Send Eric en WhatsApp på +316 888 00 666
2.1m
Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
Transport fra Manhattan til JFK flyplass

Transport fra Manhattan til JFK flyplass

Transport fra Manhattan til JFK flyplass

Det finnes mange alternativer for transport fra Manhattan til JFK flyplass, og jeg anbefaler alltid å planlegge i forveien. Det blir mye lettere å nyte den siste dagen din i New York hvis du allerede har planlagt tilbaketuren til flyplassen. Du kan reise med taxi, buss, shuttlebuss, subway eller tog for å komme deg fra Manhattan til JFK flyplass.

Alternativt, om du reiser fra New Jersey, Brooklyn/Queens eller Long Island City, klikk her.

Taxi

Du kan enkelt ta en gul taxi (yellow cab) fra Manhattan til JFK flyplass. Turen koster omtrent $52-$57, pluss tollavgift og $7-10 i tips. Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å få tak i en taxi når det er ‘rush hour’. I New York kan du ikke ringe for å bestille taxi, du må vinke til deg en taxi på gaten. Hvis du skal reise mellom kl. 07:30 – 09:30 og 16:00 – 19:00, så anbefaler jeg at du heller benytter deg av et av alternativene nedenfor.

Store busser

NYC Express Bus (tidligere kjent som NYC Airporter) tilbyr shuttlebusser mellom Manhattan og JFK Airport. Disse bussene kjører fra Grand Central og Port Authority på Manhattan. Bussene kjører omtrent hver time mellom kl. 11:00 og 19:00. Barn under 3 år reiser gratis. De fleste bussene har gratis internett ombord. Det kan bli ganske fullt på bussen, så pass på at du beregner deg god tid.

Bestill billett til NYC Express Bus her

Delt transport med shuttlebuss

Disse shuttlebussene henter deg på hotellet eller leiligheten der du bor og frakter deg til JFK flyplass. Vær oppmerksom på at de fleste busser ikke henter passasjerer forbi 125th Street i Manhattan. Bussbilletten fra Manhattan til JFK flyplass koster $20. Det er enkelt å benytte seg av disse bussene, men det tar lenger tid enn det gjør å reise med taxi ettersom bussene må hente flere passasjerer på forskjellige adresser. Etter bestilling vil du bli tilsendt en kupong på e-post. Sørg for at du leser nøye gjennom instruksjonene på kupongen for hvordan du vil bli hentet på det stedet og den tiden du ønsker.

Bestill billett til delt transport med shuttlebuss her

Bestill billett til tur-retur delt transport med shuttlebuss her

Privat bil eller limousin

Utenom de små shuttlebussene, så kan du også bli hentet der du bor hvis du benytter deg av en privat bil (town car) eller en limousin. En luksuriøs bil (som en sedan eller en minibuss) har plass til opp til  9 passasjerer, avhengig av biltype. Hvis dere reiser med en gruppe på 4 personer eller flere, så er det billigere å benytte seg av denne bilen enn å ta buss eller taxi. Prisene er ofte rimelige og begynner på rundt $17 per person til JFK flyplass.

Bestill din privat bil eller limousin her

Subway

Du kan ta subway linje A eller E for å komme deg til AirTrain. Subway-turen koster $2.75 (pluss $1 for ett MetroCard) og du må betale $5 for AirTrain. Denne reisen tar omtrent 1,5 timer og anbefales ikke hvis du reiser med mye bagasje før en lang flytur.

Tog

Fra Penn Station i Manhattan kan du ta Long Island Rail Road toget til Jamaica Station. Derfra må du ta AirTrain til JFK flyplass. Togbillett koster mellom $7.25 og $10, og AirTrain koster $5.

Når burde jeg dra til JFK flyplass?

Beregn alltid godt med tid for å komme deg til flyplassen, spesielt i løpet av ‘rush hour’. Du har ikke lyst til å bli sittende fast i trafikk og bekymre deg for at du kanskje ikke rekker flyet ditt. Nedenfor er en liste over tidene det vanligvis tar å reise fra Manhattan til JFK flyplass. Ikke glem at det tar litt lenger tid å reise fra Downtown enn det gjør å reise fra Midtown:

  • Taxi til JFK flyplass: 1 til 1,5 time
  • Liten buss til JFK flyplass: 1 til 1,5 time
  • Stor buss til JFK flyplass: 1,5 til 2 timer
  • Subway til JFK flyplass: 1,5 til 1 time og 45 minutter
  • Tog fra Penn Station til JFK flyplass: 1 time (fra tidspunktet du går på toget)
  • Limousin/privat bil til JFK flyplass: 45 minutter til 1,5 time
Erics tips: Personlig så pleier jeg å bestille billett til shuttlebuss eller en privat bil (town car). Shuttlebussen koster $20 og henter deg på hotellet eller leiligheten der du bor. Limousiner og privatbiler kan også hente deg. Dette er en rolig og mer avslappet tur tilbake til flyplassen, og du slipper å styre med å finne en taxi, spesielt mellom kl. 15:30 og 19:00 som er den vanskeligste tiden å få tak i en ledig taxi. Det er nødvendig å forhåndsbestille billetter til shuttlebuss eller limousin, og det kan gjøres her.

Reiser du fra en annen flyplass?

Les mer om transport fra Manhattan til Newark flyplass her

Les mer om transport fra Manhattan til LaGuardia flyplass her

Comments are closed.

Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


fra
til
Søk etter billetter