Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York er en samling av forestillinger som fremføres i Central Park hver sommer. For mange New Yorkere har det blitt en sommertradisjon å se disse stykkene. Tanken bak konseptet er at teater skal være tilgjengelig for alle. Du sitter i et utendørsteater i vakre Central Park. Det er som regel lyst ute når stykket begynner og det blir mørkere utover kvelden. Det er en virkelig flott opplevelse.

Delacorte Theater i Central Park er foreløpig stengt på grunn av renovering, men vil gjenåpne sommeren 2025.

Contents

Shakespeare-stykker

Hvert år fremføres det vanligvis to forestillinger under Shakespeare in the Park. Dette er ikke ditt klassiske Shakespeare-stykke; de fleste produksjoner bringes inn i en moderne kontekst. Det som gjør disse teaterstykkene enda mer spennende, er at det ofte er en berømt skuespiller i besetningen. Tidligere har blant annet Meryl Streep, Denzel Washington og Anne Hathaway hatt noen av hovedrollene. Stykket er ikke klassiske skildringer, men du vil se Shakespeare med en moderne vri. Disse kveldene fremkaller en helt spesiell atmosfære: du nyter solnedgangen i frisk luft, med cricket-lydene i bakgrunnen.

Billetter

Billetter til Shakespeare in the Park er gratis, men dessverre så er det aldri nok billetter. Den eneste måten å få tak i en gratisbillett er ved å stå i kø i parken, noe som tar flere timer. Heldigvis er det nå også mulig å kjøpe billetter som garanterer deg et reservert sete. Jeg må innrømme at billettene ikke er billige, men jeg synes at dette er en utrolig flott opplevelse om sommeren i New York. Når du velger å kjøpe billetter til Shakespeare in the Park er du også med på å støtte arrangementet. Klarte du ikke å få tak i billetter til Shakespeare in the Park? Sjekk ut listen over Broadway-show i New York for andre flotte forestillinger.

Shakespeare in the Park in New York - Publikum Shakespeare in the Park i New York - Slutten av forestillingen

Show-informasjon

  • Sted: Central Park, Delacorte Theater
  • Datoer: under sommermånedene
  • Inngang: Gå inn i parken enten ved 81st Street og Central Park West, eller ved 79th Street og Fifth Avenue
  • Ekstra: Du har lov til å ta med deg mat og drikke så lenge det får plass under setet ditt og ikke inneholder glass

Finn billettene dine

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt