Jogging i New York

Jogging i New York

Jogging i New York er en populær aktivitet i byen. Å ta en joggetur gjennom Central Park, ved siden av Hudson River eller over Brooklyn Bridge vil få deg til å føle deg som en ekte New Yorker. Jeg sprinter regelmessig selv – til døren når jeg får pizza levert. Men for de som virkelig elsker en god treningsøkt, har jeg satt sammen et utvalg av de beste stedene for en joggetur i Manhattan. Visste du at det er flere runder som strekker seg forbi de største severdighetene byen har å tilby? Dette er en perfekt aktivitet hvis New York Marathon er litt for ekstremt for deg, men du fortsatt ønsker å ta deg en løpetur i byen.

Contents

Jogging i Central Park

Det mest populære stedet for jogging i New York er selvfølgelig selveste Central Park. New Yorkere benytter seg ofte av parken for kondisjonstrening. Det går en asfaltert vei gjennom hele parken som har forskjellige felt for syklister, fotgjengere og trafikk. Dette er et godt valg for en trygg løpetur. En full runde gjennom Central Park ligger på omtrent 8 kilometer, men du kan også benytte deg av en av de mange stiene for å kutte gjennom deler av parken.

Ønsker du å lære mer om områdene og severdighetene du passerer forbi mens du jogger? Da burde du bli med på denne rolige joggeturen gjennom Central Park. I løpet av denne joggeturen på 5 km kommer guiden til å fortelle alt om de berømte stedene etterhvert som gruppen jogger forbi. Har du energi til å jogge litt lenger? Da passer kanskje denne 6,5 km lange Central Park Running Tour bedre for deg.

Erics tips: «Hvis du planlegger å ta en løpetur i Central Park, gjør dette tidlig om morgenen. Senere på dagen kan det være ganske folksomt. Jeg anbefaler ikke å jogge i Central Park om kvelden ettersom dette ikke er veldig trygt. Glem ikke å ta med deg MetroCard i tilfellet du har løpt etter en attraktiv New Yorker litt for lenge og er for sliten til å løpe tilbake til hotellet.»

Jogging over Brooklyn Bridge

En annen populær løpetur i New York er runden over Brooklyn Bridge. Ta subway til Brooklyn og løp over Brooklyn Bridge tilbake til Manhattan. Hvis du har spist litt for mange pølser i brød kan du også løpe til Brooklyn først, og så løpe samme vei tilbake igjen. Glem ikke å stoppe av og til for å innta utsikten over New Yorks skyline.

Jogging i Manhattan

Manhattan tilbyr også mange andre steder som egner seg godt til en joggetur. De er kanskje mindre kjente, men fortsatt like gode. Du kan til og med jogge gjennom de travle områdene rundt Times Square. Du kan melde deg på en guidet joggetur gjennom Times Square, Grand Central Station og Rockefeller Center. Denne løpeturen heter Running Tour over The Crossroads of the World.

I Lower Manhattan kan du også oppdage New Yorks røtter. Dette er området hvor innvandrere ankom landet og la sitt preg på South Street Seaport og City Hall. Du kan også passere Ground Zero og 9/11 Memorial.

High Line Park i New York er definitivt verdt å besøke. Dette er et ideelt sted for en joggetur om morgenen. Et annet populært sted å jogge i området er Hudson River Park. Det er et svært langt parkområde som strekker seg gjennom det vesentlige av Manhattans vestkant parallelt med Hudson River. Langs ruten får du 7 kilometer med nesten uforstyrret utsikt over elven, glimt av dusinvis av brygger og mye grønt.

Og om du trenger nytt treningstøy eller joggesko kan du besøke en av mange sportsbutikker i New York.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt