Restauranter i New York

Restauranter i New York

Det er rikelig med restauranter i New York, fra veldig rimelige til veldig dyre, med mat fra kjøkken over hele verden. Utvalget av spisesteder er stort, variert og endrer seg nesten fra dag til dag. Derfor er det alltid gode restauranter for et herlig måltid i New York. Likevel kan dette store utvalget være ganske overveldende. For å hjelpe deg med å ta en avgjørelse, har jeg laget en oversikt over mine favorittsteder, for forskjellige anledninger, i kategoriene nedenfor.

Contents

Restauranter med god utsikt

Robert NYC

Ønsker du å virkelig imponere partneren din? Ta han eller henne med til Robert NYC Dette er en moderne og fin restaurant, i en høy prisklasse. Restauranten ligger på Columbus Circle, inne i Museum of Arts and Design, i en av bygningens øverste etasjer. Herfra får du en flott utsikt over Central Park og selveste Columbus Circle.

Reserver et bord på Robert NYC her

Peak NYC

I 101. etasje på 30 Hudson Yards finner du Peak NYC, en restaurant i Hudson Yards med en fantastisk utsikt. Peak ligger i etasjen over Edge Observation Deck, så om du ønsker å kombinere en imponerende utsikt over New York med god mat, eller kanskje et frieri, er Peak plassen å besøke. Peak og Edge har ingen tilhørighet til hverandre, så hvis du ønsker å spise på Peak etter du har besøkt Edge trenger du å forhåndsbestille bord på nett for restauranten.

Bestill bord på Peak her

The River Café

Den beste utsikten mot Manhattans skyline har du ikke på selve Manhattan, men på den andre siden av vannet. Rett over East River, like under Brooklyn Bridge, finner du The River Café. Dette er et fint sted å spise middag, med en vakker utsikt over de opplyste skyskraperne på andre side av elven. Husk å bestille deres mest berømte dessert: Chocolate Brooklyn Bridge!

Reserver et bord på The River Café her

Manhatta Restaurant

På luksuriøse Manhatta kan du nyte et måltid og en flott utsikt over Lower Manhattan. Restauranten ligger i 60. etasje, i gangavstand fra Wall Street og 9/11 Memorial. Spise en elegant lunsj eller middag og titt ned på gatene, broene og havneområdene nede på bakkenivå.

Restauranter i New York - Drinker på Manhatta Restauranter i New York - Utsikt fra Manhatta

GAONNURI

GAONNURI er en koreansk restaurant i Koreatown i Midtown Manhattan, kun et kvartal unna Empire State Building. Gjennom de store vinduene har du en flott utsikt over det omliggende området. Hvis du spiser her etter mørkets fall, blir du omgitt av de opplyste bygningene i Midtown Manhattan. Ved siden av alt dette får du en opplevelse av det overraskende og varierte koreanske kjøkken.

Reserver et bord på GAONNURI her

Cantina Rooftop

Cantina Rooftop er en virkelig oppdagelse for en artig kveld! Det er en livlig atmosfære og DJ-en spiller upbeat musikk, hver kveld. Maten er herlig (og rimelig) og restauranten har en flott utsikt. Navnet er beskrivende, for Cantina er en meksikansk restaurant. På menyen ved dette festlige stedet finner du, bl.a., taco og guacamole, samt kjøtt- og fiskeretter. På kalde dager er Cantina oppvarmet og dekket av et tak.

Reserver et bord på Cantina Rooftop her

Restauranter i New York - Cantina Rooftop Restauranter i New York - Utsikten fra Cantina Rooftop

RH Rooftop

Ta turen til Meatpacking district for middag og ta en burger eller en lobster roll. RH Rooftop ligger på taket til en møbelbutikk og tilbyr en panoramautsikt over nabolaget. Reserver før du besøker for å forsikre deg bord. Du kan også ta turen innom for en drink.

Bestill bord på RH Rooftop her

Electric Lemon

Electric Lemon ligger i 24. etasje på Equinox Hotel i Hudson Yards. Du kan dra hit for både noe å drikke eller middag. På terrassen utendørs får du en utsikt over Hudson River og bygningene rundt. Fordi du er så nær elven, kan det blåse litt. Du kan også spise middag inne i restauranten, som har en vakker utsikt over Vessel fra baren. Tar du en drink eller middag inne, kan du alltid gå ut for å nyte utsikten.

Restauranter for grupper

Carmine’s

Carmine’s er en ekte italiensk familierestaurant. Med to filialer på Manhattan, har du dobbelt så stor sjanse til å få et bord. Og det er bra, for Carmine’s er alltid full! Skal du ut og spise sammen med en gruppe? Pass på å reservere bord ved Carmine’s i god tid i forveien.

Reserver et bord på Carmine’s her

John’s Pizzeria

Når jeg skal ut og spise med en gruppe i New York, er John’s Pizzeria en favoritt. Store bord og store pizzaer! Du kan lett dele en med to eller tre personer, så denne restauranten passer veldig bra for store grupper. John’s har to filialer og er å finne både på Times Square og Bleeker Street.

Olive Garden

Olive Garden er ingen «autentisk» New York-restaurant, men en del av en kjede. Den passer bra for store grupper, så jeg kan varmt anbefale dem. Maten er god og rimelig. Dessuten har den en sentral beliggenhet på Times Square, så dette er et perfekt sted å ta seg en matbit før en drar og ser et Broadway-show.

Dallas BBQ

Dallas BBQ har flere filialer på Manhattan, i tillegg til andre bydeler i New York. Alle er store, åpne restauranter, hvor du uten problemer kan spise sammen med en stor gruppe. På menyen til Dallas BBQ er det for det meste (som navnet tilsvarer) grillretter. Så dette er en ekte «amerikansk» restaurantopplevelse!

Virgil’s Real BBQ

Samme gjelder Virgil’s: en restaurant med grillmat, særlig kjent for én rett med et noe uvanlig navn: «Trainwreck Fries». Disse friterte potetene er dekket av smeltet cheddarost og monterey jack cheese med røkt skinke, løk, jalapenos og ranch dressing på toppen. Jeg kan definitivt anbefale dem! Virgil’s er en stor restaurant, så her kan du gjerne ta med hele reisefølget ditt.

Reserver et bord på Virgil’s Real BBQ her

Restauranter i New York Carmines Restauranter i New York Virgils

Billigere restauranter

Hvis du er ute etter en relativt billig middag, vil jeg anbefale thaimat. Det er mange thairestauranter langs 9th Avenue (mellom 42nd og 56th Street). En annen mulighet er å dra til Chinatown for et rimelig måltid. Prøv, f.eks., dumplings og dim sum på Nom Wah Tea Parlor. Min favorittmat er, naturligvis, hamburgere og pizza. Og generelt sett er dette rimelig mat. Dessuten kan du få deg et autentisk måltid, blant lokale newyorkere, til en relativt lav pris på en av de mange dinerne i New York.

Restauranter for spesielle anledninger

Har du noe å feire i New York? En bryllupsdag, ferdig utdannelse eller forlovelse? Det er mange romantiske restauranter i New York. Men du har også flere gode valg for å ferie alt mulig annet.

Birreria

På toppen av det italienske markedet, Eataly, finner du Birreria. Dette er et bryggeri og en rooftop-restaurant. Her kan du nyte rimelig mat i kombinasjon med hjemmebrygget øl. Birreria er også et sted å besøke midt på vinteren, for da dekkes terrassen av et midlertidig tak og varmes opp.

Reserver et bord på Birreria her

Restauranter i New York - Birreria Restauranter i New York - Birreria Rooftop Terrace

Marseille

Marseille er en fransk restaurant med stemning i bøttevis og beliggenhet i Hell’s Kitchen. Her kan du sitte i koselige omgivelser og nyte franske retter. Marseille er dessuten et godt valg for å feire en høytid. På Thanksgiving og til jul har de en egen meny.

Reserver et bord på Marseille her

Middagscruise

For en virkelig spesiell opplevelse, anbefaler jeg å bestille et middagscruise i New York. Mens du cruiser forbi Manhattans imponerende skyline, kan du nyte et herlig måltid eller en buffé. Middagscruisene varierer i pris, avhengig av hvilket du velger. Så her er det noe som passer enhver anledning.

Restauranter i New York Bateaux New York Dinner Cruise Restauranter i New York - Cruise med middag

Luksuriøse restauranter

Jean-Georges Vongerichten’s ABC Kitchen

Det finnes flere fine, franske restauranter i New York. Alle Jean-Georges Vongerichten restaurantene er gode, men personlig anbefaler jeg ABC Kitchen i Flatiron District. Dette er definitivt et sted for å se og bli sett. Forvent deg romantisk belysning og et bord blant New Yorks best kledde personer, spesielt fra mote- og modellindustrien. På Valentine’s Day er ABC Kitchen et supert sted å dra til for å unngå turistene. Selv om denne restauranten er ganske stor så er lydnivået bra. Det er enkelt å holde en samtale. Et annet stort pluss er at maten er relativt rimelig i pris, avhengig av hva du velger å bestille.

TAO Downtown

TAO Downtown ligger i Meatpacking District, og er en restaurant og en nattklubb i en og samme pakke. Restauranten og klubben er delt opp i egne områder. Hvis du er ute etter å spise i moderne og luksuriøse omgivelser, har du kommet til riktig sted. Musikken er noe høy, men du trenger egentlig ikke sitte og snakke, for du vil være for travel med å se deg rundt på TAO! Dekoren er imponerende, men det samme gjelder også prisene.

Reserver et bord på TAO Downtown her

STK

STK står for «steak» (biff), men dette er ikke noe typisk «steakhouse». Disse luksuriøse restaurantene er «stedet å være» for trendy newyorkere, som etter maten blir værende igjen for en drink mens en restaurant-DJ står for musikken. STK Downtown har en egen takterrasse, så dette er ikke noe dumt sted for en kveld på byen.

Reserver et bord på STK her

Beauty & Essex

Beauty & Essex på Lower East Side er en av Manhattans skjulte skatter. Du kommer inn via en pantelåner, men du aner ikke hva slags vakker restaurant som gjemmer seg bak butikken. Du går inn i restauranten fra en dør bakerst i butikken, og plutselig befinner du deg i en kul og atmosfærisk restaurant med to etasjer.

Reserver et bord på Beauty & Essex her

CATCH

Er du ute etter en restaurant som er «hip and happening», men du er mer glad i fisk enn kjøtt? Da er CATCH stedet for deg. Dette er en av Meatpacking Districts mer trendy restauranter som senere på kvelden forvandles til en klubb.

Reserver et bord på CATCH her

Avra Madison Estiatorio

For gresk mat av høy kvalitet, er det Avra som gjelder. Du finner ingen druegrener i taket, men rene, hvite bordduker, på denne restauranten, som ligger like ved Central Park. Spis en herlig lunsj eller middag av greske retter her, i elegante omgivelser.

Restauranter i New York - ABC Kitchen

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt