Fly med barn til New York

Fly med barn til New York

Hvis du skal fly med barn til New York så er det lurt å planlegge og forberede seg på reisen i god tid i forveien. Hvordan bestiller du billetter til barnet ditt? Finnes det noen spesielle regler og rabatter? Hva må du tenke på i henhold til flyturen? Hva er alternativene for transport til og fra flyplassen? Nedenfor finner du mine personlige råd og tips som svarer på alle disse spørsmålene. Ikke bekymre deg for flyturen, begynn heller å tenke på ting å gjøre med barn i New York.

Contents

Fly til New York med barn opptil 2 år

Det er alltid en utfordring å skulle fly med en baby, spesielt hvis det er en lang flytur. Flyselskap tar full billettpris hvis du bestiller et separat sete til babyen din. Hvis du kan ha babyen på fanget ditt så koster billetten omtrent 10% av en ordinær voksenbillett. De fleste reisene til New York blir fullbooket, så du kan ikke ta for gitt at setet ved siden av deg kommer til å være tomt.

Spesielle seter for baby og barn

Hvert flyselskap har litt forskjellige regler i henhold til seter for familier som reiser med små barn. Men, etter egen erfaring har jeg skjønt at ingen av selskapene egentlig tar hensyn til dette, selv ikke hvis du er villig til å betale mer. Det finnes såkalte «bulkhead seats» tilgjengelige som man kan feste/henge en babyseng på. Dette gjør reisen mye enklere for både foreldre og spedbarn. Når det er sagt så har jeg bare klart å reservere disse setene én gang. De andre gangene var disse setene okkupert av passasjerer uten barn. Den beste måten for å bestille disse setene er ved å ringe flyselskapet rett etter at du har bestilt. Hvis du ikke klarer å få sikre deg et av disse setene så anbefaler jeg at du drar til flyplassen så tidlig som mulig og prøver igjen der. Vær oppmerksom på at babysengene har en maksvekt på 10 kg.

Reglene for ombordstigning varierer veldig mellom ulike flyselskap. Noen flyselskap, som f.eks. United Airlines, lar foreldre med (små) barn gå ombord på flyet først.  Det kan være veldig stressende å stå i en lang kø mens man holder på et barn, og vær oppmerksom på at du kanskje blir nødt til legge babybagen med skift mange rader unna deg hvis bagasjehyllene allerede er fulle.

Mating under flyturen

Det finnes som oftest en barnemeny tilgjengelig for barnet ditt. Noen ganger når du bestiller flybillettene kan du velge om du ønsker en barnemeny til barnet ditt. Drikker barnet ditt bare morsmelkerstatning? Da burde du sørge for at du tar med ekstra erstatning i tilfelle det skulle bli forsinkelser. Dessuten så kan dere bli nødt ti å stå i kø i 2-3 timer når dere ankommer flyplassen i New York. Morsmelkerstatning kan varmes opp for deg på flyet. Prøv å planlegge i forveien når du skal mate babyen din. Så snart dere har landet kan det ta en god stund før du finner et sted hvor du kan amme eller varme opp en flaske, derfor er det lurt å prøve å planlegge siste mating så sent som mulig i løpet av flyturen.

Erics tips: «Jeg anbefaler at du har en kort samtale med passasjerene som sitter bak og foran deg. Det viser at du prøver så godt du kan å holde barnet ditt rolig under flyturen. De fleste reagerer positivt til dette og de blir som regel mindre irritert når barnet ditt begynner å gråte.»

Amming på flyplassen

JFK, Newark, LaGuardia og Stewart flyplassene har alle flere Mamava amme-rom. Spesielt designet for ammende mødre på reise. Pleie-rommene kan bli funnet etter sikkerhetkontrollen på hver terminal. De kan imøtekomme enhver mor med barnevogn, barnet og medreisende. De har alle en benk, et bord, elektriske outlets for å kunne koble inn brystpumpe (husk a ta med deg adapter) og en dør som kan låses for privatliv. Last ned Mamava appen for tilgang til amme-rommene.

Fly til New York med barn fra 2 til 12 år

Fra 2 år og eldre er du nødt til å bestille et separat sete til barnet ditt. Prisen for billetten er den samme som prisen for din egen billett, så du får ingen rabatt. Det er lurt å sjekke setekartet for flyet før du bestiller billetter. Seter er ofte plassert i par (eller på rader med tre) så det kan hende at familier blir splittet. Dette kan du unngå ved å sjekke setekartet på forhånd, men det er selvfølgelig ingen garanti, men da er du i hvert fall bedre forberedt enn familier som ikke gjør det. Det er også en god idé å la barna dine leke rundt på flyplassen. Jeg kan fortsatt høre moren min si «Dette er ikke en lekeplass!». Hvis du lar barn være barn kommer de nok til å være roligere på den lange flyturen.

Aktiviteter for barn i løpet av flyturen

De fleste flyene til New York er utstyrt med små skjermer slik at man kan se på tegneserier eller spille spill. Sørg også for at du tar med noen egne leker hjemmefra. Hvis flyet ditt ikke har skjermer så er det ideelt å ta med et nettbrett. Pass på at det er nok av artige saker installert på nettbrettet FØR avreise. Det er også morsomt å forberede barna dine på hva de kommer til å se og oppleve ved å fortelle de om New York. Kanskje ønsker du også å lese en bok for de eller løse et puslespill.

Sove under reisen

Flyturen er lang og mange barn kommer til å sove et par timer. Det er ikke noe problem å lage en slags seng til barnet ditt på gulvet foran deg ved bruk av noen puter og jakken din, men ulempen med dette er at du må flytte barnet ditt tilbake til fanget ditt hvis det skulle bli turbulens og mest sannsynlig vekker du barnet ditt i samme slengen. Sørg for at du tar med tykke sokker slik at barn ditt kan ta av seg skoene sine. Jeg har sett noen barn med store puter, personlig ville jeg ikke ha tatt med dette selv, men det ser veldig komfortabelt ut.

Unngå å irritere medpassasjerer

En av de mest irriterende situasjonene for en medpassasjer er enten å ha et sparkende barn sittende i setet bak seg, eller bråk og irriterende lyder fra tablets/konsoller. Et barn oppfører seg selvfølgelig som et barn, men du kan unngå mange irriterende situasjoner ved å ta med et headset eller å be barnet ditt om å la være å sparke i setet. Så snart alle passasjerer har satt seg pleier jeg å si til passasjerene foran meg at det bare er å fortelle meg hvis barna mine gjøre noe som er plagsomt for dem. Reaksjonene deres er alltid vennlige, og de blir som regel mindre irritert hvis det skulle hende at barna mine ikke oppfører seg helt ønskelig.

Fly med barn til New York - Barn som sover Fly med barn til New York - Barn

Når du ankommer flyplassen

Etter ankomst til USA må alle, også små barn, gjennom tollen. Noen ganger er køene her ganske lange. Hvis du vil prøve å effektivisere prosessen, kan du laste ned Mobile Passport Control-appen og fylle ut opplysningene for hele familien. Med QR-koden du får tilsendt, kan du stille deg i en annen kø. Dette forkorter ofte ventetiden og gjør at du og familien kommer raskere gjennom tollen.

Transport fra flyplassen til hotellet

Hvis du bestemmer deg for å ta en shuttlebuss eller en taxi fra flyplassen til hotellet ditt så er det viktig å vite at du er påbudt å ha et barnesete til barnet ditt. Barn under 2 år skal sitte i bakovervendt sete. Under 4 år må barn sitte i beltestol. Alle andre barn må bruke stol i bilen frem til de fyller 8 år. Disse setene er designet for barn som veier 40 til 80 Pound (18 til 36 kg) og er mindre enn 4 fot og 9 tommer høye (144 cm).

Hvis hotellet ditt ligger i nærheten av en subway-stasjon og du ikke har med deg så mye bagasje, da kan du vurdere å ta subway. Nedenfor kan du også bestille privat transport fra flyplassen, da kan du velge å legge til et barnesete for en ekstra avgift.

Bestill privat transport fra flyplassen med barnesete her

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt