Beste pizza i New York

Beste Pizza i New York

New York er byen for pizzaelskere. Enhver New Yorker har et favorittsted hvor de kan få kjøpt en ‘slice’ (ett stykke) eller en ‘pie’ (hele pizzaen), men noen få pizzasteder har blitt erklært byens aller beste. Nedenfor finner du en liste over New Yorks beste pizza, smaksløkene dine vil definitivt takke deg.

  1. Contents

   John’s Pizzeria of Bleecker Street (278 Bleecker Street)

   John’s Pizzeria of Bleecker Street (eller bare John’s Pizza). Trepanel, tradisjonelt interiør og fargerik kunst på veggene gjør at et besøk til denne restauranten blir en opplevelse i seg selv. Kundene består av hippe mennesker, kunstnere uten penger, gamle italienske menn fra nabolaget og mange kjendiser (i alle fall på veggen). Det er ikke mulig å kjøpe ‘slices’ her, bare hele pizzaer. En hel pizza kan du enkelt dele mellom to eller tre personer. Pizzaene stekes i en steinovn, noe som gir de en ordentlig sprø og tynn bunn.

   John’s Pizza er kjent for sin klassiske napolitanske pizza, som er noe mer sofistikert enn mesteparten av amerikansk-italiensk pizza. Ingrediensene er ferske, tomatsausen er spicy og osten er av beste kvalitet. Pizza med bare ost er standard, men du kan også velge mellom mye forskjellig topping og tilbehør. Et ekstra pluss for muligheten til å bestille en god flaske vin til en rimelig pris. Og det kommer ikke til å koste deg skjorta: Prisene for en pizza koster rundt $ 20. Pizzeriaen er flott til lunsj og middag, men forvent en kø.

   Beste Pizza i New York - John's Pizzeria Beste Pizza i New York - Pizza by John's

  2. Joe’s Pizza (7 Carmine Street)

   Det er lett å finne frem til Joe’s Pizza fra subway-stasjonen West 4th Street; bare følg etter all lyden og duften av pizza! Dette pizzastedet er alltid fullt av besøkende som kommer hit for å nyte pizza. Du kan bestille et pizzastykke ved ‘baren’ hvor du vil bli servert ditt pizzastykke på en papptallerken, og du kan spise det med en gang ved et av stå-bordene. Pizzabakeren bruker de beste råvarene og du kan velge mellom en pizza med ost, margarita-pizza (med mozzarella) eller en ‘Sicilian’. Alle de forskjellige pizzaene har tynn og crispy bunn, og en god mengde med ost. Tomatsausen er også kjempegod: den perfekte balansen mellom søt og spicy. Du kan også velge mellom mange forskjellige typer topping, som for eksempel pepperoni. Topping koster litt mer, men det er ikke så ille når man bare betaler et par dollar for et godt stykke pizza. Pizzeriaen finnes flere steder i New York, men den i Carmine Street er favoritten min.

   Beste Pizza i New York - Joe's Pizza Beste Pizza i New York - Joe's New York

  3. NY Pizza Suprema (413 8th Avenue)

   Dette pizzastedet ligger på et litt uventet sted i Manhattan. Man forventer kanskje ikke å finne en av New Yorks beste pizzarestaurantene rett ved siden av Penn Station. Jeg fikk vite om dette stedet fordi jeg leste om en mann som besøkte alle pizzasteder i Manhattan i løpet av to år. NY Pizza Suprema fikk en god anmeldelse av han, så jeg måtte jo selvfølgelig teste pizzaen her. Ja, han hadde helt rett. Pizzaene har en god bunn og perfekt stekt. Men det er tomatsausen som definerer pizzaen, og den er fantastisk! Den er smakfull og spicy – men ikke alt for spicy. Tomatsausen utgjør virkelig forskjellen. Prøv minst et stykke med margarita før du bestiller pizza med mer topping slik som for eksempel pepperoni.

   Selv om det er nok av sitteplasser så er ikke dette en restaurant du besøker for stemningens skyld – du tar turen hit for å spise god pizza. Dette stedet er supert for lunsj, og på grunn av sin beliggenhet like ved Penn Station/Madison Square Garden er det også et perfekt sted for å få i seg en matbit enten før/etter en Knicks eller Rangers kamp!

   Best pizza i New York - NY Pizza Suprema i New York Best pizza i New York - NY Pizza Suprema

  4. Prince Street Pizza

   Prince Street Pizza er det perfekte stedet å ta et pizzastykke etter en kveld ute på byen eller shopping i SoHo. Denne kule pizzeriaen ble opprettet i 2012 av en far og sønn med røtter fra Italia. I oppskrifter bruker sicilianske oppskrifter som har vært i familien i generasjoner. Pizzaene har ferske ingredienser og kommer med en tykk, men sprø og luftig skorpe. Jeg synes det alltid er vanskelig å finne et godt pizzasted i dette området, men denne pizzeriaen fortjener en plass på listen min. Jeg har favorittpizzeriaer over hele New York.
   Best Pizza i New York - Prince Street Pizza NYC Beste Pizza i New York - Prince Street Pizza

  5. Lombardi’s (32 Spring Street)

   For et godt stykke historie burde du ta turen til Lombardi’s. I motsetning til Joe’s Pizza er ikke Lombardi’s stedet for en kjapp matbit. I 1905 fikk denne pizza restauranten lov til å etablere seg i New York og Lombardi’s er derfor byens eldste pizzeria. Interiøret har endret seg litt siden den gang: trebord, røde og hvite rutete duker og veggmaleri av italiensk landliv. Alle besøker Lombardi’s – fra glamorøse par til store familier. På denne restauranten kan du ikke bestille pizzastykker, bare hele pizzaer, så jeg håper for din skyld at du ikke er på diett! Lombardi’s er kjent for å være restauranten som introduserte ‘New York-style’ pizza. Dette er pizza med en cripsy bunn, toppet med mozzarella, tomatsaus og basilikum. Du kan også velge fra mange forskjellige typer topping, blant annet hjemmelagde kjøttboller. Det er en super plass for lunsj eller middag, men du kan forvente lange køer.

   Beste Pizza i New York - Lombardi's Pizza Beste Pizza i New York - Lombardi's

  6. Two Boots (101 7th Ave S og 42 Avenue A)

   Two Boots ble etablert i 1987 av to filmskapere som elsket pizza og øl (slik som mange amerikanere gjør). Navnet refererer til formen av både Italia og den amerikanske staten Louisiana ettersom begge ser ut som støvler. Med et originalt navn og kreative entreprenører så er det ikke veldig overraskende at Two Boots serverer spesielle pizzaer. På restaurantene kan du bestille ostepizza toppet med eksotisk topping inspirert av sør-amerikansk mat. Pizzaene har blitt gitt navn som er inspirert av filmer og TV-serier: «The Dude», «The Newman», «Mr Pink» og «Cleopatra Jones». Hvis du ikke føler for å bestille en eksotisk pizza kan du velge pepperoni, ansjos eller oliven.
   Beste Pizza i New York - Two Boots Best pizza i New York - Two Boots Pizza

  7. Pizza Tour til Brooklyn og Coney Island

   På en Pizza tour til Brooklyn og Coney Island kommer du til å utforske mer enn bare nydelig pizza. Med guiden kjører dere forbi kjente steder for filminnspilling, nyter Manhattan Skyline fra Brooklyn Bridge Park og spaserer på strandpromenaden på Coney Island. Underveis får du fylt magen med deilige pizzastykker i disse nabolagene i New York. Jeg kan så absolutt anbefale denne turen!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt