Buss i New York

Buss i New York

Det er enkelt og trygt å ta buss i New York, selv om det egner seg dårlig for de som har det travelt. Hvis du begynner å bli lei av å gå så er buss et godt alternativ for transport som også lar deg se New York. Bussene er blåe og hvite, og alle har et nummer og et skilt (digitalt) som viser bussens destinasjon. Det finnes flere typer busser i New York. Les mer om hvordan du tar bussen i New York og hvordan du betaler for deg.

Slik tar du bussen i New York

Hvis du vil ta bussen i New York trenger du å vite hvilken buss du skal ta, og hvor du skal av. Du kan gjøre det ved å laste ned et gratis busskart over New York her.

Sett deg på bussen og kjør dit du skal. Når du nærmer deg holdeplassen, kan du trekke i den gule snoren langs vinduet eller trykke på en av de røde stoppknappene. Du kan gå ut av bussen gjennom bakdørene.

Bussene stopper bare på angitte holdeplasser i løpet av dagen. Mellom kl. 22.00 og 05.00 kan du be sjåføren om å stoppe hvor som helst langs den angitte ruten. Alle busser er utstyrt med rullestolheis. Om natten er bussen et trygt alternativ til subwayen.

Hvordan betale for bussen i New York

En busstur koster bare $ 2.90 og kan betales ved å bruke et MetroCard, det samme som du bruker på subwayen. Du kan også betale det nøyaktige beløpet med mynter (kun kun sølvmynter) eller bruk en kontantløs betaling med OMNY, kredittkort eller eller med Apple Pay på telefonen din (koblet opp mot et betalingskort). Du kan bruke et Unlimited MetroCard for å betale for reisen på alle New York-busser.

Når du bruker ditt MetroCard eller OMNY kan du automatisk bytte til en annen buss eller subway. Hvis du betaler i kontanter så må du be sjåføren om en «transfer ticket» for neste buss/subway.

Forskjellige busser i New York

Det finnes forskjellige typer busser som brukes for offentlig transport i New York.

Lokale og Limited (LTD) busser

Lokalbussene er vanlige busser som stopper på alle holdeplasser. Hvis du vil ha en raskere tur, kan du ta Limited-bussene (LTD). Disse bussene ser ut som lokalbussene, men de stopper sjeldnere. Du kjenner dem igjen ut fra «LTD» foran på bussen og de lilla skiltene på holdeplassene. På disse bussene kan du betale med OMNY, MetroCard eller mynter.

Select Bus Service (SBS)

Select Bus Service (SBS) fungerer på en litt annen måte enn lokalbussene og Limited-bussene. SBS-bussene har færre stopp, kjører kun på prioriterte ruter og hver dør kan brukes som inngang. For å gjøre disse bussene så effektive som mulig, må passasjerene betale før de går om bord i bussen, i stedet for på bussen. Ved busstoppene finner du automater hvor du kan betale for turen. Du vil motta en kvittering som du må beholde under hele turen. Du kan også betale med OMNY når du går inn i bussen, slik at du slipper å kjøpe billett før du går om bord.

Buss i New York - Buss a la 9th Avenue

Express-busser

Ekspressbussene går mellom bydelene og kjører hovedsakelig i rushtiden. Det koster $7 å reise med ekspressbussene. Du kan betale med MetroCard eller OMNY.

Hvordan betaler man for bussen i New York?

En bussbillett i New York koster $ 2.90, og du kan betale med et MetroCard, kontaktløst som med Apple Pay som er koblet opp mot betalingskortet ditt, eller så kan du betale med kontant om du har det nøyaktige beløpet. Kjøp ditt New York MetroCard her.

Tar bussen i NYC kontant?

Ja! du kan betale med kontant, men du er nødt til å ha det nøyaktige beløpet i mynter.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt