Guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York

Kjøp billetter nå
Guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York - Drinker

Bli med på en guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York (Prohibition Era Bar Experience Tour). Denne spesielle turen med guide kommer til å ta ta deg med til fire ulike barer i Manhattan. Forbudstiden var et forsøk på å forby alkoholforbruk i USA på 1920-tallet. Men, som du sikkert vet, så finnes det alltid unntak for regler, og speakeasy-barer er et godt eksempel på dette. Mange ulovlige barer åpnet opp over hele USA i løpet av denne perioden, og noen av disse venter på deg i New York med den samme ulovlige stemningen hengende over seg. Men de er ikke alltid enkle å finne frem til på egenhånd!

Bestill guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York

Besøk en speakeasy-bar i New York

Besøk en speakeasy-bar i New York og bli tatt med tilbake til 1920-tallet. Disse barene tar ikke imot reservasjoner, samt at de er ganske eksklusive og kan være vanskelige å finne frem. De er nemlig bortgjemt på steder du minst forventer å finne en bar! Derfor anbefaler jeg at du blir med på denne turen som blir ledet av en lokal New Yorker. Guiden er kunnskapsrik og kan mye om bydelene i New York og forbudstiden. Du vil få inngang til flere barer.

Guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York - McSorleys Guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York - Speakeasy

Det glade 1920-tallet

Etter første verdenskrig kom det glade 1920-tallet. USAs velferd vokste raskt og medførte at folk ønsket mer frihet og underholdning, som gjorde nattklubber til senter for sosialt liv. Så kom forbudstiden og satte stopper for salg, produksjon og transport av alkohol. Noe som var ment som en positiv lov endte opp med å føre til korrupsjon og vold; tider som forbindes med Lucky Luciano og Al Capone. Mange hemmelige barer åpnet opp over hele USA og alkoholforbruket fordoblet.

I New York ble disse barene kalt «speakeasies», fordi du snakket forsiktig og stille om de eller hos de, for ikke å vekke oppmerksomhet blant politi eller naboer. Forbudstiden tok slutt i 1933, men speakeasy-barene fortsatte sin virksomhet. Cocktails ble oppfunnet under forbudstiden, som resultat av hjemmebrygget alkohol mikset med fruktjuice for å prøve å gjemme smaken. Nå for tiden er det nesten utenkelig å gå på byen uten en cocktail!

Erics tips: Jeg har besøkt mange barer i New York, men på denne turen ble jeg tatt med til noen barer som jeg aldri før hadde vært hos. Dette er barer som man kanskje ikke ville ha lagt merke til på grunn av sine lite synlige og beskjedne innganger. Denne turen er derfor perfekt for å oppdage slike spesielle barer, pluss at man så kan finne frem til de på egenhånd en annen gang.

Praktisk informasjon

Avgangssted: Lower East Side
Avgangstid: kl. 17:45
Varighet: 3 timer (omtrent)
Kleskode: Casual, men ingen joggesko eller baggy jeans
Minstealder er 21 år. Du kommer til å måtte vise gyldig legitimasjon (passet ditt).

Bestill guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York

Kunne du tenke deg å ta en guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer en annen dag? Bestill NYC Speakeasy Tour.

Guidet tur til hemmelige (speakeasy) barer i New York - Cocktail bar Hidden speakeasy bar tour in New York Pawn Shop

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt