Hygiene på restauranter i New York
Hygiene på restauranter i New York er vanligvis angitt av bokstaver i restaurantvinduene. Disse kan være svært nyttige når du ser etter et sted å spise! Enten dette er A, B eller C, vil du kunne lære mye om rensligheten til hver restaurant. Det var lenge ekstremt vanskelig å få innsikt i disse forholdene. Å velge en restaurant handler selvsagt også om smak, men jeg antar at du vil slappe mer av når du vet at de ansatte tar hygienen på alvor.
Eric's Index
Restauranter med «A» i New York
New York City Department of Health and Mental Hygiene besøker New York Restauranter og utfører uanmeldte inspeksjoner av hygiene og sanitet. Hver restauranter får en poengsum, basert på antall brudd: jo lavere poengsum, desto høyere og bedre bokstav. Restauranter som scorer mellom 0 og 13 får en A, restauranter som scorer mellom 14 og 27 får en B, og restauranter som scorer 28 eller høyere får en C. Ingen grunn til bekymring hvis du ikke ser en bokstav i vinduet til en restaurant; det kan hende at restauranten ikke har hatt en inspeksjon enda. På nett finner du en rangering over alle restaurantene i New York.
Hva sjekker inspektørene?
Nedenfor finner du noen eksempler på hva inspektørene sjekker for brudd og overtredelser:
- Håndtering av mat
- Matens temperatur
- De ansattes personlige hygiene
- Vedlikehold av kjøkkenapparater og utstyr
- Skadedyrkontroll
Brudd på miljø- og helseregler
Antall poeng som en restaurant får ved ulike brudd avhenger av hvor stor helsemessig risiko bruddet kan medføre gjestene. Nedenfor finner du eksempler på ulike brudd hos restauranter:
- Risiko for gjestenes helse. For eksempel: å ikke holde maten i riktig temperatur. Dette koster restauranten minst 7 poeng. Hvis problemet ikke lar seg løse innen inspeksjonen er ferdig utført, så kan det hende at restauranten blir nødt til å stenge frem til problemet har blitt løst.
- En alvorlig overtredelse. For eksempel: en salat som ikke har blitt vasket ordentlig. For en feil som dette får en restaurant minst 5 poeng.
- Et generelt brudd. For eksempel: å ikke ha vasket kjøkkenapparater og utstyr resulterer i 2 til 5 poeng.
Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering: