Glutenfri i New York

Glutenfri i New York

Jeg får mange spørsmål om hvor enkelt det er å være glutenfri i New York. New York er en stor by, full av ulike matkulturer, dietter, intoleranser og krav. Ingen av servitørene kommer til å bli overrasket hvis du ber om å få glutenfrie retter på restaurantene. Ofte finnes det flere forskjellige glutenfrie alternativer på menyen, eller så kan de standard rettene bli anpasset til ditt behov. Det finnes til og med restauranter og bakerier som er kjent for å være delvis, eller fullstendig, glutenfrie. Jeg har plukket ut noen av de beste stedene og nevnt de nedenfor.

Glutenfrie matbutikker

Det er noen et par matbutikker som har et stort utvalg av sunn mat og glutenfrie produkter. Du burde definitivt ta turen innom Whole Foods og Trader Joe’s. Begge kjedene har flere butikker på Manhattan. Disse matbutikkene er ikke billige, men her finner du alt du måtte trenge.

Glutenfri guidet mattur

Under denne glutenfrie turen med guide blir du ført til spisesteder hvor du kan nyte frokost og lunsj. I mellomtiden vil guidet din vise deg høydepunkter og skjulte perler i Central Park.

Bestill Glutenfri guidet mattur her

Glutenfrie restauranter

Du kommer til å bli overrasket over hvor mange glutenfrie restauranter som finnes i New York. Nedenfor har jeg har listet noen av de glutenfrie restaurantene som du finner i hvert av nabolagene.

Erics tips: Glem ikke å informere de ansatte at du ønsker glutenfri mat, spesielt hvis du har cøliaki.

Uptown

Pappardella (316 Columbus Avenue)
Lilli and Loo (792 Lexington Avenue)
TAP NYC (267 Columbus Avenue)

Midtown

Nizza (630 9th Avenue)
The Little Beet Table (333 Park Avenue S)
Bistango (415 3rd Avenue)

Downtown

Senza Gluten (206 Sullivan Street)
Otto’s Tacos (131 7th Avenue S)
Risotteria Melotti NYC (309 E 5th Street)

Glutenfrie bakerier

Det hadde jo vært veldig trist hvis du ikke kunne få smake på en New York cupcake eller donut på grunn av glutenintoleranse. Heldigvis er det mange bakerier som også selger glutenfrie versjoner av godsakene sine. Her er noen av disse bakeriene:

Erin McKenna’s Bakery (28 Broome Street)
By the Way Bakery (2442 Broadway)
Noglu (1266 Madison Avenue)

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt