2.1m
Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
NYC Ferry i New York

NYC Ferry i New York

NYC Ferry i New York

Fergene på East River i New York, også kjent som NYC Ferry, frakter deg enkelt og billig til og fra Manhattan. Ønsker du å dra til Brooklyn eller Queens? Eller bor du i et hotell i Long Island City? Da kan du krysse East River med en ferge og innta den flotte utsikten på veien. Fergene er et godt alternativ til byens subway, som ofte kan være veldig folksom og travel. Det koster det samme å reise med NYC Ferry som det gjør å reise med subway, men i løpet av reisen kan du også nyte synet av Manhattans skyline.

Seks ruter

NYC Ferry tilbyr seks ruter året gjennom: East River Route, Astoria Route, South Brooklyn Route, Rockaway Route, Lower East Side Route og Soundview Route. For en oversikt over disse rutene og for å se stoppestedene, klikk her. Manhattan har fem kaier, Wall Street/Pier 11, Corlears Hook, Stuyvesant Cove, East 34th Street og East 90th Street. I tillegg finnes det også et utvalg av stoppesteder i Brooklyn og Queens. Gjennom sommersesongen er det også et ekstra stoppested på Governors Island på rutene East River og South Brooklyn, men dette gjelder bare i helgene.

Billetter til NYC Ferry

Billetter til NYC Ferry koster $2.75 per tur og de kan kjøpes ved billettautomatene plassert på hver kai. Billettene kan også kjøpes via en app, men dette er bare tilgjengelig for nedlastning i den amerikanske App Store. Det koster like mye å ta fergen som det gjør å ta subway, men subway-billetter kan ikke brukes på fergene. Fergetjenesten er et godt tillegg til subway, men vær oppmerksom på at fergene ikke går like ofte som subway, så det kan hende at du må vente litt. Pendlere benytter seg ofte av fergene, derfor anbefaler jeg at du unngår å ta fergene under rushtiden om morgenen og ettermiddagen. Resten av dagen er mye roligere.

NYC Ferry i New York - Ruter NYC Ferry i New York - Billettautomater

Bruk av NYC Ferry

Flere av rutene til NYC Ferry kan kombinere det å komme seg fra A til B med sightseeing. Det er hyggelig å sitte på båten og innta utsikten, spesielt om sommeren. Derfor er det noen av rutene som jeg definitivt anbefaler fremfor å ta subway, i alle fall én gang.

Brooklyn Bridge

NYC Ferry gjør det enkelt å kombinere et besøk til Lower Manhattan og Financial District med en spasertur over Brooklyn Bridge. Alternativt så kan du ta East River Ferry eller South Brooklyn Ferry fra Wall Street til DUMBO. Innta den flotte utsikten over Manhattans skyline fra Brooklyn Bridge Park og gå tilbake igjen til Manhattan over broen. Hvis du har vanskeligheter med å gå så kan du heller ta subway fra Manhattan til Brooklyn og ta fergen tilbake. På den måten slipper du å gå over Brooklyn Bridge, men du får den samme utrolige utsikten.

Long Island City

Bor du på et hotell i nærheten av kaien ved Long Island City (ved Gantry Plaza State Park) så er det raskere å ta Astoria Ferry til Manhattan enn det er å benytte seg av subway. Ligger hotellet ditt like ved en subway-stasjon? Da er det sikkert raskere å benytte seg av subway, men jeg anbefaler at du allikevel tar fergen minst en gang i løpet av oppholdet ditt. Du kan også komme deg fra Long Island City til Roosevelt Island med Astoria Ferry. Skal du besøke Roosevelt Island fra Manhattan? Da kan du benytte deg av den berømte taubanen og ta fergen tilbake.

NYC Ferry i New York - Brooklyn Bridge NYC Ferry i New York - Queens

Sykling

Hvis du planlegger å leie sykkel i New York så kan du gjøre dette til en spesiell opplevelse ved legge til en fergetur. Du kan for eksempel velge å hente sykkelen ved Brooklyn Bridge, sette deg på sykkelen og sykle gjennom gatene på Lower Manhattan før du tar fergen over til Brooklyn. Billettpris for fergen koster $1 i tillegg til den vanlige billettprisen på $2.75, så totalt koster en billett $3.75. Du kan sykle gjennom Brooklyn Heights og DUMBO før du sykler tilbake igjen til Manhattan over Brooklyn Bridge. Du kan til og med gjøre dette til en dagstur ved å sykle fra Williamsburg til Greenpoint, etterfulgt av å ta fergen over til Manhattan hvor du kan sykle gjennom Midtown i retning av Central Park og levere tilbake sykkelen din der.

Rockaway Beach

Føler du for å tilbringe en dag på stranden? Ta fergen som går fra Wall Street til Rockaway Beach. På under en time frakter Rockaway Ferry deg fra Manhattan til Rockaway Beach som ligger på sørsiden av Brooklyn. Det er ikke like et like stort turistmål som f.eks. Coney Island, men det er et hyggelig sted å besøke i løpet av de varme sommermånedene, spesielt hvis det kombineres med den avslappende båtturen.

Erics tips: Avhengig av avgangssted og destinasjon så kan fergen være raskere eller tregere enn å benytte seg av subway. Det er uansett artig å ta seg frem i New York på en litt annen måte, og du burde ta NYC Ferry i alle fall én gang. En billett koster ikke mye og du får som regel en flott utsikt med på kjøpet; noe litt annerledes enn å ta subway! Alle fergene er utstyrt med toaletter og en kiosk hvor det blant annet selges kaffe og snacks. OBS!: Du må ikke forveksle NYC Ferry med Staten Island Ferry som er gratis! Den fergen frakter deg bare til og fra Staten Island.

NYC Ferry i New York - Empire State Building NYC Ferry i New York - Tur med fergen

Comments are closed.

Win a trip to New York
Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


fra
til
Søk etter billetter