Hop-on-hop-off-buss i New York

Kjøp billetter nå
Hop-on-hop-off-buss i New York

Hop-on-hop-off-buss i New York er en utmerket måte å oppleve byen på. Disse bussene, også kjent som «sightseeing bus tours» eller «HOHO buses», kjører gjennom Manhattan og Brooklyn. De stopper regelmessig på diverse steder hvor du kan velge om du vil hoppe av eller på bussen. Et perfekt alternativ for de som besøker New York for første gang!

Hvilken Hop-on-hop-off-buss burde jeg velge?

Ettersom det er flere selskaper som tilbyr hop-on-hop-off-buss i New York har jeg valgt ut de fire mest aktuelle alternativene for deg. Hvis du ønsker mer detaljert informasjon kan du lese videre under hvert alternativ:

 • Alternativ 1 (min favoritt): Hvis du ønsker en lavpris tilbudspakke som gir deg mye frihet og som kombinerer hop-on-hop-off-bussturene med inngangsbilletter til severdigheter, så er dette alternativet for deg. Bussbilletten er gyldig i 72 timer og du kan besøke enten 3, 5 eller 7 severdigheter.
  Mer informasjon om denne pakken 
 • Alternativ 2: Hvis du bare ønsker å bruke hop-on-hop-off-bussene i 1 dag så gir dette alternativet mye for pengene. Denne billetten gir deg muligheten til å ta 2 bussruter i løpet av 1 dag, mens andre leverandører bare tilbyr 1 bussrute med samme type billett.
  Mer informasjon om denne 24-timers billetten
 • Alternativ 3: Hvis du ønsker å hoppe av og på opptil 48 eller 72 timer, samt se så mye som mulig uten å besøke severdigheter, så burde du velge dette alternativet. Et hop-on-hop-off-cruise er også inkludert i denne billetten, og dette er det mest prisgunstige alternativet.
  Mer informasjon om dette alternativet

 • Alternativ 4: Ønsker du å oppleve byen, besøke Empire State Building eller Top of the Rock og ta et cruise til Frihetsgudinnen? I så fall er dette det mest interessante alternativet for deg.
  Mer informasjon om denne pakken
 • Ekstra: Vurderer du å kjøpe et rabattkort? Da er Sightseeing Day Pass et godt alternativ. Med dette passet kan du ta hop-on-hop-off-bussen så lenge passet er gyldig. Så om du kjøper passet for 10 dager, kan du også benytte deg av bussen i 10 dager!

Hop-on-hop-off-buss i New York - Utsikt fra bussen Hop on Hop off Bus in New York 8th Avenue

Hvordan virker hop-on-hop-off-bussene?

Hop-on-hop-off-bussene har etter hvert blitt et vanlig syn i mange populære byer. Disse dobbeltdekker-bussene kjører forbi de største turistattraksjonene i byen og stopper regelmessig på diverse steder langs rutene. Du kan velge om du vil hoppe av for å utforske nabolaget, eller om du vil bli sittende på bussen. Dette bestemmer du helt selv!

Gjennom bussturen kommer turguiden til å informere om de ulike severdighetene som dere passerer forbi. Guiden står enten på første eller andre dekk, men hvis du ikke sitter i nærheten så kan du likevel følge med på alt som blir forklart gjennom et lydanlegg i bussen. Alle bussene tilbyr gratis hodetelefoner, men du kan selvfølgelig også velge å benytte deg av dine egne.

Alle bussoperatørene tilbyr en rekke ulike ruter (eller rundturer). Avhengig av hvilken billett du kjøper kan du ta en eller flere ruter.

Hop-on-hop-off-buss i New York - Sightseeing

Hvor kan jeg kjøpe billetter?

På nett. Du kan kjøpe billetter til hop-on-hop-off-bussene som er gyldig i en bestemt tidsperiode, som oftest 24, 48 eller 72 timer. Billetten din blir aktivert når du går ombord på bussen for første gang. Hvis du tar bussen for første gang klokken 10:00 om morgenen, så kommer billetten din til å være gyldig frem til klokken 10:00 neste morgen (eller dagen etter dersom du har kjøpt en 48-timers billett). 1-dags billetten til Big Bus er gyldig samme dag, men hvis du aktiverer den (når du bytter den inn) etter kl. 15:00 så kommer billetten til å være gyldig frem til neste dag.

Etter aktivering vil billetten kun være gyldig i en sammenhengende periode. Hvis du kjøper en 72-timers billett, så er denne billetten gyldig i 72 timer fra det tidspunktet den blir aktivert (det tidspunktet du bytter inn kupongen). Det er ikke mulig å f.eks. bruke billetten din i 24 timer, så la være å bruke den i noen dager og så hoppe på bussen igjen i løpet av de siste 48 timene av turen din.

Erics tips: Hop-on-hop-off-bussene er ikke veldig godt egnet som transportmiddel, men de er perfekte for sightseeing. Bussene kjører ganske sakte og blir noen ganger stående fast i trafikk. Det er derfor jeg spesielt anbefaler å benytte seg av disse bussene i løpet av de første dagene i New York. Hvis du er usikker på antall dager, så anbefaler jeg å kjøpe en 2-dagers billett som gir deg mulighet til å ta flere ruter.

Hvor mange ruter finnes det?

Det finnes flere forskjellige bussleverandører som har sine egne ruter og stoppesteder. Alle leverandører tilbyr imidlertid følgende ruter:

 • Downtown-ruten (2,5 timer)
 • Uptown-ruten (2 timer)
 • Brooklyn-ruten (2 timer)
 • Nattruten (The Night Tour) (2-2,5 timer)

Big Bus tilbyr også en ekstra rute: Harlem-ruten.

Hop-On Hop-Off buss i New York - Gray Line rød buss Hop-On Hop-Off buss i New York - Big Bus

Hvilke bussleverandører kan jeg velge blant?

Det er flere hop-on-hop-off-bussleverandører i New York. Det er forskjeller i rutene og billettene som tilbys av de ulike selskapene. Hvis du er usikker på hvilken leverandør du burde velge, les videre om alternativene nedenfor:

Big Bus

Big Bus i New York er min favoritt hop-on-hop-off-bussleverandør. Big Bus har de fineste bussene og de er som oftest ikke like fulle som bussene til andre leverandører. En annen god grunn til å velge Big Bus er det faktum at deres 1-dags billett gir deg muligheten til å ta Uptown- og Downtown-ruten. Andre leverandører tilbyr bare Downtown-ruten med tilsvarende billett.

Gray Line busser (de røde bussene)

Gray Line Hop On Hop Off-bussene tilbyr 24-, 48- og 72-timers billetter. Du kan også velge Freestyle Package som inkluderer bussbilletter og inngangsbilletter til tre valgfrie severdigheter.

Erics tips: Som New Yorker tenkte jeg ikke mye over disse bussene før jeg kjøpte en billett for nettsiden min. Jeg må innrømme at jeg så byen fra et annet perspektiv. Å sitte på øverste dekk av bussen og høre på guiden er en fin og avslappende opplevelse for folk som besøker New York for første gang.

Hva med andre bussleverandører?

Det finnes også andre hop-on-hop-off-bussleverandører enn de jeg har nevnt ovenfor, og når du er i Manhattan kommer du sikkert til å se mange forskjellige dobbeltdekker-busser. Grunnen til at jeg ikke anbefaler disse bussturene er fordi jeg enten har hatt dårlige erfaringer med de, eller fordi disse tilbudene ikke er like gode som alternativene nevnt ovenfor.

Hvilken er den beste bussturen i NYC?

Det er flere tilbydere av Hop-on Hop-off buss i New York. Jeg har tested alle og samlet de fire beste alternativene.

Hva er en Hop-on Hop-off busstur i New York?

En Hop-on Hop-off buss i New York er en double-decker sightseeing buss som kjører gjennom Manhattan og Brooklyn. Det er mange tilbydere og det kan noen ganger være vanskelig å velge de beste.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter