4th of July i New York 2024

4th of July i New York

Hvert år på 4. juli feirer amerikanerne «4th of July» eller «Independence Day» i New York. Independence Day er en av USAs aller viktigste helligdager. Newyorkere er definitivt gode på å feste, og hvis du befinner deg i New York for 4th of July så burde du også være med på feiringen! Dra å se Macy’s Fourth of July-fyrverkeriet og kos deg med familie og venner.

Contents

Hva skjer under uavhengighetsdagen i New York?

4th of July handler om mat og hygge med familie og venner. Mange newyorkere samles i parker for å grille, eller så drar mange av byens innbyggere fra Manhattan og til Long Island og Fire Island for være med familien. Togene som kjører til strendene er fullpakket med passasjerer, men her har ingen hastverk. I byen er hovedarrangementet Macy’s 4th of July-fyrverkeriet.

Eric’s Tip: «I år, i 2024, har fyrverkeriet blitt flyttet fra East River til Hudson River, så det kan bli vanskeligere å se fyrverkeriet fra land. Derfor anbefaler jeg å ta et cruise på 4th of July

Hva kan du gjøre på 4th of July/Independence Day?

Mange forventer nok at det arrangeres en parade, men dessverre så er det ingen parade på 4th of July i New York. Men, New York har et utrolig fyrverkerishow som hele 3 millioner(!) tilskuere kommer for å se på. Macy’s 4th of July-fyrverkerishowet består av 48 000 fyrverkeri og varer i 25 minutter. Dette er et av verdens største fyrverkerishow.

Hvor kan jeg se fyrverkerishowet?

Hvis du befinner deg i New York på 4th of July så burde du definitivt ikke gå glipp av fyrverkerishowet. Fyrverkeriene begynner rundt kl. 21:15–21:30 på Hudson River rundt Midtown. Den beste utsikten mot fyrverkerishowet er fra Midtown Manhattan mellom 14th Street og 34th Street, eller fra New Jersey. Men, her er det hele 3 millioner tilskuere, og noen ankommer så tidlig som kl. 11:00 for å sikre seg en god plass. Hvis du ikke føler for å gjøre dette, ta en titt på de andre alternativene:

Se fyrverkeriene om bord på et cruise

Et flott alternativ for å nyte uavhengighetsdagen og fyrverkeriet er å ta et cruise på vannet. Mange av båtturene tilbyr et måltid og en førsteklasses åpen bar, og du blir også servert forretter og en live-DJ. Du får en fantastisk utsikt over fyrverkeriet og trenger ikke å bekymre deg for noe som helst.

Bestill et cruise på 4th of July her

4th of July i New York - Fyrverkericruise 4th of July i New York - Empire State Building

Fester på 4th of July

På uavhengighetsdagen arrangeres det fester på ulike observasjonsdekk, takbarer og steder med utsikt over Hudson River, der du kan nyte utsikten til fyrverkerishowet. Noen fester inkluderer åpen bar og mat.

Les mer om fester på 4th of July her

Hva er åpent den 4. juli i New York?

4th of July er også en av de få dagene hvor mange av butikkene holder stengt. De fleste (kles)butikkene holder stengt på den dagen. Banker, skoler og (post)kontorer holder også stengt. Museer og severdigheter som for eksempel Top of the Rock og One World Observatory holder åpent.

Hva kan jeg forvente av fyrverkerishowet? Se videoen min nedenfor:

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt