Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York

Kjøp billetter nå
Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York er det eneste museet hvor besøkende kan beundre legendariske luftfartøy, det første romskipet, det raskeste flyet og en ubåt fra den kalde krigen. Museet er veldig populært og det tiltrekker seg over en million besøkende hvert år. Selve museet er på og inne i fartøyet USS Intrepid. Dette skipet var i bruk i krigen med Japan under andre verdenskrig. Intrepid ble også brukt til å frakte luftfartøy i løpet av Vietnamkrigen.

Kjøp billetter til Intrepid Museum her

Hva kan du forvente av Intrepid Sea, Air and Space Museum?

Etter mange års tjeneste ble USS Intrepid til et museum i 1982. Museet har en flott fremstilling av de seneste innovasjonene innenfor hav, luft og romfart. Besøkende har muligheten til å virkelig utforske de forskjellige fartøyene, museet har til og med en «Space Shuttle Pavilion» hvor du kan se verdens første romskip; Enterprise.

Fly og ubåter

Det finnes 27 gamle fly, inkludert det raskeste militærflyet og et spionfly. Verdens raskeste passasjerfly, British Airways Concorde, er også representert på Intrepid. Du kan også ta en titt i ubåten USS Growler, men vær oppmerksom på at det ofte er en lang kø.

Det er mulig å benytte seg av en lydguide, men museets ansatte forteller deg gjerne mer om historien til USS Intrepid. Du kan for eksempel se styrbord og lære mer om hvordan mannskapet og utstyret ble brukt under krigene. Intrepid Sea, Air and Space Museum er veldig barnevennlig. Kartet viser hva som er morsomt for barn å se og gjøre, så dette museet er supert for hele familien!

Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York - The Deck Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York - Fly

Flysimulatorer ombord på Intrepid

I tillegg til alle flyene på Intrepid Museum finnes det også tre flysimulatorer. Alle tre byr på forskjellige opplevelser. Det finnes en 4D film, «Stories of Intrepid», som ved bruk av historiske bilder og moderne datateknologi lar deg både se og navigere som en pilot. I flysimulatoren «G-Force Encounter» (som beveger seg) får du sitte i en cockpit for to personer og fly ditt eget fly. I den siste flysimulatoren, «Transporter FX», går du inn i en kapsel for å oppleve en flytur med spesialeffekter. Kapselen beveger seg som et ekte fly, og med spesialeffektene kan du til og med kjenne vinden i håret ditt.

Erics tips: Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York er spesielt artig for flyentusiaster og barn. Selve fartøyet USS Intrepid er veldig interessant å oppleve fra innsiden, men utsiden er også imponerende. Du kan for eksempel gå til 42nd Street Pier og ta noen bilder fra den kanten. Jeg brukte omtrent 90 minutter på å besøke museumet.

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • 1. april – 30. september, man – fre kl. 10:00 – 17:00, lør – søn kl. 10:00 – 18:00
    • 1. oktober – 31. mars, daglig fra kl. 10:00 17:00
    • Siste inngang 1 time før stenging
  • Beliggenhet: Pier 86 på 46th Street

Kjøp billetter til Intrepid Museum her

OBS!: New York Pass og New York Sightseeing Flex Pass gir deg gratis inngang til Intrepid Museum. Begge rabattkortene inkluderer inngang til den imponerende Space Shuttle Pavilion. Det finnes andre topp New York museum i nærheten av Intrepid Sea, Air and Space Museum.

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Inni museet Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York - Kampfly

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt