2.2m
Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
Guidet tur til gospel i New York

Guidet tur til gospel i New York

Kjøp billetter nå
Guidet tur til gospel i New York

Bli med på en av guidet tur til gospel i New York for å oppleve stemningsfull gospelmusikk som spilles live i en av kirkene i Brooklyn eller Harlem. For å unngå skuffelse, lange ventekøer og dårlig etikette, så burde du forhåndsbestille billetter til en guidet tur til gospel. Sammen med en kunnskapsrik guide og resten av gruppen vil du få oppleve både Harlem og gospelmusikk på nært hold, og få en god forståelse av hvorfor gospel er så populært.

Bestill billetter til en guidet gospeltur i Harlem her

Opplev gospel i Harlem

Turen begynner i Midtown Manhattan. Du står fritt til å velge hvilken side av bussen du ønsker å sitte på, for det er nok å se på begge sider. Mens bussen kjører fra Midtown til 110th Street – Harlem’s Gate, kommer turguiden til å fortelle om den mangfoldige kulturen i Harlem og om områdets historie. Du vil få gode muligheter til å fotografere, og du kommer sikkert til å bli overrasket over det veldig varierende landskapet i Harlem.

Det er ikke mulig å besøke en kirke på egen hånd som turist. Først og fremst er det strenge (uskrevne) regler som man må følge, pluss at det kan være problematisk å bli med på eller forlate en gospelseremoni. Mange kirker tar ikke imot turister. Hvis du er heldig nok til å finne en kirke som ønsker deg velkommen på en søndag morgen, så må du mest sannsynlig stå i en lang ventekø før du får komme inn. Derfor er det et mye bedre alternativ å melde seg på en guidet gospeltur som også er kulturell, morsom og lærerik!

I Harlem finnes det over 400 kirker! I en av disse kirkene kan du kanskje bli med på å danse og svinge, samt synge til den kraftfulle gospelmusikken. Å ta del i gospel er en utrolig opplevelse, men ikke like glamorøst som på film (f.eks. «Sister»). Dette er ekte mennesker som synger sine bønner og tilbedelser, noe som er viktig å huske på. I noen kirker har korene på seg drakter, andre ikke. Dette er ikke et show.

Guidet tur til gospel i New York - Live musikk Guidet tur til gospel i New York - Gospel kirke

Bli kjent med Harlems historie

Harlem hadde et dårlig rykte for å være en av de mest kriminelle nabolagene i New York. Det er sant at Harlems historie inkluderer kriminalitet, narkotika og ødeleggelse, så hvorfor har du lyst til å besøke et slikt nabolag? Jo, det er fordi Harlem er mye mer enn sitt dårlige rykte. På denne turen vil du få høre om historien bak Harlem, og lære om Harlemrenessansen; den gang Harlem var et livlig strøk for unge kunstnere, forfatter og diktere.

Soul Food

Guidet tur til gospel i New York - Soulfood i HarlemEtter gospel i kirken blir det mulighet for å spise lunsj på en lokal restaurant. Vær oppmerksom på at dette alternativet må ha blitt bestilt i forveien. Dette er noe jeg anbefaler på det sterkeste, ikke bare fordi det er en perfekt slutt på turen, men også fordi du vil få muligheten til å smake på lokalmaten – «soul food».

Jeg ble tatt imot på en lokal restaurant, et sted som jeg aldri ville ha besøkt på egenhånd hvis det ikke var for at jeg deltok på denne turen. Restauranten hadde en interessant historie og live musikk, og maten var kjempegod. Forvent deg maisbrød, fritert kylling, makaroni og ost, samt veldig mye annet.

Erics tips: Du trenger ikke å pynte deg i dine fineste klær, men vær snill å ikke ta på deg shorts eller flip-flops. Det kan også hende at kirken ber deg om en liten donasjon, noe som ikke er obligatorisk, men det er greit å ha med deg noen få dollar hvis du har lyst til å gi noe.

Praktisk informasjon

Etter bestilling kommer du til å bli tilsendt en kupong på e-post. Denne kan du enten printe ut og bruke som billett for turen, eller vise frem som en mobilbillett på telefonen din.

  • Varighet: 4,5 timer
  • Avgangssted: i nærheten av Times Square på 8th Avenue
  • Avgangstid: 09:30

Bestill billetter til en guidet tur til gospel i Harlem på søndag her

Guidet gospeltur i Harlem på onsdager

Det er også mulig å bli med på en guidet gospeltur i Harlem på onsdager. Denne turen er omtrent lik den på søndager, men den fokuserer litt mindre på kirken og heller litt mer på fellesskapet involvert. Du vil også få besøke et ‘community center’ og oppleve hvordan gospel har innvirkning på de dagligdagse livene til de lokale i miljøet.

Bestill billetter til en guidet gospeltur i Harlem på onsdag her

Guidet spasertur med gospel i Harlem

Hvis du heller har lyst til å bli med på en guidet spasertur gjennom Harlem så er kanskje denne gospel gåturen med guide et godt alternativ for deg. Turen finner sted på søndager og er en super introduksjon til Harlem og gospel, pluss at du får besøke en gospel-kirke. Gåturen ender med en god brunsj på en lokal restaurant.

Bestill billetter til en guidet spasertur til gospel i Harlem på søndag her

Guidet spasertur med gospel i Brooklyn

Du kan også bli med på en guidet spasertur med gospel i Brooklyn som fokuserer på gospelmusikk. Denne rundturen inkluderer en god del gåing, men samtidig er dette en fin måte å få sett mer av Brooklyn. Guiden er veldig kunnskapsrik og kommuniserer med gruppen på en morsom måte. Turen ender med en 2-timers lang gospel gudstjeneste. Du vil bli imponert av koret, som også har vunnet en Grammy Award. (Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å besøke Brooklyn Tabernacle på egenhånd)

Praktisk informasjon

Etter bestilling kommer du til å bli tilsendt en kupong på e-post. Denne kan du enten printe ut og bruke som billett for turen, eller vise frem som en mobil-billett på mobilen din.

  • Varighet: 4,5 timer
  • Avgangssted: Trinity Church, Lower Manhattan
  • Avgangstid: 09:00
  • MetroCard er ikke inkludert

Bestill billetter til en guidet spasertur til gospel i Brooklyn på søndag her

Guidet tur til gospel i New York - Kirkens besøkende Guidet tur til gospel i New York - Gospel kor

Comments are closed.

Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter