NYC Ferry i New York

NYC Ferry i New York

Fergene på Hudson River og East River i New York, også kjent som NYC Ferry, frakter deg enkelt og billig til og fra Manhattan. Ønsker du å dra til Brooklyn eller Queens? Eller bor du i et hotell i Long Island City? Da kan du krysse East River med en ferge og innta den flotte utsikten på veien. Fergene er et godt alternativ til byens subway, som ofte kan være veldig folksom og travel. Du kan reise med NYC Ferry til en rimelig pris, og i løpet av reisen kan du også nyte synet av Manhattans skyline.

Contents

Seks ruter

NYC Ferry tilbyr seks ruter gjennom hele året: East River Route, Astoria Route, South Brooklyn Route, Rockaway Route, St. George og Soundview Route. Det er kaier på Midtown og Downtown Manhattan, i tillegg til i Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island.

Billetter til NYC Ferry

Billetter til NYC Ferry i New York koster $ 4.00 per tur og de kan kjøpes ved billettautomatene plassert på hver kai. Billettene kan også kjøpes via en app, men dette er bare tilgjengelig for nedlastning i den amerikanske App Store. Subway-billetter kan ikke brukes på fergene. Fergetjenesten er et godt tillegg til subway, men vær oppmerksom på at fergene ikke går like ofte som subway, så det kan hende at du må vente litt. Pendlere benytter seg ofte av fergene, derfor anbefaler jeg at du unngår å ta fergene under rushtiden om morgenen og ettermiddagen. Resten av dagen er mye roligere.

NYC Ferry i New York - Ruter NYC Ferry i New York - Billettautomater

Bruk av NYC Ferry

Flere av rutene til NYC Ferry i New York kan kombinere det å komme seg fra A til B med sightseeing. Det er hyggelig å sitte på båten og innta utsikten, spesielt om sommeren. Derfor er det noen av rutene som jeg definitivt anbefaler fremfor å ta subway, i alle fall én gang.

Brooklyn Bridge

NYC Ferry gjør det enkelt å kombinere et besøk til Lower Manhattan og Financial District med en spasertur over Brooklyn Bridge. Alternativt så kan du ta East River Ferry eller South Brooklyn Ferry fra Wall Street til DUMBO. Innta den flotte utsikten over Manhattans skyline fra Brooklyn Bridge Park og gå tilbake igjen til Manhattan over broen. Hvis du har vanskeligheter med å gå så kan du heller ta subway fra Manhattan til Brooklyn og ta fergen tilbake. På den måten slipper du å gå over Brooklyn Bridge, men du får den samme utrolige utsikten.

Long Island City

Bor du på et hotell i nærheten av kaia ved Long Island City (ved Gantry Plaza State Park) så er det raskere å ta Astoria Ferry til Manhattan enn det er å benytte seg av subway. Ligger hotellet ditt like ved en subway-stasjon? Da er det sikkert raskere å benytte seg av subway, men jeg anbefaler at du allikevel tar fergen minst en gang i løpet av oppholdet ditt. Du kan også komme deg fra Long Island City til Roosevelt Island med Astoria Ferry. Skal du besøke Roosevelt Island fra Manhattan? Da kan du benytte deg av den berømte taubanen og ta fergen tilbake.

NYC Ferry i New York - Brooklyn Bridge NYC Ferry i New York - Queens

Governors Island

Når du ønsker å rømme fra kjaset og maset i byen kan du ta NYC Ferry til Governors Island. Takket være South Brooklyn Route kan du besøke øya året rundt. Denne ruten har avgang fra Corlears Hook på Lower East Side. På Governors Island kan du ta deg en spasertur eller sykle rundt øya.

Sykling

Hvis du planlegger å leie sykkel i New York så kan du gjøre dette til en spesiell opplevelse ved å legge til en fergetur. Du kan for eksempel velge å hente sykkelen ved Brooklyn Bridge, sette deg på sykkelen og sykle gjennom gatene på Lower Manhattan før du tar fergen over til Brooklyn. Billettpris for fergen koster $1 i tillegg til den vanlige billettprisen på $ 4.00. Du kan sykle gjennom Brooklyn Heights og DUMBO før du sykler tilbake igjen til Manhattan over Brooklyn Bridge. Du kan til og med gjøre dette til en dagstur ved å sykle hele veien til Williamsburg. Etterfulgt av å ta fergen over til Manhattan hvor du kan sykle gjennom Midtown i retning av Central Park og levere tilbake sykkelen din der.

Rockaway Beach

Føler du for å tilbringe en dag på stranden? Ta fergen som går fra Wall Street til Rockaway Beach. På under en time frakter Rockaway Ferry deg fra Manhattan til Rockaway Beach som ligger på sørsiden av Brooklyn. Det er ikke like et like stort turistmål som f.eks. Coney Island, men det er et hyggelig sted å besøke i løpet av de varme sommermånedene, spesielt hvis det kombineres med den avslappende båtturen.

Erics tips: Avhengig av avgangssted og destinasjon så kan fergen være raskere eller tregere enn å benytte seg av subway. Det er uansett artig å ta seg frem i New York på en litt annen måte, og du burde ta NYC Ferry i New York i alle fall én gang. En billett koster ikke mye og du får som regel en flott utsikt med på kjøpet; noe litt annerledes enn å ta subway! Alle fergene er utstyrt med toaletter og en kiosk hvor det blant annet selges kaffe og snacks. OBS!: Du må ikke forveksle NYC Ferry med Staten Island Ferry som er gratis! Den fergen frakter deg bare til og fra Staten Island.

NYC Ferry i New York - Empire State Building NYC Ferry i New York - Tur med fergen

Hvordan betaler man for NYC Ferry?

Du kan kjøpe billetter til NYC Ferry fra billettautomatene på bryggene. Billetter kan også kjøpes via appen til NYC Ferry.

Hvor går NYC Ferry?

NYC Ferry opperer med samtlige ruter langs East River. Les mer og se kartet over rutene her.

Hvor mye koster en tur med NYC Ferry?

Det koster $ 4.00 for en tur med NYC Ferry.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt