Frihetsgudinnen

Kjøp billetter nå
Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen (Statue of Liberty) er et av New Yorks mest kjente symboler. Statuen symboliserer frihet og demokrati. Frihetsgudinnen står på New York Harbour og blir sett på som en uoffisiell inngang til New York City som tar imot besøkende fra hele verden. Frihetsgudinnen ble gitt i gave til USA fra Frankrike i forbindelse med firehundreårsjubileet til den amerikanske revolusjon, og monumentet åpnet for offentligheten i 1886.

Kjøp dine fergebilletter til Frihetsgudinnen og Ellis Island her

Contents

Liberty Island

For å besøke Liberty Island må du ta en båt fra Lower Manhattan. Før du går på båten må alle passasjerer gjennom en streng sikkerhetskontroll, lik den som utføres på flyplasser. Hvis du ønsker å besøke selve monumentet må du i tillegg gjennom enda en kontroll. Vær oppmerksom på at store bagger, sekker og andre store gjenstander må bli oppbevart i skap på Liberty Island. Du kan leie et skap for noen få dollar.

Besøk Frihetsgudinnen

Hvis du bare har lyst til å besøke Frihetsgudinnen og Ellis Island så kan bestille billettene dine til fergen på denne siden. Det er enkelt og trygt å bestille billetter. Du trenger ikke å printe ut billettene, bare vis de frem på mobilen din. Jeg anbefaler derimot at du heller kjøper et av rabattkortene for å besøke Liberty Island hvor Frihetsgudinnen står. New York Pass, New York CityPASS og Explorer Pass inkluderer alle et besøk til Liberty Island.

Båten vil først ta deg med til Liberty Island, hvor du går av båten og bort til Frihetsgudinnen. Etter at du har sett deg ferdig på Liberty Island kan du ta hvilken som helst båt tilbake. Båten stopper alltid først på Ellis Island, her kan du velge å gå av hvis du skulle ønske det. Du trenger ikke å betale noe ekstra for dette besøket. Hvis du ikke ønsker å besøke Ellis Island, bare bli sittende på båten så frakter den deg tilbake til Manhattan.

Frihetsgudinnen - Liberty Island

 

Guidet tur til Frihetsgudinnen og Ellis Island

Bli med på en guidet tur til Frihetsgudinnen og Ellis Island. På denne turen møter du opp ved Castle Clinton i Battery Park og går til fergen sammen med resten av gruppen. Med denne turen får du prioritert inngang og du kan derfor hoppe over den normale køen ved fergen. På Liberty Island vil du kunne utforske område samt besøke Statue of Liberty Museum, når du føler deg ferdig kan du gå tilbake til fergen og ta turen over til Ellis Island. Du kan bli værende på Ellis Island så lenge du vil.

Bestill guidet tur til Frihetsgudinnen og Ellis Island her

Hvis denne turen er utsolgt, se om guidet tur til Frihetsgudinnen og 9/11 Memorial er tilgjengelig.

Statue of Liberty in New York Statue of Liberty Liberty Island New York

Kan jeg gå inn i Frihetsgudinnen?

Det er to måter du kan gå inn i Frihetsgudinnen; ved å besøke sokkelen eller kronen. For begge delene må du reservere i forveien ettersom billetter blir utsolgt veldig fort.

Sokkel

Det finnes et utkikkstårn på toppen av sokkelen (den delen som Frihetsgudinnen står på). Du er ganske nærme Frihetsgudinnen, pluss at du får en flott utsikt over Manhattans skyline. For å komme deg opp hit må du gå opp 215 trappetrinn eller benytte deg av en heis for et stykke av turen opp (det går ikke heis hele veien). .

Kronen

Hvis du også vil besøke kronen, se her for billetter. Når du reserverer, pass på at navnet på billetten til Frihetsgudinnen er likt som navnet i passet ditt. For å komme seg opp til kronen er det 354 trappetrinn opp og en veldig smal trapp nedover igjen. Besøkende som vil gå opp til kronen har bare lov til å ta med seg billetten sin, kamera og eventuelle medisiner. Alle andre gjenstander (inkludert nøkler og lommebok) må oppbevares i skap som man kan leie. For skapet, ta med en Quarter eller en $ 1-seddel.

Statue of Liberty Museum

Statue of Liberty Museum er et nytt museum på Liberty Island. Det er åpent for alle som besøker øya, så du trenger ikke kjøpe ekstra billetter for å komme inn. Her kan du lære om Frihetsgudinnens historie og betydningen hun har spilt gjennom historiens gang. Her finner du Engagement Gallery som minner om skulptørens arbeidsværelse, hvor statuen ble bygget. På museet kan du også se en film fordelt på flere skjermer, med klipp av hvordan statuen ble bygget og dens kulturelle betydning. Ikke glem å gå opp på taket til museet for en fantastisk utsikt over Manhattans skyline!

Frihetsgudinnen - Museum Frihetsgudinnen - Flammen

Kan jeg se Frihetsgudinnen gratis?

Ja! Du kan benytte deg av Staten Island Ferry som er gratis. Fergen tar deg med forbi Frihetsgudinnen, men du har ikke muligheten til å stoppe og gå av på Liberty Island. Les mer om Staten Island Ferry her.

Erics tips: «Hvis du ikke har forhåndsbestilt billetten din, så ville jeg ikke engang ha gått til havnen. Hele besøket til Frihetsgudinnen vil ta minst 5 timer. Hvis du ikke ønsker å bruke så mye tid, hvorfor ikke bli med en av de mange båtturene som tilbys? Da vil du kunne cruise forbi Frihetsgudinnen samtidig som du også får sett andre severdigheter.»

Praktisk informasjon

  • Beliggenhet: Statuen ligger i New York Harbor. Fergen går fra Battery Park på Downtown Manhattan.
  • Åpningstider: Åpent hver dag, utenom Thanksgiving og 25. desember. Den første fergen går fra Battery Park kl 8:30 eller kl 9:00, avhengig av sesong.

Hvor mye koster en billett til Frihetsgudinnen?

Det avhenger av om du ønsker å besøke kronen, sokkelen eller bare Liberty Island. Alle billetter inkluderer en fergebillett.

Trenger du å forhåndsbestille billetter til Frihetsgudinnen?

Billetter til kronen blir fort utsolgt så ja, forhåndsbestill. Du kan også ta en båttur, som ofte er inkludert i rabttkort.

Hvor kan jeg kjøpe billetter til Frihetsgudinnen?

Fergebilletter til Frihetsgudinnen kan forhåndskjøpes på nettet her.

Hvor kan jeg se Frihetsgudinnen?

Du kan se Frihetsgudinnen fra utsiktspunkter i Downtown Manhattan og Brooklyn, samt fra vannet. Skaff deg fergebilletter til Liberty Island og møt Frihetsgudinnen på nært hold.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt