JFK AirTrain i New York

Kjøp billetter nå
JFK AirTrain i New York

JFK AirTrain i New York er den raskeste reisemåten fra JFK International Airport til Manhattan. JFK AirTrain er et ubemannet tog som går døgner rundt, 365 dager i året mellom de forskjellige terminalene på JFK Airport og med tilknytting til to nærliggende subway-stasjoner. På disse stasjonene kan du bytte til subway-linjer som går til Manhattan, Brooklyn, Queens for rask transport fra flyplassen til hotellet ditt i New York.

Contents

Hvordan fungerer JFK AirTrain?

Du kan ta AirTrain for å reise fra JFK til Manhattan, i tillegg til andre ruter. På terminalen ved ankomst, følg de tre grønne skiltene markert med «AirTrain». Du vil deretter ankomme påstigningspunktet ved terminalen. Her ankommer og går tre forskjellige AirTrain-linjer. På den digitale oppslagstavla kan du se hvor lenge det er til neste tog ankommer. Her kan du se om du skal til Jamaica, Howard Beach eller linjer til terminalene (du kan lese mer om disse rutene nedenfor) for å så gå ombord.

Å ta toget i seg selv er gratis, og du trenger derfor enda ikke å kjøpe billett. Dersom du har valgt Jamaica eller Howard Beach vil toget forlate flyplassen etter det har stoppet på de andre terminalene. Siden det koster å ta toget fra flyplassen til subway-stasjonene trenger du en billett for å gå av ved endestasjonen. Du må dra billetten din her for å kunne gå av toget og bytte til subwayen.

Billetter til JFK AirTrain

Hvis du kun bruker JFK AirTrain på flyplassen, for transport mellom terminalene, er det gratis å benytte seg av det. Dersom du ønsker å benytte deg av AirTrain for å reise fra JFK til Manhattan eller vice versa er du nødt til å ha en JFK AirTrain billett. Du kan kjøpe disse på endestasjonen, men køene til billettautomatene er ofte veldig lange. Derfor anbefaler jeg at du bestiller billetter på nett før du reiser til New York. En enkeltbillett for AirTrain koster $ 1 for den fysiske billetten. Denne billetten er gjenbrukbar. Du kan derfor velge å bruke samme billett på vei tilbake til flyplassen. Fyll det opp med en kreditt på $ 8.50 istedenfor enn å kjøpe to separate billetter.

Kjøp din billett til JFK AirTrain før du reiser

Ruten til JFK AirTrain

Ruten til JFK AirTrain er ikke noe kortere enn 13 kilometer. Først kjører toget i en loop rundt JFK Airport for å koble de forskjellige terminalene sammen. Det finnes to tog som kobler flyplassen sammen med byen: Howard Beach ruten og Jamaica Station ruten. Begge er oppkalt etter subway-stasjoner som er koblet sammen med AirTrain. Det finnes også en «All Terminals Loop», som bare kjører mellom de forskjellige terminalene og som ikke forlater flyplassen.

JFK AirTrain AirTrain kart

Howard Beach

Howard Beach ruten stopper først på Federal Circle AirTrain Station etter avgang fra flyplassen, hvor man finner bilutleie. Det neste stoppet er på Leffert Boulevard på JFK parkeringen, etterfulgt av endestoppet Howard Beach Station. Herfra kan du bytte til blå subway-linje som kjører gjennom Lower Manhattan til Fulton Street, Penn Station og Times Square. Når du går av toget finner du billettautomater like ved utgangen. Hvis du enda ikke har en AirTrain billett kan du kjøpe den her.

Jamaica Station

Jamaica Station ruten stopper først på Federal Circle. Deretter fortsetter toget direkte til Jamaica Station Subway Station. Her kan du bytte til flere subway-linjer. E-linjen som går via Long Island City til Midtown Manhattan og World Trade Center. I tillegg er finner du J-linjen og Z-linjen som går til Lower Manhattan. Det er også mulig å ta Long Island Rail Road (LIRR), som kjører øst mot Long Island eller west til Penn Station eller Grand Central. Akkurat som på Howard Beach har Jamaica Station en billettautomat dersom du enda ikke har kjøpt en AirTrain-billett.[/ericstip]

Erics tips: «Howard Beach-linjen er roligere enn AirTrain til Jamaica. Selv om begge er gode linjer er Howard Beach min personlige favoritt når jeg skal til Manhattan. Howard Beach Station er også nærme sjøen, så man kan kjenne på sjøluften. I tillegg kjører togene over bakken som gir en god utsikt. På Jamaica Station er det en liten avstand mellom toget og subwayen. På den andre siden er det også mer trafikk på Jamaica, og derfor er det flere subway-linjer å velge mellom.»

AirTrain Manhattan til JFK

Dersom du skal ta subwayen fra Manhattan til JFK kan du bytte fra Subway til AirTrain på Jamaica eller Howard Beach. Her er du nødt til å bruke billetten din når du skal ta toget. Du trenger ikke lenger billetten når du går av toget på flyplassen.

Er JFK AirTrain gratis?

Å ta AirTrain og Subway er den billigste måten å ta reise fra JFK til Manhattan. Den totale kostnaden er $ 11.40 + $ 1. Dersom du kun bruker AirTrain for å reise mellom terminalene er toget gratis.

Hvor kan jeg kjøpe JFK AirTrain-billetter?

JFK AirTrain-billetter kan kjøpes fra billettautomater på Howard Beach og Jamaica Subway Station, men her er det ofte travelt. Det anbefales derfor at du kjøper disse på nett før avreise. Kjøp dine New York MetroCards nå!

Kan den fysiske JFK AirTrain-billetten belastes?

Ja, du kan belaste den fysiske AirTrain billetten. Du trenger nødvendigvis ikke å kjøpe to billetter for utgående reise eller retur. Du kan enkelt lade opp billetten din for $ 8.50 så du kan bruke den igjen når du skal returnere til flyplassen.

Kan jeg bruke et Unlimited MetroCard for JFK AirTrain?

Det er ikke mulig å bruke et Unlimited MetroCard for JFK AirTrain uten tilleggsbetaling. Dersom du lader opp (minimum) $ 8.50 ekstra til ditt Unlimited MetroCard kan du også benytte dette for AirTrain.

Kan jeg bruke et Pay-Per-Ride MetroCard for JFK AirTrain?

Ja, med et Pay-Per-Ride MetroCard kan du også ta AirTrain. Bare vær sikker på at du har nok penger på kortet. Det koster $ 8.50 å benytte seg av AirTrain. Kjøp ditt Pay-Per-Ride MetroCard før avreise.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt