Spise ute med barn i New York

Spise ute med barn i New York

Det er mange restauranter som er passende for å spise ute med barn i New York. Det er et par ting som er greit å vite før du skal ta med barna dine på restaurant i New York. Her er noen tips som kan gjøre måltidet enda bedre. I New York er det blant annet veldig vanlig å bare bestille en forrett. Eller å spørre om en ekstra tallerken samt bestikk for å kunne dele måltidet ditt. Spesielt pizzaene er såpass store at man lett kan dele de. Et annet hyggelig alternativ er å ta en båttur med middagsbuffé. Dette er et koselig avbrekk, og en middagsbuffet er perfekt for barn ettersom de kan velge akkurat hva de ønsker å spise.

Ting til ettertanke

Det er et par ting du burde tenke på, som for eksempel reservasjoner, noe som ofte ikke lar seg gjøre. Mange ganger er man nødt til å vente utenfor frem til det blir et ledig bord. Dette er kanskje ikke noe problem for deg, men er barnet ditt fortsatt i humør for en hyggelig middag etter å ha ventet på bord i 30-60 minutter? Restaurantkjeder har noen ganger stoler utenfor, men det har ikke mindre restauranter. Det eneste tipset jeg kan gi deg for å unngå og måtte vente er å være på restauranten før klokken seks. Da er du i god tid før gjengen som skal på musikaler stormer inn og fyller opp restaurantene (spesielt i Midtown).

Nedenfor finner du anbefalinger for restauranter som er passende for barn, inndelt i kategorier basert på barnets alder:

Babyer og småbarn

Som far er det ikke ofte at jeg anbefaler å dra til fine restauranter hvis man har med seg en baby. Formelle restauranter er små, trange og folksomme, og ofte er det ikke plass til en barnevogn. Hvis babyen er gammel nok til å sitte på fanget ditt, eller hvis det er mulig å få en barnestol (noe som er veldig uvanlig) kan det være mulig å ordne noe. Tenk litt på hvordan du kommer til å føle deg hvis barnet ditt begynner å gråte hysterisk på restauranten. Man tenker selvfølgelig at det aldri skjer med sitt eget barn, men det kan være greit å tenke litt på det.

Vær også oppmerksom på at disse restaurantene veldig sjeldent har plass til bleieskift. De større restaurantkjedene er da bedre alternativer for å spise ute med barn i New York. De er ofte mer romslige, har mer plass slik at du kan ha barnevognen din ved siden av bordet, og de får deg og barna dine til å føle deg velkommen med barnestoler og barnemenyer. Gode eksempler på disse restaurantkjedene inkluderer Friday’s, Dallas BBQ, Applebee’s, Olive Garden og Red Lobster.

Spise ute med barn i New York - Applebees Spise ute med barn i New York - Red Lobster

Barn (5-12 år)

Barn i denne aldersgruppen foretrekker fremfor alt å spise på et sted som også byr på underholdning. På Dave & Buster (42nd Street) kan de leke seg i en enorm «Game Zone», og på spisestedet Bubba Gump Shrimp Co (som ligger på Times Square) har de Forrest Gump som tema gjennom hele restauranten. Restauranten er en artig opplevelse i seg selv, men spesielt hvis barna har sett filmen.

Tenåringer (12-16 år)

Denne aldersgruppen pleier å være veldig begeistret for hamburgere og pizza til middag. Noe det absolutt ikke finnes mangel på i New York! Gode spisesteder for tenåringer er for eksempel 5 Napkin Burger, John’s Pizzeria og Lombardi’s Pizza. Har barnet ditt lyst på pizza, men du ønsker litt mer variert utvalg? Dra til Carmine’s – en italiensk familierestaurant som serverer sjømat, kjøttretter, og selvfølgelig antipasti. Alt er laget for å kunne deles, så da kan barnet ditt smake på ny mat som han/hun ellers kanskje ikke hadde oppdaget, uten å la hele måltidet stå igjen hvis det ikke faller i smak.

Spise ute med barn i New York - Burger hos Fridays Spise ute med barn i New York - Pizza hos Johns

Fra 16 år og oppover

Reiser du sammen med barn på over 16 år? Da kan det være en hyggelig opplevelse å ta de med til en av New York litt finere restauranter. Vær oppmerksom på at reglene er strenge i New York. De som er under 21 år kan hverken gå ut på byen eller komme inn på en bar uten å være med en voksen (over 21 år). Peak NYC, i 101. etasje på 30 Hudson Yards er en imponerende plass med fantastisk utsikt over Manhattan. Restauranten ligger rett over Edge Observation Deck, så når du spiser på Peak kan du også benytte muligheten til å besøke Edge. Andre gode alternativer til restauranter er STK, The Standard Grill og Robert NYC.

Erics tips: La deg bli inspirert av tipsene ovenfor, men glem ikke å dra på utforskning på egenhånd. Det er artig å oppdage restauranter. Hver uke åpnes det opp omtrent ti nye restauranter, så det er nok av spisesteder å velge mellom!

Det kan hende at du også er interessert i:

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt