Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge ble bygget i 1869 til 1883 og åpnet i mai 1883. Dette var den første broen i verden som ble konstruert i stål. I en periode var Brooklyn Bridge den eneste forbindelsen mellom Manhattan og Brooklyn. Hvis du går over broen fra Brooklyn til Manhattan kommer du til å få en utrolig utsikt over New Yorks skyline.

Brooklyn Bridge sin historie

Brooklyn Bridge ble designet av John August Roebling som døde i en ulykke under konstruksjonen av broen. Etter hans død overtok sønnen Washington Roebling. Han havnet også i en ulykke, noe som gjorde det umulig for ham å koordinere konstruksjonen av broen. Han fortsatte å følge med på konstruksjonen av broen fra leiligheten sin ved hjelp av et teleskop og han fikk assistanse fra sin kone, Emily Warren Roebling. Hun hjalp til med kommunikasjonen mellom Washington Roebling og byggearbeiderne. 27 andre personer ble drept på tragisk vis under konstruksjonen av broen. Den 24. mai i 1883 ble Brooklyn Bridge offisielt åpnet. Emily Warren Roebling var den første til å krysse broen, og 1 800 kjøretøy og 150 300 fotgjengere fulgte etter henne den dagen. På den tiden var Brooklyn Bridge den eneste forbindelsen mellom Manhattan og Brooklyn.

Det kostet 19 millioner dollar å bygge ferdig Brooklyn Bridge. I 2007 tilsvarte denne summen 320 millioner dollar. Morsomt fakta: Seks dager etter at broen ble åpnet oppstod det rykter om broens stabilitet, og det ble sagt at den kom til å kollapse. For å bevise det motsatte bestemte sirkusmannen P. T. Barnum seg for la 21 elefanter paradere over broen senere samme året.

Nå til dags er det i gjennomsnitt 120 000 biler, 4 000 fotgjengere og 2 600 syklister som krysser Brooklyn Bridge hver dag.

Se Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge har utviklet seg over årene og blitt til både en severdighet og et symbol for New York. Den beste måten å få sett Brooklyn Bridge er som fotgjenger og det er best å krysse broen fra Brooklyn til Manhattan, slik at du får sett New Yorks fantastiske skyline. En annen fordel ved dette er at broen skrår litt nedover i den retningen. Det tar omtrent 45 minutter å gå over broen, men beregn litt mer tid ettersom du sikkert har tenkt til å ta noen bilder.

Du kan ta metrorutene A eller C til High St. i Brooklyn. Herfra kan du følge skiltene merket «Brooklyn Bridge». Inngangen til broen er ved Washington Street.

En annen måte å oppleve broen er ved å leie en sykkel og sykle over den. Hvis du heller ønsker å bli med på en guidet tur og lære om historien bak Brooklyn Bridge mens du krysser broen, les mer her.

Brooklyn Bridge vandretur

En fin rute å følge hvis du ønsker å besøke Brooklyn Bridge er «DUMBO – Brooklyn Bridge» ruten, som du finner i appen min Eric’s New York App. Når du åpner appen og velger «Vandreturer» finner du alle rutene jeg har opprettet. Under turen kan du blant annet utforske Brooklyn Heights, DUMBO og Brooklyn Bridge Park før du krysser Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge - Utsikt fra Squibb Bridge Brooklyn Bridge - Squibb Bridge

Ting å gjøre i Brooklyn

Navnet «Brooklyn» kommer fra den Nederlandske byen Breukelen. Brooklyn er et av de roligste stedene i New York. Det er også et av de mest multikulturelle områdene i byen. Hver kultur har et eget lite nabolag i Brooklyn.

I Brooklyn kan du nyte en kaffe og en skive ved Empire Stores, like ved broen. Fra dette urbane markedet i DUMBO kan du ta inn den flotte utsikten over Brooklyn Bridge og Manhattans skyline. Det åpner tidlig, så her er det fint å starte dagen.

Er du veldig sulten eller kanskje du bare har lyst på skikkelig god pizza? Da burde du ta turen innom Juliana’s som ligger på 19 Old Fulton Street. Hvis du ønsker å ta en drink eller en kald øl så har du også et stort utvalg av barer i Brooklyn.

Brooklyn Bridge i New York - Skyline

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park er et utmerket sted å ta en pause fra det travle bylivet i Manhattan. Ha en picnic lunsj eller middag på en solfylt dag og nyt den fantastiske utsikten av Manhattan Skyline og Brooklyn Bridge. Avslutt med å gå over bruen tilbake til Manhattan. Ikke glem å ta med kameraet.

Erics tips: Hvis du ikke har lyst til å gå, kan du ta NYC Ferry over elva. Det tar bare et par minutter å komme seg fra Manhattan til Pier 1 i Brooklyn Bridge Park. På veien over kommer du til å få en flott utsikt over byens skyline og Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge i New York - Løpetur

Hvorfor er Brooklyn Bridge kjent?

Da Brooklyn Bridge sto ferdig i 1883, var broen den eneste veiforbindelsen mellom Manhattan og Brooklyn. I dag er det et av New Yorks mest berømte landemerker, og det topper de fleste turisters liste over ting å gjøre. Les mer om Brooklyn Bridge her.

Hvor lang tid tar det å krysse Brooklyn Bridge?

Sett av minst 45 minutter slik at du kan krysse Brooklyn Bridge i et rolig tempo med tid til å ta bilder underveis. Jeg anbefaler å gå fra Brooklyn til Manhattan. Les alle tipsene mine her.

Er Brooklyn Bridge verdt å oppleve?

Ja, Brooklyn Bridge er absolutt verdt å se! Den ikoniske broen gir en vakker utsikt, og det er et av høydepunktene i storbyen. Et must på enhver tur til New York!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt