4th of July i New York 2024

4th of July i New York

Hvert år på 4. juli feirer amerikanerne «4th of July» eller «Independence Day» i New York. Independence Day er en av USAs aller viktigste helligdager. Newyorkere er definitivt gode på å feste, og hvis du befinner deg i New York for 4th of July så burde du også være med på feiringen!

Contents

Hva skjer under uavhengighetsdagen i New York?

Mange av byens innbyggere reiser bort fra Manhattan og til Long Island og Fire Island for å grille med familien. Togene som kjører til strendene er fullpakket med passasjerer, men her har ingen hastverk.

4th of July er også en av de få dagene hvor mange av butikkene holder stengt. De fleste (kles)butikkene holder stengt på den dagen. Banker, skoler og (post)kontorer holder også stengt. Museer og severdigheter som for eksempel Top of the Rock og One World Observatory holder åpent.

Hva kan du gjøre på 4th of July/Independence Day?

Mange forventer nok at det arrangeres en parade, men dessverre så er det ingen parade på 4th of July i New York. Men, New York har et utrolig fyrverkerishow som hele 3 millioner(!) tilskuere kommer for å se på. Showet består av 48 000 fyrverkeri og varer i 25 minutter. Dette er et av verdens største fyrverkerishow.

Hvor kan jeg se fyrverkerishowet?

Hvis du befinner deg i New York på 4th of July så burde du definitivt ikke gå glipp av fyrverkerishowet. Fyrverkeriene begynner rundt kl. 21:15–21:30 ved East River rundt Midtown. Den beste utsikten mot fyrverkerishowet er fra Long Island City, Greenpoint i Brooklyn eller fra Midtown Manhattan mellom 14th Street og 50th Street. Men, her er det hele 3 millioner tilskuere, og noen ankommer så tidlig som kl. 11:00 for å sikre seg en god plass. Hvis du ikke føler for å gjøre dette, ta en titt på de andre alternativene:

Se fyrverkeriene om bord på et cruise med middag

Et supert alternativ for å nyte Independence Day og fyrverkeriene er å bli med på et cruise med middag. Mange av cruisene tilbyr et 5-retters måltid og en premium åpen bar. På et luksuriøst cruise kommer du også til å bli servert forretter og det kommer til å være en DJ ombord på båten. Det forventes at alle gjester kler seg pent, og noen av yachtene har bare plass til 200 gjester.

Les mer om 4th of July cruisene her

Cruise på kveldstid

Hvis du ikke ønsker å bli med på et middagscruise, men du ønsker den samme flotte utsikten over fyrverkeriene, så foreslår jeg at du blir med på et cruise på kveldstid. Båten drar omtrent kl. 17:00 eller 18:00, noe som gir deg nok av tid til sightseeing i New York tidligere på dagen. Disse båtturene selger mat og drikke ombord på båten, og noen har også underholdning. Disse cruisene er billigere enn cruisene med middag.

Les mer om 4th of July cruise på kveldstid her

4th of July i New York - Fyrverkericruise 4th of July i New York - Empire State Building

Fester på 4th of July

På uavhengighetsdagen arrangeres det fester på ulike observasjonsdekk, takbarer og steder med utsikt over East River, der du kan nyte utsikten til fyrverkerishowet. Noen fester inkluderer åpen bar og mat.

Les mer om fester på 4th of July her

Hva kan jeg forvente av fyrverkerishowet? Se videoen min nedenfor:

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt