Jazz og blues i New York

Jazz og blues i New York

Jazz og blues i New York er godt representert. Hver eneste kveld holdes det konserter i en mengde forskjellige lokaler og klubber. Det er alltid artig å gå på en konsert og oppleve live musikk i New York. Det er lurt å sjekke klubbens program for å se hvilke forestillinger som arrangeres under oppholdet ditt. Hvis du er interessert i noe annet en jazz og blues, sjekk New Yorks konsertkalender her.

Contents

Jazzens historie i New York

Jazz stammer fra de sørlige delene av USA, og daterer tilbake til sent på 1800-tallet. Jazz er en kombinasjon av europeisk harmonilære og elementer fra afrikansk musikk.

Harlem

I tillegg til de sørlige statene så var også Harlem med på å forme og kultivere jazzen. På 1920-tallet var det minst 20 jazzklubber på Lenox Avenue og Seventh Avenue i Harlem. Det var her Billie Holiday ble oppdaget da hun bare var 17 år gammel. På Jazz Museum in Harlem kan du finne mer informasjon om Harlems historie og jazzmusikkens røtter.

Greenwich Village

Greenwich Village, stedet hvor mange av nåtidens jazzklubber er å finne, har også hatt stor betydning for utviklingen av jazz. Innbyggerne i «the Village» var kjent for sine progressive holdninger, og derfor ble området til et sentralt punkt for både politiske og kulturelle bevegelser. The Village har alltid vært ledende innenfor musikk, og noen av de største navnene innenfor jazzmusikk har spilt mye i dette området. Mange av klubbene nevnt nedenfor ligger i Greenwich Village.

Jazz Tour i Harlem

En «jam session» på en lokal Harlem-klubb er en måte å oppleve kulturarven på. Nyt Jazz Series som inneholder kreative og talentfulle artister. Hver forestilling er av en annen gruppe eller solist.

Bestill Jazz Series her

Bestill billetter til Jazz Tour på kvelden i Harlem her

Jazzcruise rundt Manhattan

Kombiner en kveld med sightseeing til sjøs og festlig jazzmusikk. En jazztrio underholder med å spille klassisk jazz, i tillegg til nye utgaver og moderne hitlåter. Cruiset er innredet med dekor fra 1920-tallet.

Bestill billetter til Jazzcruise rundt Manhattan her

Seilbåt med jazz

Dette cruiset kombinerer sightseeing, jazz og et storslått skip. Dette historiske skipet cruise rundt i New Yorks havner mens talentfulle jazzmusikere spiller i bakgrunnen. Cruiset er sesongbasert, og tilbys kun fra juni til september.

Bestill billetter til cruise med jazzmusikk her

Søndagsbrunsj med jazz

Nyt en jazzbrunsj i en unik setting: dette landemerket som også er et vognhus fra i 1767 er kjent for å være den mest romantiske restauranten i New York. Mens du nipper til din gratis cocktail eller glass vin, kan du høre på New Yorks beste jazzmusikere. Brunsjmenyen er ikke inkludert og må kjøpes separat på stedet.

Bestill jazzbrunsj her

Jazz og blues i New York Jazz og blues i New York - Iridium

Jazzklubber i New York

Det finnes ikke mangel på jazzklubber i New York. Hver eneste kveld holdes det gode oppredninger, så du er garantert en flott opplevelse. Nedenfor har jeg listet noen av av byens beste jazz- og bluesklubber.

Jazz at Lincoln Center

Jazz at Lincoln Center (JALC) i New York er en del av Lincoln Center for the Performing Arts. Mange betrakter dette som New Yorks beste sted for jazzmusikk.
Lincoln Center er New Yorks kulturelle sentrum, og det er absolutt verdt å gå på en konsert her. Jazz at Lincoln Center holder forestillinger hele året rundt, for publikum i alle aldre. Det finnes tre scener for musikalske opptredener:

  1. Rose Theater (1233 seter),
  2. The Appel Room, (467 seter, med et enormt vindu som ser ut over Central Park)
  3. Dizzy’s Club Coca-Cola, (140 seter, en liten jazzklubb som har fått navnet sitt fra den berømte jazzartisten Dizzy Gillespie)

Jazz at Lincoln Center ligger sør for hovedinngangen til Lincoln Center, plassert i Time Warner Center som ligger rett ved siden av Columbus Circle.

Bestill billetter til Jazz at Lincoln Center her

The Iridium

Dette er også et anerkjent lokale som spesialiserer seg på jazz og gitarbasert musikk. Iridiums slagord er «Jazz any instrument, guitar any genre». Klubben har blitt omtalt som den beste gitar- og jazzklubben. Den har holdt åpent siden 1994, med hjelp av noen store renovasjoner oppgjennom årene. Det er også mulig å spise hos The Iridium.

Bestill billetter til The Iridium her

Smalls Jazz Club

Smalls Jazz Club ligger i Greenwich Village og klubben har en herlig «underground» stemning ved seg. Klubben åpnet opp i 1993 og det gikk ikke lang tid før dette ble stedet for å se nye talenter innenfor jazzmusikken i New York. På grunn av økonomiske vanskeligheter måtte klubben stenge i 2003, men de gjenåpnet i begynnelsen av 2006.

Det første settet begynner vanligvis rundt kl. 19:30, og det spilles to til tre sett per kveld. Inngang koster ca. $25 per person.

Bestill billetter til Smalls Jazz Club her

Blue Note Jazz

Blue Note er en av verdens fremste jazzklubber, og den har vært en kulturell institusjon i Greenwich Village siden 1981. Blue Note byr på musikk hver kveld mellom kl. 20:00 til 22:30. I helgene begynner Late Night Groove Series kl. 00:30. Bordplassering på klubben er tilgjengelig for alle aldre.

Bestill billetter til Blue Note Jazz her

Terra Blues

Hvis du er på utkikk etter et sted med litt mer blues, dra til Terra Blues i Greenwich Village. Dette er en moderne bluesklubb med utsikt utover Bleecker Street. Terra Blues
har spilt blues i over 20 år.

Bestill billetter til Terra Blues her

Jazz og Blues i New York - Jazz på Lincoln Center

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt