Beste observasjonsdekk i New York

Du finner en sammenligning for de beste observasjonsdekkene i New York denne siden. Å besøke et observasjonsdekk i New York er en super måte å se byen fra et annet perspektiv. Fra skyskrapere i New York kan du nyte utrolige utsikter. NYC har fem observasjonsdekk, med hver sine unike egenskaper. Jeg blir ofte spurt hvilket som er det beste observasjonsdekket i New York, så på denne siden finner du min personlige mening.

Observation deck comparison - Empire State Building
Observation deck comparison - Top of the Rock
Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt
Observation deck comparison - Edge
Observation deck comparison - One World Observatory

 

Empire State Building Top of the Rock Summit One Vanderbilt Edge One World Observatory
Observation deck comparison - Empire State Building Observation deck comparison - Top of the Rock Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt Observation deck comparison - Edge Observation deck comparison - One World Observatory
Pris 539 kr 490 kr 515 kr 432 kr 490 kr
Høyde 320 meter 260 meter 305 meter 335 meter 385 meter
Erics karakter
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
Åpningstider fra 10:00 til 23:30 fra 08:00 til 00:00 fra 09:00 til 00:00 fra 10:00 til 22:00 fra 09:00 til 21:00
Utendørs dekk
Beste tidspunkt å besøke Kveld Dag Kveld Dag Dag
Solnedgang
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 point(s)
360 graders utendørs utsikt
Spesiell heisopplevelse
1 vote from Eric 1 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
Unike egenskaper Ikonisk bygning Ikonisk utiskt Opplevelse fyllt med speil og glass Platform delvis av glass Høyeste bygning i New York
Kjøp dine billetter til Empire State Building her Kjøp dine billetter til Top of the Rock her Kjøp SUMMIT One Vanderbilt tickets her Kjøp dine billetter til Edge her Kjøp dine billetter til One World Observatory her
Rabattkort
Flex Pass
Day Pass
New York Pass
Explorer Pass
All-Inclusive Pass
New York CityPASS

Contents

5 observasjonsdekk i New York

Det er fem forskjellige observasjonsdekk i NYC. Fire av disse ligger i Midtown Manhattan, hvor det mest berømte er Empire State Building. Du finner også Top of the Rock, Edge og Summit One Vanderbilt her. Downtown Manhattan huser One World Observatory.

Empire State Building (320 meter)

Hvis du besøker New York for første gang er det nødt til å besøke Empire State Building. Denne berømte bygningen i New York er den eneste plassen du får en utsikt over Flatiron Building. I tillegg kan du også nyte en 360-graders utendørs utsikt fra 86. etasje. Det er også mulighet å oppgradere billetten din som vil gi tilgang til 102. etasje.

Kjøp dine billetter til Empire State Building her

Beste observasjonsdekk i New York - Empire State Building

Du kan kombinere besøket ditt til Empire State Building ved å utforske Midtown Manhattan. Denne ikoniske skyskraperen ligger på 34th Street, hvor du også blant annet finner Macy’s; verdens største varehus, i New York. Nær Empire State Building er det også et stopp for Hop-on-Hop-off-bussen. Det er ideelt for å se mye av New York på relativt kort tid.

Top of the Rock (260 meter)

Utsikten du får fra Top of the Rock er en av de mest ikoniske i New York, som du også vil se på mange bilder. Observasjonsdekket tilbyr en fantastisk utsikt over Empire State Building og Chrysler Building. Du kan til og med se Central Park selv om det er en noen skyskrapere foran parken. Taket på heisen du tar til observasjonsdekket er gjennomsiktig, så husk å kikk opp når du tar den.

Fra plattformen får du en 360-graders utsikt. Du kan også ta trappene til toppen av bygningen. Her hindres ikke utsikten din av glasset, slik at du kan ta flotte bilder.

Kjøp dine billetter til Top of the Rock her

Beste observasjonsdekk i New York -  Top of the Rock

Du kan kombinere et besøk til Top of the Rock med utforskning på Rockefeller Center; her finner du Radio City Music Hall, NBCs hovedkvarter og på vinteren, den berømte skøytebanen. Shoppoholickere kan shoppe på Fifth Avenue som er en av de dyreste shoppinggatene i verden med butikker som Louis Vuitton, Gucci og Rolex. Men også mindre eksklusive merker finner du her, som H&M, Zara og UNIQLO.

Summit One Vanderbilt (305 meter)

Med speil på alle vegger er Summit et ekstraordinært observasjonsdekk. Fra observasjonsdekket i One Vanderbilt-skyskraperen får du en unik utsikt over landemerker som Empire State Building og Chrysler Building. På dagtid kan du også se Central Park, men summit er ikke bare et observasjonsdekk, det er også en opplevelse med med lyd og bilder. Ved ankomst går du inn i et stort som fylt med speil. Når du fortsetter innover går du inn i et rom med ballonger, spaserer forbi to glassoverheng der du kan stå over Madison Avenue, og du kan ta en glassheis som går opp til toppen av bygningen på utsiden. Det finnes også en utendørs plattform med en bar.

Kanskje et uvanlig tips, men når du besøker Summit, sørg for å bruke toalettet. Også her vil du bli tilbudt en fantastisk utsikt.

Kjøp dine billetter til Summit One Vanderbilt her

Beste observasjonsdekk i New York -  Summit

Siden Summit One Vanderbilt ligger rett ved siden av Grand Central Terminal kan du kombinere et besøke til observasjonsdekket med en tur innom verdens største togstasjon. Du kan også spasere mot Bryant Park hvor du også finner New York Public Library. På vinteren kan du stå på skøyter i parken, og på sommeren er det den perfekte plassen å nyte en kopp kaffe i solen.

Edge (335 meter)

Edge er det høyeste utendørs observasjonsdekket i New York. Dette observasjonsdekket ligger i Hudson Yards, et av de nyere nabolagene i New York. Skyskraperen har en plattform med skrånende glasspanel og i tillegg er deler av plattformen av glass. Gjennom denne kan du få god utsikt over Midtown Manhattan og bilene under deg. Edge ligger på vestsiden av Manhattan, slik at du kan se ut til Downtown Manhattan og også få en god utsikt over Empire State Building.

Kjøp billetter til Edge her

Beste observasjonsdekk i New York -  Edge

Er du en ekte våghals? Da kan du besøke Edge i New York via City Climb, hvor du klatrer på toppen av skyskraperen og kan lene deg over kanten! Hvis du foretrekker å holde deg nærmere bakken kan du også utforske Hudson Yards. Her finner du blant annet Vessel og et kjøpesenter.

One World Observatory (386 meter)

Besøk 102. etasje i One World Observatory i New York og beundre en 360-graders utsikt over byen fra innsiden. Dette Downtown Manhattan observasjonsdekket er det eneste observasjonsdekket i New York du ikke kan gå ut. Videre er det den høyeste bygningen, ikke bare i New York, men også på den vestlige halvkule! Når det er fint vær kan du se Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge og beundre skyskraperne i Midtown Manhattan. Ved å bruke Sky Pods, heisen, kommer du deg til observasjonsdekket på bare ett minutt. På toppen vil du se en kort video om New York, etterfulgt av skjermene som løftes for å avsløre en spesiell godbit: New Yorks skyline!

Bestill dine billetter til One World Observatory her

Beste observasjonsdekk i New York -  OWO

One World Observatory er det eneste observasjonsdekket på Downtown Manhattan, som gjør det ideelt å kombinere et besøk til nærliggende 9/11 Museum. Museet er dedikert til hendelse rundt 11. september og er svært imponerende. Eller besøke verdensberømte Wall Street, Financial Districts bankende hjerte.

Hvilke observasjonsdekk er i New York?

New York huser fem observasjonsdekk: Empire State Building, Edge, Top of the Rock, Summit One Vanderbilt og One World Observatory. Les mer her.

Hvilke observasjonsdekk i New York er best å besøke på kvelden?

Empire State Building eller Summit One Vanderbilt er best å besøke på kvelden. Les mer her.

Hvilke observasjonsdekk i New York er best å besøke på dagtid?

På dagtid, besøk Edge, Top of the Rock Eller One World Observatory. Les mer her.
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt