American Museum of Natural History i New York

Kjøp billetter nå
The American Museum of Natural History in New York 1

American Museum of Natural History i New York (ofte kalt AMNH) har en imponerende samling av dinosaurskjeletter og ulike utstoppede dyr. Opprettet i 1869 spesialiserer American Museum of Natural History NYC på utstillinger (dioramaer) som fremstiller alle typer dyr i deres naturlige habitat. Se gjennom «naturens vinduer» og la AMNH New York ta deg med til naturhistoriens fortryllede verden.

Bestill dine billetter til American Museum of Natural History her

Interessante utstillinger på AMNH

Noen ganger forveksler folk museet med «American National History Museum», men AMNH (forkortelse av museets navn) fokuserer kun på natur, ikke noen historisk utvikling i USA. Hvis du er kjent med museet på grunn av den kjente filmen Natt på museet vet du sikker hvor stort museet er! American Museum of Natural History er et av de største naturhistorie-museene i verden, så det er lett å gå seg bort. Det er derfor best å bestemme seg for hva man ønsker å se på forhånd.

Det finnes flere permanente utstillinger som er verdt å besøke, i tillegg til utskiftninger av spesielle utstillinger. De spesielle utstillingene på Natural History Museum er vanligvis presentert med hjelpen av 3D-filmer og andre interaktive elementer. Du trenger muligens å bestille individuelle billetter for disse utstillingene. Siden disse billettene vanligvis ikke er inkludert i noen rabattkort, bør du selv vurdere om det er verdt å betale ekstra.

Ta en titt på de 45 fascinerende permanente utstillingshallene (hvis du har tid) som viser frem naturhistorien på det Amerikanske kontinentet, og kloden generelt. Med hele 33 millioner artefakter vil du finne noe interessant, det er helt sikkert! Her en mine personlige favoritter, som jeg anbefaler til alle, både unge og eldre.

Bestill dine billetter til American Museum of Natural History her

Dinosaurer i Fossil Halls

La oss starte med den mest kjente delen av museet, som ligger i 4. etasje. I Dinosaurfløyen vil du finne utallige eksempler av disse ærefryktfulle forhistoriske skapningene. Selve lengden på noen av bena kan få deg til å føle deg veldig liten! Hils på Titanosaurusen, en nyoppdaget art, som er mer enn 37 meter lang og får knapt plass i en av hallene for fossiler. To av mine favoritter ligger også i Hall of Ornithischian Dinosaurs: Stegosaurusen. Dinoen med platene på baksiden og Triceratops med de to store hornene. Det er til og med noen dinosauregg i et rede!

Beundre en stor mammut

I Hall of the Advanced Pattals kan du se den imponerende beinstrukturen til en mammut som levde for tusenvis av år siden (11 000 år for å være nøyaktig). Finn denne slektningen til de nålevende elefantene, i tillegg til andre pattedyr i fløyen av pattedyr og deres utdødde slektninger i 4. Etasje. Ikke gå glipp av det skumle kjempedovendyret med et skjelett som ser mye mindre vennlig ut enn de dovendyrene vi er kjent med i dag.

Mammal Halls – Den ville naturens hjem

Mammal Halls på American Museum of Natural History er delt inn i 6 underkategorier: Nord-America, Afrika, Asia, New York, primater og små pattedyr. Dersom du ikke har nok tid burde du velge minst én eller to av disse, da du virkelig trenger å oppleve de sjarmerende utstillingene og de forskjellige artene. Dyrene her ser nesten livaktige ut i deres spesielle habitat.

Ikke gå glipp av Afrikas elefanter og løver, med beliggenhet i 2. og 3. etasje. De majestetiske dyrene blir Ivaretatt under forberedelsene. Avdelingen for asiatiske pattedyr i 2. etasje på natural history museum er like fascinerende. Hvis du er interessert i dyrelivet i New York State, ta turen til Hall of the New York State Mammals. Ikke glem North America Mammals i 1. etasje. Det er 43 utstillinger som venter deg, her kan du for eksempel se en Alaska brunbjørn, en elg og moskusokser.

American Museum of Natural History i New York T Rex AMNH i New York - Diorama av pattedyr

Dykk i marine livet på AMNH New York

I 1. etasje dykker du ned i havdypet i Hall of Ocean Life og du lærer hvor mangfoldig marine miljøet er. I denne hallen finner du det største dyret i verden, rett over hodet ditt: blåhvalen. Hvalen er en av 750 sjøskapninger som er på utstilling her. I havets dyp vil du også komme over en spermhval, en gigantisk blekksprut i kamp eller en hvalhai, den største levende fisken.

Space Odyssey i Rose Center for Earth and Space

Rose Center for Earth and Space er i 1. og 2. etasje. Her gir American Museum of Natural History deg et innblikk i universet, og det endeløse verdensrommet. Ta en titt på det digitale universatlaset i planetariet eller gå den kosmiske veien som gir deg følelsen av å være ombord stjerneskipet Enterprise. Det er også verdt turen til de nedre etasjen, der finner du den største meteoritten som noensinne er funnet i USA. Willamette meteoritten veier mer enn 15 tonn og krasjet i jorda med en fart på 64.000 kilometer i timen.

American Museum of Natural History i New York - Havliv AMNH i New York - Rose Center for Earth and Space i NYC

sommerfugl konservatorium

Dersom du besøker American Museum of Natural History mellom oktober og mai er du nødt til å besøke sommerfugl konservatoriet. Det er mer enn 500 levende sommerfugler som flyr rundt. I kontrast til resten av museet er ikke sommerfuglene utstoppet. Du finner konservatoriet i 2. etasje (samme etasje som inngangen).

Andre permanente utstillingen ved Museum of Natural History

American Museum Of Natural History har også flere permanente utstillinger, som for eksempel Biodiversity and Environmental Halls, hvor du kan lære mer om truede og utdødde arter, dodoen for eksempel. Dersom du liker fugler kan du ta en titt i Hall of Birds of the World i 2. etasje. Her kan du lære mer om kongepingviner, kakadoer og Andeskondorer. Hvis du synes reptiler er mer interessante kan du besøke 3. etasje, der krokodiller, dødelige frosker og Komodo-drager er stjernene.

En annen stor del av museet er Humans Origins and Cultural Halls, i 2. og 3. etasje. Følg utviklingen av mennesker og deres opprinnelse ved hjelp av gjenstander fra Maori, Amazon innfødte, inkaene, Yoruba, Aztec og mange flere. Hvis du er fan av Easter Island hodene fra filmen Natt på museet finner du Moai etterligningen i 3. etasje i Hall of the Pacific People.

Erics besøk på 90 minutter

For å være helt ærlig: du kan bruke en hel dag på American Museum of Natural History NY og fortsatt ikke ha sett alt. Museet er faktisk hele 190.000 kvadratmeter! Mitt 1. besøk er vanligvis til dinosaurene. Gå til 4. etasje og finn utstilling «AMNH 5027» i Hall of Saurischian Dinosaurs. Den har en kjeve som strekker seg opptil 1,2 meter og har veldig små armer. Bedre kjent under navnet Tyrannosaurus rex eller «Rexy», dette rovdyret levde virkelig opp til sitt navn.

Deretter tar jeg turen til ned til 3. etasje for å se på pattedyrdioramene. Det er enkelt å miste oversikten over tiden, du burde derfor vite på forhånd hvilket dyr som er dine favoritter. Personlig synes jeg de mest interessante er den asiatiske og afrikanske utstillingene. Men ikke bli forvirret, begge avdelingene har elefanter.

Mitt siste punkt er et kort besøke til undervannsverden i 1. etasje. Stedet med utsikt over blåhvalen er populært for bilder; minnes besøket med en selfie av deg selv og sjøpattedyret. Hvis du fortsatt har tid stikk innom Rose Center for Earth and Space.

Hvordan besøke American Museum of Natural History NYC

Den viktigste regelen for å besøke Naturhistorisk museum er å vite hvor man skal gå. Glem derfor ikke å ta med deg et kart over museet ved inngangen! Hvis ikke kan du gå deg bort og det kan føles som du går rundt uten mål og mening, som fører til at du ikke får sett de beste utstillingene.

På grunn av museets omfattende størrelse, emne og utstillinger er det en perfekt aktivitet å gjøre med barn i New York. Det er også en flott aktivitet på en regnværsdag eller å for å varme opp under vintersesongen. På en fin dag kan du spasere i Central Park etterfulgt av en picnic. Parken ligger rett på andre siden av veien til museet. Størrelsen og beliggenheten til bygningen er eksepsjonell, du kan virkelig ikke gå glipp av American Museum of Natural History i New York. Selv Hop-on-hop-off-bussene stopper rett utenfor museet på Uptown-ruten.

Museet har flere butikker du kan kjøpe alle typer unike og sære ting, fra t-skjorter til bøker og pedagogiske leker. Hvis barnet ditt liker dinosaurer, vær advart: det kan være vanskelig å få de ut derfra uten å kjøpe en Triceratops-bamse eller T-Rex skjelett.

Det finnes to kafeer: en kafé i 1. etasje i Grand Gallery, hvor du kan ta et glass vin og øl, i tillegg til en kafé i 4. etasje hvor det serveres lette måltider. På det nedre planet, på andre siden av subway-inngangen finner du en mathall, hvor det finnes et større utvalg, som også er et bra sted å spise sammen med familien.

Eric’s tips:
Dette er kanskje mitt favoritt-museum i New York og jeg er vanligvis ikke en museumsperson, men AMNH er et unntak. Her er det virkelig noe for alle! Det er enkelt å komme seg hit, da museet har en egen subwaystasjon. Kom hit tidlig på morgenen å ta trappene istedenfor heisen, da de vanligvis er veldig travle.

Privat guidet tur på American Museum of Natural History New York

American Museum of Natural History er et veldig populært museum og billettkøene er vanligvis lange. For å gjøre besøket ditt mer spesielt og for å unngå og bruke tid i kø kan du bestille en privat guidet tur, inkludert en «skip-the-line» billett. Under den 2-timers lange turen vil du oppleve høydepunktene på museet og du kan stille guiden alt du ønsker å vite om dinosaurer, mammuter og mer.

Bestill privat guidet tur på AMNH her

Praktisk informasjon

Garderoben finner du ved hovedinngangen på Central Park siden (79th Street). Jakker og vesker kan oppbevares her for avgift på $ 2 per person. Store vesker og bagger kan ikke sjekkes inn. Alle museets utstillinger er tilgjengelige med rullestol. Det finnes heiser ved 77th street og inngangen på Central Park siden.

Det er ikke tillatt å spise eller drikke i museet. Fotografi er lov for personlig bruk, men selfie-stenger og kamerastativer er ikke tillatt. Du kan laste ned den offisielle appen til AMNH for å få tilgang til et digital kart og mer informasjon.

  • Åpningstider:
    • Daglig fra 10:00 – 17:45
    • Stengt på Thanksgiving og 1. juledag
  • Beliggenhet: Adressen til American Museum of Natural History er 200 Central Park West, mellom West 77th Street og West 81st Street. Ta subway C eller B (bare i ukedager) til 81st Street station, dette er det nærmeste stoppet. Du kan alternativt ta linje 1 til West 79th Street, som er ca 7-minutters gange fra museet.

Billetter til American Museum of Natural History

Kjøp dine billetter på forhånd så du ikke trenger å så lenge i billettkø. Det er raskere enn å kjøpe billetter på stedet. Inngang til American Museum of Natural History er også inkludert i New York Pass og New York Sightseeing Flex Pass.

Kjøp dine billetter til American Museum of Natural History her

American Museum of Natural History i New York - Guidet tur American Museum of Natural History i New York - Dinosaur

Er American Museum of Natural History gratis?

Nei, men jeg anbefaler å besøke American Museum of Natural History med et rabattkort, da det vil spare deg penger på inngangspris. Eller så kan du forhåndskjøpe billetter her.

Hvor mye koster det å besøke American Museum of Natural History?

Billettprisene for American Museum of Natural History avhenger av hvilken type billetter du ønsker å kjøpe. Et rabattkort vil vanligvis spare deg penger.

Hvor lang tid tar det å besøke American Museum of Natural History?

Du kan bruke en hel dag på museet og fortsatt ikke se alt - bruk hvertfall 90 minutter eller mer på museet!

Hva burde jeg ikke gå glipp av på American Museum of Natural History?

AMNH har en stor variasjon av dinosaurfossiler, men det er mer å se! Les hva du ikke kan gå glipp av i denne artikkelen.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter