Buss i New York

Buss i New York

Det er enkelt og trygt å ta buss i New York, selv om det egner seg dårlig for de som har det travelt. Hvis du begynner å bli lei av å gå så er buss et godt alternativ for transport som også lar deg se New York. Bussene er blåe og hvite, og alle har et nummer og et skilt (digitalt) som viser bussens destinasjon.

Contents

Bruk av MetroCard

En busstur koster bare $ 2.90 og kan betales ved å bruke et MetroCard, det samme som du bruker på subwayen. Du kan også betale det nøyaktige beløpet med mynter (kun kun sølvmynter) eller med Apple Pay på telefonen din (koblet opp mot et betalingskort). Du kan bruke et Unlimited MetroCard for å betale for reisen på alle New York-busser.

Når du bruker ditt MetroCard kan du automatisk bytte til en annen buss eller subway. Hvis du betaler i kontanter så må du be sjåføren om en «transfer ticket» for neste buss/subway.

Busser stopper bare ved bestemte stoppesteder på dagtid. Fra kl. 22:00 til kl. 05:00 kan du spørre bussjåføren om å stoppe hvor som helst på den angitte ruten. Alle busser er tilrettelagt for rullestoler.

Om natten er busser et trygt alternativ for transport utenom subway.

Last ned et gratis busskart over New York her

Select Bus Service

Noen ruter tilbyr Select Bus Service, designet til å gjøre reisetiden kortere og mer behagelig for de reisende. For å gjøre disse bussene så effektive som mulig, må passasjerene betale før de går om bord i bussen, i stedet for på bussen. Ved busstoppene finner du automater hvor du kan betale for turen. Du vil motta en kvittering som du må beholde under hele turen. Etter at du har betalt kan du benytte alle dørene på bussen. På kartet vil Select Bus Service være market med «SBS».

Buss i New York - Buss a la 9th Avenue

Hvordan betaler man for bussen i New York?

En bussbillett i New York koster $ 2.90, og du kan betale med et MetroCard, Apple Pay som er koblet opp mot betalingskortet ditt, eller så kan du betale med kontant om du har det nøyaktige beløpet. Kjøp ditt New York MetroCard her.

Tar bussen i NYC kontant?

Ja! du kan betale med kontant, men du er nødt til å ha det nøyaktige beløpet i mynter.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt