MLS Fotball i New York 2024

MLS fotball i New York

MLS Fotball i New York blir stadig mer populært: å se en kamp er en morsom opplevelse for både lokale og besøkende. For å markere forskjellen fra amerikansk fotball, heter sporten vi kjenner til som fotball i Norge Soccer i USA. 1. divisjon av den profesjonelle fotball-ligaen i USA og Canada heter MLS, som står for Major League Soccer. New York er hjemmet til de to MLS lagene New York City FC og New York Red Bulls. Fotballsesongen varer fra starten av mars til slutten av oktober. Nedenfor finner du en oversikt over alle MLS fotballkamper i New York.

Det er to fotballag i New York:

⚽  Major League Soccer (MLS): New York Red Bulls og New York City FC

New York fotballag

I New York er det to lag som spiller i MLS som er den mest populære fotball-ligaen. Lagene er New York Football Club (New York City FC som forkortelse) og New York Red Bulls. Red Bulls spiller ikke i New York men i Red Bull Arena i Newark, New Jersey. New York City FC, derimot, har ikke en eget stadion, men bruker for øyeblikket Yankee Stadium og City Field Stadium.

Etter New York City FC ble grunnlagt i 2013 startet en rivalisering mellom de to lagene. De spilte mot hverandre først i 2015 og siden fikk dette derbyet navnet Hudson River Derby. De første årene var Red Bulls det sterkere laget, men ikke lenge etter startet New York FC å bli bedre. Å se en fotballkamp i New York er relativt rimelig. New York Red Bulls billetter starter på omtrent $ 35.

Se kompoversikten for 2024 her

Erics tips: «Yankee Stadium og City Field Stadium, der New York City FC spiller, når du enkelt via subwayen fra New York. Red Bull Arena ligger i nabostaten New Jersey, som du kan nå via et PATH Train

MLS fotball i New York

New York fotballkamper

Fotball, eller soccer, som det er kjent for i USA, er nok ikke den første sporten du tenker på når du tenker på New York. Sporten blir imidlertid stadig mer populært her. Fansen er veldig entusiastiske, og til og med New York City FC har lojale følgere, til tross for at de først ble grunnlagt i 2013. I fotballstadion i New York er det en fantastisk atmosfære som gjør det til en utrolig morsom opplevelse for alle aldre.

Under den vanlige MLS sesongen, som varer fra slutten av mars til midten av oktober, spiller hvert lag 34 kamper. Laget som opptjener flest poeng i den ordinære sesongen får tildelt Supporter’s Shield, en ære flere ganger vunnet New York Red Bulls. De beste lagene kvalifiserer for MLS Cup Playoffs og spiller flere kamper i slutten av oktober og november, som kulminerer i mesterskapsspillet, MLS Cup. Foreløpig har verken NY Red Bulls eller New York City FC vunnet MLS Cup.

Kalender for fotballkamper i New York

Hvor mange MLS fotballag er det i New York?

New York har 2 MLS fotballag: New York New York Red Bulls og New York City FC.

Hvor spiller New York City FC?

Yankee Stadium er foreløpig hjemmebanen til NYC FC. For hver kamp omgjøres basketballbanen til en fotballbane.

Hvor spiller New York Red Bulls?

New York Red Bulls på sin egen arena: Red Bull Arena. Denne ligger ikke i New York men i New Jersey.

Hvor mye koster fotballbilletter i New York?

Det avhenger av hvilket lag du ønsker å se. Du kan lese mer om MLS billetter i New York her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt