John F. Kennedy International Airport (JFK)

JFK Airport

JFK Airport, også kjent som bare JFK eller Kennedy Airport, er den største og travleste flyplassen i New York. Offisielt kjent som John F. Kennedy International Airport, og er oppkalt etter USAs 35. president.

Denne New York-flyplassen ligger i Queens, 15 miles (26 km) fra Manhattan, og det er en rekke alternativer for transport fra flyplassen til byen. Du kan lese mer om JFK International Airport samt alle alternativer for flyplasstransport her.

Ankomst på JFK Airport

Når du lander på JFK Airport i New York må du gjennom tollen. Denne flyplassen er kan være veldig travel avhengig av antall fly som ankommer samtidig. Med litt hell og lykke kommer du deg ut av flyplassen innen én time, men det kan også ta to timer, hvis ikke mer.

Alle er nødt til å gå gjennom tollen når de skal inn i USA, og du trenger et ESTA for å komme gjennom. Du kan gå gjennom tollen sammen med flere personer. Hver besøkende blir fotografert og må avgi fingeravtrykk ved passkontrollen. Når du er gjennom tollen, kan du hente bagasjen din.

Erics tips: «Du blir vanligvis spurt et par enkle spørsmål i tollen, som formålet med reisen og hvor lenge du planlegger å bli i New York.»

JFK Airport - Ankomst JFK Airport - Terminal

Transport fra JFK Airport til Manhattan

Det finnes en rekke måter å reise fra JFK Airport til Manhattan på. Du kan for eksempel ta en drosje, forhåndsbestille privatbil med sjåfør, eller benytte deg av offentlig transport. Du kan se alle alternativene i Erics New York reiseplanlegger og organisere alt på forhånd.

JFK AirTrain

En super måte å reise fra JFK Airport på er med JFK AirTrain! Dette ubemannede toget går mellom alle terminalene og kjører deretter mot to subways-stasjoner nærmere byen. Derfra kan du bytte til subwayen i New York og ta toget mot Manhattan.

Les mer om JFK AirTrain og kjøp billetter her

JFK Airport - Taxi JFK Airport - JFK AirTrain

Avreise fra JFK Airport

Når du flyr fra JFK flyplass avhenger flyselskapet du reiser med for hvilken terminal du skal møte opp på. Kun Norse Atlantic Airways flyr fra Norge til JFK, og holder til på Terminal 1.

Når du har sjekket inn bagasjen og kommet deg gjennom tollen, finnes det gode fasiliteter som spisesteder og butikker der du kan tilbringe tiden før flyreisen på en hyggelig måte.

Lounge på JFK Airport

Det finnes ikke noe bedre enn å gå ombord på et fly helt avslappet og klar for reisen som venter, og en lounge er det beste stedet å slappe av før flyreisen. Når du reiser fra terminal 4, kan du kjøpe et adgangskort til Virgin Clubhouse Lounge, hvor du kan nyte litt mat og drikke, og til og med bruke dusjene for å friske deg opp.

Kjøp billetter til Virgin Clubhouse Lounge her

TWA Hotel

TWA-hotellet, også kjent som TWA Flight Center, ligger rett ved siden av terminal 5 på JFK lufthavn. Det var opprinnelig en fullt fungerende terminal, men ble omgjort til dette uvanlige hotellet på JFK lufthavn i 2017. Utendørsbassenget har utsikt over rullebanen, og inne er det en bar og et museum.

Rommene har også utsikt over rullebanen og kan bestilles for enten en overnatting eller bare noen timer i løpet av dagen. Å bo her er et flott alternativ hvis flyet ditt går tidlig om morgenen eller veldig sent på kvelden, eller hvis du er på JFK for en lang mellomlanding.

JFK Airport - TWA Hotel JFK Airport - TWA Hotel lobby

Hoteller nær JFK Airport

Det er en rekke hotell rundt JFK Airport. Disse er idelle steder og overnatte hvis du ankommer sent, har en tidlig avreise, eller har en lang mellomlanding i New York. Du kan for eksempel bestille rom på Fairfield Inn by Marriott JFK Airport, Hampton Inn NY-JFK eller Comfort Inn JFK Airport. Alle hotellene inkluderer frokost og tilbyr gratis shuttle-buss både til og fra flyplassen.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt