Beste hamburgere i New York

Beste hamburgere i New York

New York tilbyr mange gode spisesteder hvis du har lyst på en skikkelig smakfull hamburger. Det blir ikke alltid satt pris på, men det å lage en ordentlig god hamburger er et genuint håndverk. De beste hamburgerne finner du selvfølgelig i New York. Her er en liste over de topp 5 beste stedene for hamburgere:

 1. Five Napkin Burger

  Alle har sin egen mening, men denne restauranten er på alle og enhvers topp 5 liste og dette er definitivt førstevalget mitt. Five Napkin Burger er en hamburger-restaurant som også serverer helt andre retter, som for eksempel sushi. Dette er et perfekt alternativ hvis du skal ut å spise sammen med noen som ønsker å spise sunt, mens du (eller andre) har lyst på New Yorks beste hamburger.

  Den beste hamburgeren på menyen heter Original Five Napkin Burger. På denne burgeren er det spesiell ost og dressing. Det er en stor «heavy-duty burger», som ikke alle klarer å spise ferdig. French fries er som regel også godt her.

  Beliggenhet: Flere, men det beste stedet er i Midtown, på vestsiden av Manhattan og ikke langt unna Times Square.

  Erics tips: Mellom kl. 18:15 og 21:00 er det som regel en ventekø på en time eller lenger. Hvis du tar turen dit rundt lunsj mellom kl. 12:00 og 13:00 kan det også hende at du må vente, så ta dette med i planleggingen din. På denne restauranten finner du kjempegod mat og god stemning, men det er alltid folksomt.

  Beste hamburgere i New York - Five Napkin Burger Beste hamburgere i New York - Five Napking Burger hamburger og fries

 2. Corner Bistro

  Denne hamburger-restauranten er egentlig en bar. Ikke forvent deg pent servise og dekket bord. Ikke bli overrasket hvis det er en lang ventekø. Den beste hamburgeren på menyen heter Bistro Burger og dette er en burger med cheddarost og bacon. Burgeren er ikke for tung, men fortsatt stor nok til at du blir mett. French fries på dette stedet er alltid godt fritert og crispy.

  Beliggenhet: Mellom Chelsea og Meatpacking District

  Nettside: Corner Bistro

  Erics tips: Dette er et sted du definitivt burde besøke minst en gang. Det er et artig sted for lunsj, men ikke egentlig egnet for middag. Ventetiden rundt lunsjtid kan ta opp til 30 minutter. Det er også et bra sted for å ta seg en øl. Corner Bistro aksepterer bare kontanter, ikke kredittkort.

  Beste hamburgere i New York  Corner Bistro Beste hamburgere i New York - Corner Bistro hamburger og fries

 3. Burger Joint

  I det superluksuriøse hotellet Le Parker Meridien finnes det en bortgjemt perle. Går du gjennom hotellets lobby og til venstre for resepsjonen vil du se en smal korridor. Du kommer til å bli overrasket over hva du vil få se! Du ender nemlig opp i Burger Joint, en møteplass for studenter. Burger Joint har en slags undergrunns-atmosfære og det ser litt ut som om du er i en grotte, men hamburgerne er kjempegode. Den beste hamburgeren er cheeseburgeren All the Works (det vil si at den er toppet med alt). Dette er definitivt en kul opplevelse og en artig overraskelse å finne frem til. Burger Joint er et supert sted for lunsj eller snacks, men ikke for en romantisk kveld ute.

  Beliggenhet: Midtown Manhattan i nærheten av Central Park og Columbus Circle

  Nettside: Burger Joint

  Erics tips: Ikke still for mange spørsmål her. Hvis du ikke vet hva du vil bestille, vent med å stille deg i køen. Ikke spør om de har noe spesielt. Mottoet er: “Hvis du ikke ser det [på menyen], så har vi det ikke”. Det er alltid lange ventekøer gjennom hele dagen. For meg har det vært enklest å få spise her mellom kl. 15:00 og 17:00.

  Beste hamburgere i New York - Burger Joint Beste hamburgere i New York - Burger Joint

 4. Shake Shack

  Shake Shack er kjent for sine utrolig gode milkshaker og sine utrolige lange ventekøer. Spisestedet er veldig populært, også blant turister, derfor har de flere restauranter i New York. Mitt råd? Unngå Shake Shack på 8th Avenue, for den er alltid veldig folksom. Ta heller turen til en av restaurantene utenfor Midtown. Hvis du derimot ønsker den ultimate Shake Shack-opplevelsen, gå til den første restauranten som ble åpnet (ved Madison Square Park). Forvent å måtte vente. Hvis du bare har lyst på en milkshake kan du benytte deg av C-køen for for å slippe den vanlige køen. Hamburgerne er heller ikke dårlige, prøv for eksempel en Shack Burger.

  Beliggenhet: Flere, Madison Square Park er mest kjent

  Nettside: Shake Shack

  Erics tips: Selv om du kanskje synes at det er galskap av folk å stå i kø så lenge for en milkshake eller en burger – det er verdt det! En ventetid på bare 15 til 30 minutter er ikke dårlig. Om sommeren er det alltid travelt, men ikke før om ettermiddagen. Etterhvert som det blir kaldere vil det være mindre travelt om kvelden. En liten milkshake er mer enn nok ettersom de er veldig mettende. Selv pleier jeg alltid å dele en milkshake med følget mitt.

  Beste hamburgere i New York - Shake Shack Beste hamburgere i New York - Shake Shack

 5. Maialino i Gramercy Park Hotel

  Maialino i Gramercy Park Hotel er noe litt annerledes. Det er ikke en hamburger-restaurant og den eneste hamburgeren de serverer er bare tilgjengelig til lunsj! Burgeren er smakfull, med gorgonzola,  bacon og rødløk. Stemningen er avslappende og hyggelig, selv om det er travelt. Dette er det perfekte stedet for å ende en kveld (etter en musikal) – eller begynne den! Det ligger en nattklubb i Gramercy Park Hotel og den er veldig populær. Damer i høye hæler, gjester som ankommer i limousiner, du skjønner tegningen. Ikke bli lei deg om du ikke kommer inn. Det gjorde ikke jeg heller.

  Beliggenhet: Gramercy Park Hotel, 2 Lexington Avenue

  Beste hamburgere i New York  Maialino Beste hamburgere i New York - Maialino burger

EKSTRA! Kategori: Sliders (mini hamburgere). STK Slider.

«Sliders» er småretter, som for eksempel minihamburgere. Du finner de ofte på menyene til sportsbarer og andre steder hvor det serveres fingermat. Restauranten STK i New York har de absolutt beste smårettene i hele landet. STK er en stilig restaurant som mange kjendiser besøker, og som stadig vokser i popularitet. På menyen finner du diverse gode småretter, blant annet “Little Big Macs”. De er utrolig gode! STK er et dyrt «steakhouse» som ligger i Meatpacking District. «Little Big Macs» koster $ 20 for to sliders men det er nok til at du kan dele de. Resten av menyen er definitivt ikke billig, men det er jo også en sjanse for at en kjent rapper eller modell ender opp med å sitte ved siden av deg.

Pris for en slider: $ 10 hver, men de selges i par ($ 20 for to).

Beliggenhet: Meatpacking District

Erics tips: Reservasjoner er absolutt nødvendig her og restauranten er stappfull alle dager i uken. Som nevnt ovenfor, dette er en veldig fin restaurant – så kle deg pent. Noen ganger er det også en DJ her. På toalettene finnes det personell som gir deg såpe og håndkle. Når du først ankommer STK vil du ikke få en vennlig velkomst før etter at du har gitt beskjed om at du har en reservasjon. Etter du har nevnt dette vil de ansatte være veldig hyggelige og hjelpsomme. Du kan også sette deg ved baren og bestille sliders og spise der. STK er et supert sted å ta med følget ditt, men forvent en regning på $ 100 til $ 150 per person, avhengig av drikken dere bestiller.

Beste hamburgere i New York - STK Sliders Beste hamburgere i New York - STK

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter