Parker i New York

Parker i New York

Det finnes nok av flotte parker i New York hvor du kan få et avbrekk fra bylivet. Selv om New York er kjent for å ha de høyeste skyskraperne i verden, så kan byen også by på vakre parker hvor du kan slappe av, spasere eller ta en matbit. Nedenfor kan du lese om flere parker i Manhattan og Brooklyn som er verdt et besøk.

Central Park

Central Park er den største og mest berømte parken i New York. Mange Newyorkere ser på Central Park som sin egen bakgård, der hvor de kan koble helt av og nyte de rolige omgivelsene.

Parker i New York - Central Park Parker i New York - Central Park

Washington Square Park

Washington Square Park i New York ligger i Greenwich Village. Fifth Avenue begynner ved Washington Square Park. Parkens navn stammer fra George Washington, USAs første president. I 1827 ble det offisielt en park. I Washington Square Park finnes det en stor bue til ære for George Washington. Et interessant fakta er at buen har samme modell som Triumfbuen (Arc de Triomphe) i Paris.

Washington Square Park er en populær møteplass. Den er populær takket være sin beliggenhet i Greenwich Village. Den ligger rett over gaten fra NYU, det livlige New York University. I nærheten av det, bare et kvartal unna (i alle retninger) finner du butikker, kaféer, teater og nattklubber. Dette er et supert sted å besøke hvis du har lyst til å gå ut, shoppe eller bare slappe av! I parken finnes det mange gateartister som underholder forbigående. Under buen blir det ofte spilt musikk og det finnes mange steder å spille spill. Derfor kommer mange hit for å spille sjakk. Turister, studenter, kunstnere og de lokale, alle samles her.

Parker i New York - Washington Square Park Parker i New York - Live musikk i Washington Square Park

Brooklyn Bridge Park

Den beste utsikten av Manhattan får du fra Brooklyn Bridge Park. Parken ligger ved vannet, rett under Brooklyn Bridge. Dette er det perfekte stedet for å ta flotte panoramabilder av byen. Du kan sitte på trappene i parken eller slappe av i gresset, og for mindre barn finnes det nok av plass til å leke på lekeplassen.

Parker i New York - Brooklyn Bridge Park Parker i New York - Brooklyn Bridge om natten

High Line Park

High Line Park i New York er helt ulik alle andre parker. Parken er bygget på en gammel togskinne som går over byen. Fra High Line har du en flott utsikt over Manhattan og Hudson River. En tur gjennom denne parken kan fint kombineres med Chelsea Market og Hudson Yards.

Parks i New York - Sommer i High Line Park Parker i New York - High Line Park

Madison Square Park

Madison Square Park ligger på Fifth Avenue i Midtown. Hvis du føler for å ta en liten pustepause fra storbyen, gå til Madison Square Park for å slappe av. Parken har fine gressplener og det er områder hvor barna kan leke. I løpet av sommerferien arrangeres det også diverse aktiviteter for barn.

I Madison Square Park finner du også en av mine favoritt spisesteder, nemlig Shake Shack. Her kan du spise de beste hamburgerne og kanskje en milkshake attpåtil. Har du lyst til å ta kontakt med familie og venner hjemme i Norge? I Madison Square Garden kan du benytte deg av gratis WiFi.

Elsker du kunst? Da burde du definitivt ta turen til Madison Square Park ettersom parken ofte har midlertidige utstillinger med forskjellige typer kunst.

Parker i New York - Folk ved Madison Square Garden Parker i New York - Shake Shack i Madison Square Park

Battery Park

Battery Park har en utrolig historie. Før i tiden, før folk ankom gjennom Ellis Island, kom immigrantene gjennom Battery Park i New York. Fra Battery Park får du en flott utsikt over vannet, og du kan se Frihetsgudinnen og Ellis Island. Fergen som går til Liberty Island drar herfra.

Parken har en god stemning og den er veldig populær. Om sommeren arrangeres det ofte konserter og festivaler i Battery Park. Parken har flotte blomsterhager som absolutt er verdt å besøke hvis du er glad i blomster. Du vil også finne en familievennlig aktivitet på denne promenaden på Manhattan. En kul lekeplass på flere nivåer for barn venter på å bli oppdaget.

Battery Park er ofte avgangsstedet til mange gåturer med guide gjennom Manhattan.

Parker i New York - Battery Park New York

Bryant Park

Det finnes noe å gjøre i Bryant Park til enhver årstid. Om vinteren kan man gå på skøyter på skøytebanen, og om sommeren arrangeres det diverse aktiviteter. Du kan se film (gratis) i parken i løpet av Summer in Bryant Park, eller bli med på gruppetimer med yoga, dans og tai-chi.

Bryant Park ligger midt i Manhattan, i nærheten av Times Square og Theater District. Parken ligger også nærme New York Public Library. Bryant Park har de beste stedene hvis du har lyst til å ta deg en kald utepils ute i det varme sommerværet. Det er fullt av hippe mennesker som kommer for å møte venner og ta seg noe å drikke etter jobb. Denne lille og koselige parken er definitivt verdt å besøke.

Little Island

Little Island er en park bygget på stolper på Hudson River. Med sitt varierende landskap er det en grønn oase på elven. Det er plener for rekreasjon, turstier, åser og gjemte perler. Det er også en rekke teatre i parken, som regelmessig brukes til forestillinger og andre arrangementer.

Elizabeth Street Garden

Elizabeth Street Garden er en liten gjemt park i Nolita. Denne parken er perfekt for å glemme byens kjas og mas, eller så kan du ta lunsjen din her. Hagen er full av skulpturer og opprettholdes av lokalsamfunnet. Du finner den på Elizabeth Street mellom Prince Street og Spring Street.

Parker i New York - Elizabeth Street Garden

Domino Park

Domino Park ligger langs East River i Williamsburg. Parken er oppkalt etter gamle Domino Sugar Refinery, som ligger på samme sted. Denne utstrakte parken består at diverse elementer, som en lekeplass, et område for strandvolleyball, en forhøyet gangsti og selvfølgelig flere grøntområder. Her finner du også en artig tåkebro, altså en bro hvor du kan bli omgitt av en tåkesky

Parker i New York - Domino Park Parker i New York - Opphøyd gangsti i Domino Park

Paley Park

Paley Park i New York City er en bortgjemt perle i Midtown Manhattan. Dette er en liten oase i midten av storbyen. Trær og klatreplanter vokser langs veggene, og parkens høydepunkt er det 6 meter høye fossefallet som ligger i enden av parken. Det aller beste med dette stedet er at lyden fra fossefallet overdøver lyden fra resten av byen.

Parken har blitt kalt en av verdens beste parker. Den følger arkitekturen og miljøet i Midtown, men samtidig så føles det som om du er et helt annet sted. I denne lille parken finnes det også fem dekorerte deler av Berlinmuren. Parken ligger på 3 East 53rd Street mellom kontorbygningene.

Parker i New York - Paley Park

Prospect Park

Prospect Park ligger midt i Brooklyn, i nærheten av Barclays Center (hvor Brooklyn Nets spiller hjemmekamper) og flere museer i Brooklyn. Parken er kjent for sine kunstige dammer, selv om mesteparten av Brooklyns naturlige skog fortsatt er igjen i parken.

I løpet av vinteren finnes det en skøytebane i parken, og om sommeren pågår det mange aktiviteter. Du kan til og med fiske i parken. Hvis du reiser til New York med familien, så er dette en super park å besøke ettersom det er noe å gjøre for enhver alder. Du kan slappe av mens du ser på mens barna dine rir på en ponni, eller leie en robåt og ha det gøy med hele familien.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt