2.1m
Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
Lunch i New York

Lunch i New York

Lunch i New York

Lunsj i New York er typisk mellom kl. 11:00 og 15:00. Det kan hende at 11:00 virker veldig tidlig for lunsj, men mange New Yorker sløyfer frokost og spiser heller det de kaller for ‘brunch’. Mange spisesteder har spesielle lunsj-menyer med retter til halv pris. Det kan være en god idé å besøke en av dine favorittrestauranter på dagtid, selv om stemningen kan virke ganske annerledes. Asiatiske restauranter har lunsj-menyer såpass billig at man ofte kan lure på hvordan de klarer å tjene på det. Restauranter som serverer asiatisk eller sør-amerikansk mat er ofte billigere enn de såkalte europeiske restaurantene.

Mine favorittsteder for lunsj

Som den pizzaelskeren jeg er så anbefaler jeg først og fremst at du tar deg et pizzastykke på ett av mine topp 5 pizzasteder. Pizzasted nummer to på listen er spesielt godt egnet for lunsj ettersom de selger individuelle pizzastykker (slices). En annen favoritt til lunsj: å ta seg en hamburger. Her finner du byens beste hamburgere.

Balthazar

Ønsker du å spandere en god gammeldags New York brunch på deg selv og følget ditt? Er ikke pris en avgjørende faktor? Hvis svaret er ja så burde du dra til Balthazar. Dette er en veldig fin restaurant, og det gjenspeiles i prisene. For å gi deg en idé: toast med egg og kaffe koster omtrent $30, en ‘grilled cheese sandwich’ koster $18. Man kan regne med å få utmerket service og herlig mat; spesielt franske retter og spesialiteter. Ettersom Balthazar ligger i hjertet av SoHo så kommer det mange fotomodeller og rike mennesker hit.

Essen

Fersk, sunn mat, helt uten kompliserte menyer eller kjempe stive priser? Dette finner du hos Essen. Denne kjeden serverer mat med et liknende konsept som Whole Foods: man fyller boksen eller skålen sin selv med det man ønsker. Selvbetjening på sitt beste. Du kan ta med maten din utenfor og spise den mens du sitter på en benk, eller kanskje ha en piknik i parken? Hos Essen finner du mat fra alle verdens hjørner, slik som blant annet italiensk, japansk, koreansk, kinesisk og gresk mat.

Lunch i New York - Balthazar Lunch i New York - Essen

Corner Bistro

Corner Bistro ligger i Meatpacking District og dette er en av byens aller beste hamburgersteder. Restaurantens innredning likner noe på en pub. Her serveres det bare hamburgere (forutenom chili con carne og to sandwiches).

Thaimat på 9th Avenue

På 9th Avenue, mellom 45th og 50th Street, finnes det mange thai-restauranter. En tre- eller fire-retters lunsj koster ofte under 7 dollar. Hos Yum Yum Too (en kjede med flere lokasjoner i Hell’s Kitchen) kan du spise en god lunsj.

Whole Foods Market

Gå inn i Time Warner Building ved Columbus Circle og ta rulletrappen ned en etasje. Her finner du Whole Foods; en gigantisk matbutikk full av ferske mat og retter, slik som sandwiches, sushi, pizza (hei igjen), bakevarer, drikke og mye mer. De ferske rettene blir servert med et spesielt lokk over seg som holder maten varm. Den kommer fortsatt til å være varm innen du har ankommet Central Park, men du kan selvfølgelig velge å spise den med en gang. På Whole Foods finnes det også et område hvor du kan sitte og spise maten din.

Lunch i New York - Whole Foods Lunch i New York - Salatbar

Delis og salatbarer

Det finnes mange sandwich-butikker i Manhattan, nemlig delis (eller ‘bodegas’ som mange New Yorkere kaller dem). Mange delis har en salatbar. Her kan du sette sammen din egen salat. Har du vanskeligheter med å velge en sandwich? Spør alltid om “specialty of the house”.

Lunch i New York - Pastrami sandwich Lunch i New York - Whole Foods

Comments are closed.

Win a trip to New York
Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


fra
til
Søk etter billetter