Transport fra JFK flyplass til Manhattan

JFK flyplassen til Manhattan

Det er best å ordne med transport fra JFK flyplass til Manhattan før du reiser til New York. Du kan komme deg fra JFK flyplass til Manhattan med taxi, shuttlebuss, subway eller tog. Det er mange alternativer, så du kan alltid finne et alternativ som passer ditt behov og budsjett, enten du reiser alene eller som en gruppe.

Contents

Taxi fra JFK til Manhattan

De ekte gule taxiene «yellow cabs» står i taxikø ved hver terminal. Totalt koster en taxitur fra JFK flyplass til Manhattan rundt $ 100. Denne er sammensatt av en fast pris på $ 70, toll på opptil $ 6.94, og andre avgifter. Disse kan inkludere Airport Access Fee $1.25 og $ 1.50 i «state tax» i tillegg til New York State Congestion Surcharge på $ 2.50 for alle turer som går gjennom eller ender opp på Manhattan, sør for 96th Street. På hverdager mellom kl. 16:00 og 20:00 blir det også et tillegg på $ 5 for rush hour. Det er vanlig å gi mellom $ 12–15 i tips. Du kan betale med kontant eller kredittkort. En gul taxi har plass til tre passasjerer med bagasje. Hvis dere reiser med fire eller flere personer kan dere bestille transport her.

Pass på at du ikke reiser med en pirattaxi. Pirattaxi-sjåførene står som oftest i ankomsthallen og venter på passasjerer. Ikke benytt deg av de!

Privat bil

Vil du dra fra flyplassen til hotellet med egen sjåfør og privatbil? Foretrekker du å ordne med transporten før du reiser? Da bør du bestille privat bil på forhånd. Du kan velge mellom flere ulike transportalternativer her.

Privat bil – Økonomi

Velg dette økonomialternativet for å ha alt organisert før du drar til New York. Etter kjøp vil du motta en kupong med en lenke som du må klikke på for å bekrefte informasjon om flyvningen din og ønsket tid for pick up. Dagen før du forlater New York må du bare ta en kjapp telefon til transportfirmaet og bekrefte turen, så er alt klart. Denne tjenesten inkluderer ikke bompenger og tips.

Bestill privat bil – økonomi her

Privat bil med velkomstservice

Foretrekker du å bli hentet av sjåføren i ankomsthallen, kan du bestille denne transportmuligheten. Du oppgir all informasjon om flyvningen din før du reiser, så du behøver ikke ringe sjåføren når du lander i New York. Sjåføren møter deg i ankomsthallen og holder en tavle med navnet ditt. Dette er et godt alternativ hvis du er usikker på engelskkunnskapene dine.

Bestill privat bil med velkomstservice her

Limousin

Bestill flyplasstransport i limousin for å ankomme New York City med stil. Limo fra flyplassen til hotellet egner seg for maksimalt 7 personer.

Bestill tranport med limousin her

Delt transport med små shuttlebusser

De delte shuttlebussene frakter deg direkte fra flyplassen til hotellet hvor du skal bo under oppholdet ditt. Disse bussene er veldig enkle å benytte seg av, men det tar lenger tid enn det gjør å reise med taxi ettersom bussene må sette av flere passasjerer på forskjellige adresser Så len deg tilbake og nyt turen, du er tross alt ferie! Hvis du skal bo i leilighet velg et hotell i nærheten av der du vil gå av. De fleste bussene får ikke lengre enn opptil 125th Street på Manhattan. Foreløpig kjører kun de små shuttlebussene og større busser ikke er i tjeneste.

Bestill billett til delt transport med shuttlebuss her

Subway

JFK AirTrain kjører i begge retninger fra JFK flyplass til subway-stasjonene Howard Beach og Jamaica. Billetten koster $ 8.50. Derfra kan du bytte til subway-linje A eller E for å komme deg videre til Manhattan, og dette koster $ 2.90. Hvis du velger å benytte deg av subway for å reise fra JFK flyplass til Manhattan, tar reisen omtrent 1,5 time. Dette alternativet anbefales ikke hvis du har med deg mye bagasje etter den lange flyturen. Totalpris for reisen er $ 11.40 + $ 1 for MetroCard.

Kjøp her dine AirTrain billjetter MetroCards før du reiser

Long Island Railroad Train (LIRR)

Det går tog som kobler JFK AirTrain med Penn Station og Grand Central. Totalpris for en togbillett er rundt $ 10. For å komme deg til toget må du først ta AirTrain (som koster $ 8.50). AirTrain tar mellom 15 og 25 minutter fra flyplassen til togstasjonen, og toget videre til Manhattan tar omtrent 20–30 minutter.

Erics tips: «Jeg har bodd på Manhattan i flere år og jeg anbefaler alltid førstegangsbesøkende å ta en gul taxi (yellow cab). Den billigste måten å komme seg fra JFK til Manhattan på er å ta AirTrain og subway. Kjøp AirTrain og MetroCard på forhånd, så blir det en rask transfer. Selv om subwayen er billig, er det å ta en taxi min foretrukne måte. Det er enkelt, og det er ingenting vakrere enn å se skyline fra en gul drosje.»

Helikoptertransport

Reis i luksus under helikoptertransport fra JFK Airport til Manhattan. Du flyr til byen under innen 10 minutter, slik at du kan nyte utsikten underveis.

Lyft eller Uber fra JFK til Manhattan

Det går også an å ta Lyft eller Uber fra JFK til Manhattan. Men, min erfaring er at det alltid er mye dyrere med Lyft eller Uber enn med en yellow cab. Drosjer har alltid en fastpris, uavhengig av om du blir sittende fast i trafikken eller om sjåføren må ta en omvei. Du får også vite på forhånd hvor mye turen vil koste. På Manhattan, derimot, liker jeg å bruke Lyft eller Uber, men for flyplasstransport foretrekker jeg drosjer.
Få mer informasjon om transport for tilbakereisen fra Manhattan til JFK flyplass her

JFK flyplasstransport – andre bydeler

Leter du etter transport fra JFK til andre bydeler, eller en annen stat som for eksempel New Jersey? Jeg har opprettet spesifikk informasjon for disse alternativene:

Reiser du fra en annen flyplass?

Les mer om transport fra Newark flyplass til Manhattan her

Les mer om transport fra LaGuardia flyplass til Manhattan her

Hva er den beste måten å komme seg fra JFK til Manhattan?

Den beste transportmåten avhenger av budsjettet og hvor mange mennesker du reiser med. Les alle tipsene mine for transport fra JFK til Manhattan her.

Hvor mye koster det å komme seg fra JFK til Manhattan?

Prisen avhenger av hvilken type transport du velger. Les om mulighetene og prisene her.

Hva er den billigste måten å komme seg fra JFK til Manhattan?

Du reiser billigste fra JFK til Manhattan med JFK AirTrain og subway.

Hvor mye koster det å ta en gul taxi fra JFK til Manhattan?

Totalt koster det ca. $ 85 + tips for å ta en gul taxi fra JFK til Manhattan.

Er det billigere å ta taxi eller uber fra JFK til Manhattan?

Ved de fleste tilfeller er det billigere å ta taxi istedenfor Uber eller andre taxitjenester. Les mer om hvorfor her.

Hvor lang tid tar en taxitur fra JFK til Manhattan?

Reisetiden fra JFK Airport til Manhattan er sterkt påvirket av trafikken. Turen tar omtrent én time. Vær dog forberedt på en lengre reisetid under rushtid.

Hva koster det med taxi fra JFK til Manhattan i 2024?

Taxi fra JFK til Manhattan har en fast pris på $ 70, men det er andre kostnader å ta hensyn til. Du finner priser her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt