Frokost i New York

Frokost i New York

Er du på utkikk etter en god frokost i New York? Ekte newyorkere spiser frokost på farten. I løpet av gangavstanden mellom subway-stasjonen og kontoret vil det være diverse matvogner og kiosker, så det er enkelt å plukke med seg noe på vei til jobben. Har du lyst på en kopp kaffe? Pass på at du alltid bestiller kaffen din uten melk, ellers vil du bli servert en kopp kaffe med ekstra lett melk, som er veldig tynn og vil gjøre kaffen din ganske så smakløs. Hvis du bestiller fra en av disse matvognene eller kioskene, vær oppmerksom på at selgerne ofte er utålmodige og hater når kunder bruker lang tid på å bestille. Det er derimot mye hyggeligere å spise frokost på en amerikansk diner. Disse finner du i alle deler av byen. Jeg anbefaler at du spiser på en diner minst en gang i løpet av oppholdet ditt i New York – for å få en ordentlig amerikansk opplevelse!

Frokost på en diner

Det er billig å spise frokost på en diner. Du kan få to egg med toast, poteter, bacon, kaffe og juice til så lite som $8 eller 9. Det er viktig å gi tips når man spiser på en diner. Hvis du er usikker på hvor mye du burde gi i tips, gi dobbelt av moms-avgiften (se på kvitteringen). Normalt ligger tips på mellom 15% og 20% av regningen, uten moms. Sjekk kvitteringen for å se om tips er inkludert eller ikke.

Erics tips: Dette er hvordan en ekte New Yorker bestiller frokost: «Can I have two eggs sunny side up, white toast, bacon, coffee, and a small OJ?». «Sunny side up» er det samme som speilegg. På diners betaler du alltid bare for én kopp kaffe (selv hvis du bestiller frokost-spesialen til bare $ 4,50!). Du kan få ubegrenset med påfyll av kaffe, men hvis du bestiller te får du bare påfyll av varmt vann, så behold teposen din.

Frokost i NYC - Sunt Frokost i NYC - Pannekaker

Ellen’s Stardust Diner

Hvis du er på utkikk etter noe helt spesielt, ta turen til Ellen’s Stardust Diner på Broadway, 51st Street (i nærheten av Times Square). Sjarmen med denne restauranten er at alle servitørene synger. Det er som et gratis broadway show! De fleste av servitørene slutter etter bare noen måneder for å opptre i ordentlige musikaler i New York, så det å jobbe på denne dineren er bare et trinn i karrieren deres.

Det er best å ankomme Ellen’s Stardust Diner mellom kl. 08:00 og 08:30. Etter dette vil det bli veldig fullt. De begynner som regel å synge rundt kl. 08:00 på hverdager (og i helgene starter de senere). Frokost hos Ellen’s Stardust Diner er dyrere enn på en vanlig diner og ligger på rundt $ 15.

Frokost i New York - Ellen’s Stardust Frokost i New York - Inne på Ellen’s Stardust

Westway Diner

Westway Diner åpnet dørene for første gang i 1988 og holder åpent daglig fra 06:00 til 01:00. Det er en typisk tradisjonell diner: maten er enkel og blir servert veldig fort. Du må virkelig være sikker på hva du vil bestille før servitøren kommer for å ta bestillingen din ettersom de alltid har det travelt. Ikke bestill ‘a la carte’ på dette stedet, bestill heller en ‘menu’ som inkluderer kaffe og appelsinjuice, som også er mye billigere. Du kan bare bestille denne menyen mellom mandag og fredag.

Westway Diner i New York Westway Diner frokost

Hector’s Cafe & Diner

Hector’s Cafe & Diner (1949) er en av de få ordentlige old school diners som fortsatt finnes i New York. Restauranten ligger i det hippe og turistiske Meatpacking District. Hector’s er rått, ekte og billig. Noe som er vanskelig å finne i Meatpacking District nå for tiden. Martin Scorsese brukte Hector’s som filmsett for filmscener til Taxi Driver, og tv-serien Law & Ordet har også brukt Hector’s til filminnspilling. Besøk Hector’s for å føle deg som en av kjøttarbeiderne eller narkotikalangerne og misbrukerne som holdt til i dette området i lange tider. Velg Hector’s i stedet for Bubby’s (en nærliggende diner), ettersom Hector’s ikke åpnet opp for å tiltrekke turister. Eller vent litt, ikke gå til Hector’s allikevel! La Hector’s forbli en uslepen diamant i byen.

Frokost i New York - Hectors rokost i New York - Inne hos Hectors

La Bonbonniere

Denne dineren i West Village er en ekte New York diner, selv om navnet kanskje sier noe annet. I samsvar med amerikansk skikk er frokosten rimelig, men du får den også servert raskt. Dersom det er fint vær finnes det noen bord ute, så du kan nyte været. Det finnes også en rekke bord inne så du kan nyte noen smakfulle pannekaker, burgere eller smørbrød som tilbys på menyen.

Frokost i New York - La Bonbonniere Frokost i New York - La Bonbonniere frokost

Tom’s Restaurant

Tom’s Restaurant er en familieeid restaurant som har holdt åpent siden 1940-tallet. Den ligger i Morningside Heights og dette er dineren som ble brukt i TV-serien Seinfeld Dette er egentlig den eneste grunnen til at jeg liker å gå hit.

Toms Restaurant i New York

La Parisienne

La Parisienne er en koselig fransk restaurant. Den ligger i Financial District og er derfor en flott plass å spise frokost hvis du bor på Lower Manhattan. Restauranten er åpen hver dag fra kl 09:00, så du kan for eksempel starte dagen med en avocado toast, en croissant eller yoghurt. Du kan også ta turen hit for en fantastisk Parisisk lunsj eller happy hour.

Buvette i Greenwich Village

Er du på utkikk etter et hyggelig sted å spise frokost i Greenwich Village? Ta turen til Buvette. Buvette er en liten Paris-inspirert bistro, full av liv og røre. De ansatte er hardtarbeidende og profesjonelle, samt at de har en lidenskap for fransk mat og vin. Jeg tar ofte turen innom Buvette om morgenen og bestiller espresso med en croissant og sitter ved baren. I det lille kjøkkenet forbereder de tradisjonelle franske retter. Denne bistroen er et supert sted for en smakfull frokost eller brunsj. Velg vafler, toast med diverse pålegg, en sandwich med ost og skinke eller en salat, med et glass ferskpresset appelsinjuice ved siden. Hvis du foretrekker å sitte ute finnes det også en liten hage. Buvette holder åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Erics tips: Dette er en hyggelig bistro og et godt spisested for frokost eller brunsj. Men vær oppmerksom på at restauranten er liten og den blir ofte full. Siden du ikke kan reservere bord må du bare bli stående og vente til du blir gitt et ledig bord. Hvis du ender opp med å ta turen hit, besøk toalettene og prøv håndsåpen som lukter helt fantastisk!

Frokost i New York - Buvette Frokost i New York - Mat hos Buvette

Gemma på Bowery Hotel

I East Village, Lower Manhattan, finner du Bowery Hotel og den italienske restauranten, Gemma. Selv om det ikke er uvanlig å se kjendiser på Gemma, kan du likevel spise frokost her til en relativt rimelig pris. Start dagen med «two eggs any style» for rundt $8 og spanderer du $ 5 ekstra kan du legge til bacon. Foretrekker du søtsaker om morgenen bør du velge pannekaker eller french toast.

Frokost i New York - Gemma Frokost i New York - Frokost på Gemma

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter