget med hus som er bygget før den amerikanske borgerkrigen. Guiden kommer til å fortelle deg alt om Brooklyns historie og nabolagets berømte innbyggere. Neste stopp på turen er The Promenade hvor du kommer til å få en helt fantastisk utsikt over Manhattans skyline og Frihetsgudinnen. Du får god tid til å nyte utsikten og til å fotografere. Mange mener at dette er den beste utsikten over Manhattan, kanskje er du enig?

Guidet tur til Brooklyn - Brooklyn Heights Guidet tur til Brooklyn - Brooklyn Heights Promenade

Truman Capote, The Godfather og lunsj hos Junior’s

Når alle er vel ombord på bussen igjen fortsetter turen videre. Bussen passerer forbi huset til Truman Capote, der hvor han skrev «Breakfast at Tiffany’s» og «In Cold Blood». Brooklyn Heights er også hjem til flere kjendiser, blant annet sangeren Björk og skuespilleren Sarah Jessica Parker. Du kommer også til å få se Plymouth Church of the Pilgrims som ble brukt som ‘Hotel St. George’ i «The Godfather». Turguiden forteller interessante fakta om steder brukt til filminnspillingen etterhvert som bussen kjører forbi de, og du får også muligheten til å se scener fra filmen ombord på bussen.

Turen inkluderer en lunsjpause hos Junior’s på Flatbush Avenue. I løpet av lunsjpausen (på en time) vil du kunne nyte en kjempegod pastrami-sandwich og smake på «The World’s Most Fabulous Cheesecake». Denne ostekaken har blitt spist og elsket av besøkende helt siden den ble laget for første gang i 1950. Hvis du ikke kan få nok av den så finnes det også en Junior’s på Grand Central Station. Som avslutning på lunsjen burde du prøve en fizzy egg-cream soda. Hele lunsjen er inkludert i prisen på turen.

Turen fortsetter videre langs Flatbush Avenue og du kommer til å få se Grand Army Plaza ved Prospect Park, samt Barclays Center som er hjemmebanen til Brooklyn Nets. Rapperen Jay-Z, oppvokst i Brooklyn, var en av styremedlemmene og eierne av laget. Bussen passerer også Ebbets Field som tidligere var hjemmet til Brooklyn Dodgers, men som nå er bygget om til leiligheter.

Guidet tur til Brooklyn - Barclays Center Guidet tur til Brooklyn - Junior's

Den vakre kirkegården Green-Wood Cemetery

Ett av turens høydepunkter, og turens siste stoppested, er den historiske Green-Wood Cemetery som er en vakker og landlig kirkegård. Turgruppen går til Historic Chapel, et kapell som er bygget i gotisk stil og designet av arkitektfirmaet Warren and Wetmore; samme firma som designet Grand Central Terminal. Green-Wood Cemetery har blitt erklært et nasjonalhistorisk landemerke, og på et tidspunkt rivaliserte kirkegården selveste Niagara Falls for tittelen som USAs mest besøkte turistattraksjon. Dette er ikke vanskelig å skjønne. Kirkegården er nemlig utrolig flott, med marmorskulpturer og monumenter i mosaikk og granitt til ære for avdøde borgerkrig-soldater.

På bussturen tilbake til Manhattan kjører dere gjennom Victorian Flatbush, hjertet av Brooklyn. Dette området er kjent for sine vakre viktorianske hus og ingen hus er like. Dette nabolaget er en ordentlig perle og en sterk kontrast sammenlignet med Manhattan og de høye skyskraperne som kjennetegner New York. På bussen kommer du til å få se en film om noen av de kjente innbyggerne i Brooklyn. Dette er også en god mulighet for å stille spørsmål og få svar fra den kunnskapsrike turguiden. Bussen ankommer Union Square rundt klokken 15:00, noe som gir deg godt nok med tid til å nyte resten av ettermiddagen.

Praktisk informasjon

Etter bestilling vil du bli tilsendt en kupong med informasjon. Du trenger ikke å printe ut kupongen.

  • Varighet: 4 timer og 30 minutter
  • Avgangssted: Union Square
  • Avgangstid: Lørdager kl. 10:30, tilbake kl. 15:00
  • Denne turen er sesongbestemt.

Guidet tur til Brooklyn Inngang til Green wood Cemetery

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt