Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
Transport fra JFK flyplass til Manhattan

Transport fra JFK flyplass til Manhattan

Transport fra JFK flyplass til Manhattan

Det er best å ordne med transport fra JFK flyplass til Manhattan før du reiser til New York. Du kan komme deg fra JFK flyplass til Manhattan med taxi, buss, shuttlebuss, subway eller tog. Det er mange alternativer, så du kan alltid finne et alternativ som passer ditt behov og budsjett, enten du reiser alene eller som en gruppe.

Hvis du reiser til New Jersey, Brooklyn/Queens eller Long Island City, klikk her.

Taxi

De ekte gule taxiene (yellow cabs) står i en lang taxikø ved hver terminal. En taxitur fra JFK flyplass til Manhattan koster $ 52, pluss at du må betale opp til $ 8 for toll og $ 0,80 for moms (state tax). På hverdager mellom kl. 16:00 og 20:00 blir det også et tillegg på $ 4,50 for ‘rush hour’. Det er vanlig å gi mellom $ 7–$ 10 i tips. Sjåføren kommer til å fortelle deg totalsummen for reisen før dere går ombord i taxien. En gul taxi har plass til tre passasjerer med bagasje. Hvis dere reiser med fire eller flere personer kan dere bestille transport her.

Pass på at du ikke reiser med en pirattaxi. Pirattaxi-sjåførene står som oftest i ankomsthallen og venter på passasjerer. Ikke benytt deg av de!

Store busser

NYC Express Bus (tidligere kjent som NYC Airporter) tilbyr shuttlebusser mellom JFK og Manhattan. Bussene går omtrent hvert 30. minutt mellom kl. 11:00 og 19:00. De stopper ved Grand Central, Times Square og Port Authority på Manhattan (du velger hvilket stopp du foretrekker, og prisen er den samme). Barn under 3 år reiser gratis. De fleste av bussene har gratis internett, så du kan sende en e-post hjem med en gang.

Bestill billett til NYC Express Bus her

Delt transport med shuttlebuss

De delte shuttlebussene frakter deg direkte fra flyplassen til hotellet eller den private adressen hvor du skal bo under oppholdet ditt. Det er greit å vite at de fleste bussene bare går opp til 125th Street i Manhattan. Denne bussturen fra JFK flyplass til Manhattan koster $ 20. Disse bussene er veldig enkle å benytte seg av, men det tar lenger tid enn det gjør å reise med taxi ettersom bussene må sette av flere passasjerer på forskjellige adresser. Bestill plass på bussen før du reiser til New York. Etter bestilling vil du bli tilsendt en kupong på e-post som du må printe ut og bruke som billett for turen. Du finner shuttlebussene ved “Ground Transportation” ved hver terminal på JFK flyplass. De delte shuttlebussene kjører hele døgnet rundt, så du trenger ikke å bekymre deg for å ankomme flyplassen senere enn antatt.

Bestill billett til delt transport med shuttlebuss her

Bestill billett til tur-retur delt transport med shuttlebuss her

Privat bil

Vil du dra fra flyplassen til hotellet med egen sjåfør og privatbil? Foretrekker du å ordne med transporten før du reiser? Da bør du bestille privat bil på forhånd. Flere valgmuligheter for privatbil er tilgjengelig.

Privat bil – Økonomi

Velg privat bil – økonomi og få alt organisert før du reiser til New York. Alt du må gjøre er å ta en kjapp telefon til dem så snart du har bagasjen din, så plukker sjåføren deg opp fra utenfor terminalen.

Bestill privat bil – økonomi her

Privat bil med velkomstservice

Foretrekker du å bli hentet av sjåføren i ankomsthallen, kan du bestille denne transportmuligheten. Du oppgir all informasjon om flyvningen din før du reiser, så du behøver ikke ringe sjåføren når du ankommer i New York. Sjåføren møter deg i ankomsthallen og holder en tavle med navnet ditt. Dette er et bra alternativ hvis du er usikker på engelskkunnskapene dine.

Bestill privat bil med velkomstservice her

Bestill tur-retur privat bil med velkomstservice her

Limousin

Bestill flyplasstransport med limousin for å ankomme New York City med stil. Limo fra flyplassen til hotellet egner seg for maksimalt syv personer.

Bestill tranport med limousin her

Subway

AirTrain kjører i begge retninger fra JFK flyplass til subway-stasjonene Howard Beach og Jamaica. Billetten koster $ 5. Derfra kan du bytte til subway-linje A eller E for å komme deg videre til Manhattan, og dette koster $ 2,75. Hvis du velger å benytte deg av subway for å reise fra JFK flyplass til Manhattan tar reisen omtrent 1,5 time. Dette alternativet anbefales ikke hvis du reiser med mye bagasje etter den lange flyturen. Totalpris for reisen er $ 7,75 + $ 1 for et MetroCard.

Tog

Det går tog mellom JFK flyplass og Penn Station. Totalpris for en togbillett er $ 10. For å komme deg til toget må du først ta AirTrain (som koster $ 5). AirTrain tar mellom 15 og 25 minutter fra flyplassen til togstasjonen, og toget videre til Penn Station i Manhattan tar omtrent 20–30 minutter.

Erics tips: Jeg har bodd i Manhattan i flere år og jeg anbefaler alltid førstegangsbesøkende å ta en gul taxi (yellow cab) av de følgende grunnene:

  • Fordi det er lettvint
  • Totalpris er omtrent $70 (shuttlebuss koster bare $ 20–$ 21, men du deler den med andre)
  • Du blir trygt fraktet til riktig sted, og man blir sjeldent lurt eller svindlet
  • Det finnes ikke noe flottere New Yorks skyline sett fra en gul taxi

Hvis du ikke ønsker å ta en taxi, benytt deg heller av en shuttlebuss eller limousin.

Få mer informasjon om transport for tilbakereisen fra Manhattan til JFK flyplass her

Reiser du fra en annen flyplass?

Les mer om transport fra Newark flyplass til Manhattan her

Les mer om transport fra LaGuardia flyplass til Manhattan her

Comments are closed.

Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


fra
til
Søk etter billetter