Hygiene på restauranter i New York

Hygiene på restauranter i New York

Hygiene på restauranter i New York er vanligvis angitt av bokstaver i restaurantvinduene. Disse kan være svært nyttige når du ser etter et sted å spise! Enten dette er A, B eller C, vil du kunne lære mye om rensligheten til hver restaurant. Det var lenge ekstremt vanskelig å få innsikt i disse forholdene. Å velge en restaurant handler selvsagt også om smak, men jeg antar at du vil slappe mer av når du vet at de ansatte tar hygienen på alvor.

Restauranter med «A» i New York

New York City Department of Health and Mental Hygiene besøker New York Restauranter og utfører uanmeldte inspeksjoner av hygiene og sanitet. Hver restauranter får en poengsum, basert på antall brudd: jo lavere poengsum, desto høyere og bedre bokstav. Restauranter som scorer mellom 0 og 13 får en A, restauranter som scorer mellom 14 og 27 får en B, og restauranter som scorer 28 eller høyere får en C. Ingen grunn til bekymring hvis du ikke ser en bokstav i vinduet til en restaurant; det kan hende at restauranten ikke har hatt en inspeksjon enda. På nett finner du en rangering over alle restaurantene i New York.

Hygiene på restauranter i New York - Karakter A Hygiene på restauranter i New York - Karakter B

Hva sjekker inspektørene?

Nedenfor finner du noen eksempler på hva inspektørene sjekker for brudd og overtredelser:

  • Håndtering av mat
  • Matens temperatur
  • De ansattes personlige hygiene
  • Vedlikehold av kjøkkenapparater og utstyr
  • Skadedyrkontroll

Brudd på miljø- og helseregler

Antall poeng som en restaurant får ved ulike brudd avhenger av hvor stor helsemessig risiko bruddet kan medføre gjestene. Nedenfor finner du eksempler på ulike brudd hos restauranter:

  1. Risiko for gjestenes helse. For eksempel: å ikke holde maten i riktig temperatur. Dette koster restauranten minst 7 poeng. Hvis problemet ikke lar seg løse innen inspeksjonen er ferdig utført, så kan det hende at restauranten blir nødt til å stenge frem til problemet har blitt løst.
  2. En alvorlig overtredelse. For eksempel: en salat som ikke har blitt vasket ordentlig. For en feil som dette får en restaurant minst 5 poeng.
  3. Et generelt brudd. For eksempel: å ikke ha vasket kjøkkenapparater og utstyr resulterer i 2 til 5 poeng.
Erics tips: Det kan være greit å sjekke bokstavkarakteren til restauranten du har tenkt til å besøke når du for eksempel skal ut å spise med barn eller partneren din. Da kan du være mer sikker på hva du kan forvente deg, og minsker sannsynligheten for å få matforgiftning. Jeg anbefaler at du bare besøker restauranter med bokstavkarakteren A, hvis det lar seg gjøre. Vær forsiktig hvis du går til restauranter med en B, og jeg fraråder deg sterkt å gå til restauranter med en C i vinduet.

Hygiene på restauranter i New York - Avventer karakter Hygiene på restauranter i New York - Karakter C

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt