eTA New York til Canada

eTA New York til Canada

Du trenger eTA (electronic travel authorisation) for Canada hvis du har planer om å fly fra New York til Canada. Hvis du skal fly gjennom Canada på vei til en annen destinasjon så trenger du også eTA. Har du tenkt til å reise til Canada over land eller vann, eller har du et kanadisk visum? Da behøver du ikke å søke om eTA for New York til Canada.

Hvem må søke om eTA?

Alle som ikke er kanadiske statsborgere må søke om eTA. Amerikanske statsborgere eller reisende med et gyldig kanadisk visum behøver ikke å skaffe eTA. Når du får eTA så blir det elektronisk knyttet til passet ditt og det er gyldig i 5 år eller frem til utløpsdatoen på passet ditt (hvis det skulle utløpe tidligere enn 5 år).

Hvordan søker jeg om eTA?

Du kan enkelt søke om eTA gjennom Canadas offisielle nettside. Det koster 7 CAD (kanadiske dollar). For å søke om eTA trenger du et gyldig pass, et kredittkort og en e-postadresse. Den elektroniske nettbaserte søknaden er bare tilgjengelig på engelsk og fransk. På nettsiden finnes det en PDF-fil med instruksjoner på mange forskjellige språk. De fleste søknadene blir godkjent innen noen få minutter. Det er ikke nødvendig å ta med en digital kopi eller en printet ut versjon av ditt eTA, men jeg anbefaler allikevel at du printer ut en kopi. Ta en titt på Canadas offisielle nettside hvis du ønsker mer informasjon om eTA.

Dagsturer fra New York til Canada

Hvis du har planer om å bli med på en dagstur fra New York til Canada, som for eksempel fra New York til Niagara Falls, så behøver du ikke å søke om eTA. Fra New York kan du komme deg til Niagara Falls med buss eller fly. Hvis du reiser med buss så reiser du over land og derfor er det ikke nødvendig med eTA. Reiser du med fly så kommer du til å lande på den amerikanske siden av grensen og krysse over grensen med buss, derfor behøver du heller ikke eTA.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt