Lunch i New York

Lunch i New York

Lunsj i New York er typisk mellom kl. 11:00 og 15:00. Det kan hende at 11:00 virker veldig tidlig for lunsj, men mange New Yorker sløyfer frokost og spiser heller det de kaller for «brunch». Mange spisesteder har spesielle lunsj-menyer med retter til halv pris. Det kan være en god idé å besøke en av dine favorittrestauranter på dagtid, selv om stemningen kan virke ganske annerledes.

Contents

De beste stedene for lunsj i New York

Som den pizzaelskeren jeg er så anbefaler jeg først og fremst at du tar deg et pizzastykke på ett av mine topp 5 pizzasteder. Pizzasted nummer to på listen er spesielt godt egnet for lunsj ettersom de selger individuelle pizzastykker (slices). En annen favoritt til lunsj: å ta seg en hamburger. Sjekk ut listen min over de beste burgerne i New York.

Balthazar

Ønsker du å spandere en god gammeldags New York brunch på deg selv og følget ditt? Er ikke pris en avgjørende faktor? Hvis svaret er ja så burde du dra til Balthazar. Dette er en veldig fin restaurant, og det gjenspeiles i prisene. For å gi deg en idé: toast med egg og kaffe koster omtrent $30. Man kan regne med å få utmerket service og herlig mat; spesielt franske retter og spesialiteter. Ettersom Balthazar ligger i hjertet av SoHo så kommer det mange fotomodeller og rike mennesker hit.

Lunsj i New York - Balthazar 1

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Freda har flere restauranter i New York og er en super plass for lunsj eller brunch. De serverer middelhavsmat som grillet halloumi og peri-peri kylling. Deres Rosewater Waffles er også veldig gode! Personlig liker jeg det kunstneriske interiørdesignet, veldig hipster-New York.

Lunch i New York - Jacks Wife Freda

Lunsj på farten i New York

Noe som jeg virkelig liker er så spise lunsj på farten. Du kan til og med sitte utendørs å nyte utsikten over byen mens du spiser et pizzastykke

Erics tips: «Mine favorittsteder å nyte en god lunsj er enten i Brooklyn Bridge Park eller High Line. High Line er spesielt hyggelig fordi det er nærmere Chelsea-markedet hvor det er et stort utvalg av alternativer å velge mellom.»

Mathaller

Det finnes mange mathaller i New York. En mathall er et supert sted å ha lunsjen, spesielt hvis du er en familie. Fordi alt er i nærheten og alle kan velge sin egen lunsj. Ofte kan man sette seg ned i mathallene, men du kan også ta med deg maten.

De beste mathallene i New York:

  • Turnstyle (under bakken på Columbus Circle)
  • Eataly (200 5th Avenue)
  • Urbanspace Vanderbilt (230 Park Avenue)
  • Chelsea Market (75 9th Avenue)
  • Mercado Little Spain (i Hudson Yards)
  • Le District (225 Liberty Street)
  • Essex Street Market (120 Essex Street)

Lunch i New York - Urban Space

Essen

Fersk, sunn mat, helt uten kompliserte menyer eller kjempe stive priser? Dette finner du hos Essen. Denne kjeden serverer mat med et liknende konsept som Whole Foods: man fyller boksen eller skålen sin selv med det man ønsker. Selvbetjening på sitt beste. Du kan ta med maten din utenfor og spise den mens du sitter på en benk, eller kanskje ha en piknik i parken? Hos Essen finner du mat fra alle verdens hjørner, slik som blant annet italiensk, japansk, koreansk, kinesisk og gresk mat.

Whole Foods Market

Gå inn i Time Warner Building ved Columbus Circle og ta rulletrappen ned en etasje. Her finner du Whole Foods; en gigantisk matbutikk full av ferske mat og retter, slik som sandwiches, sushi, pizza (hei igjen), bakevarer, drikke og mye mer. De ferske rettene blir servert med et spesielt lokk over seg som holder maten varm. Den kommer fortsatt til å være varm innen du har ankommet Central Park, men du kan selvfølgelig velge å spise den med en gang. På Whole Foods finnes det også et område hvor du kan sitte og spise maten din.

Delis og salatbarer

Det finnes mange sandwich-butikker i Manhattan, nemlig delis (eller «bodegas» som mange New Yorkere kaller dem). Mange delis har en salatbar. Her kan du sette sammen din egen salat. Har du vanskeligheter med å velge en sandwich? Spør alltid om «specialty of the house». Om du er interessert i et sundt alternativ til lunsj anbefaler jeg på det sterkeste å dra til SweetGreen.

Lunch i New York - Deli

Lunsj for spesielle anledninger i New York

Har du noe å feire mens du er i New York? Da har jeg et par alternativer for en spesiell lunsj. En av mine favoritter er Bateaux cruise med lunsj. Bateaux-båten er laget av og omringet av glass som gir en spektakulær utsikt over skylinen. Bateaux har en forhåndsbestemt lunsj. Du kan også velge et cruise med lunsjbuffet.

Peak NYC er en restaurant i New York som ligger i Hudson Yards, i etasjen over observasjonsdekket Edge. Uansett hvor du blir plassert vil du ha en fantastisk utsikt over byen: du kan se Empire State Building på nært hold, og One World Trade Center på avstand.

Lunch i New York - Peak

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt