Lincoln Center i New York

Lincoln Center in New York

Lincoln Center for the Performing Arts er et bygningskompleks som består av tre hovedbygninger og et utvalg av ulike lokaler for innendørs og utendørs forestillinger. Dette er det største senteret for scenekunst i hele verden. Selve senteret er veldig stort, og dette er riktig sted for en flott kveld. Bli imponert over en av de mange forestillingene som fremføres her, spesielt på grunn av Lincoln Centers høye standard for symfoni, teater, dans, opera og musikalsk utdannelse. Men, det kan være veldig vanskelig å få tak i billetter. I begynnelsen av sesongen blir de fleste billetter utsolgt ettersom både ballett- og operaforestillingene er veldig anerkjente og populære.

For mer informasjon om billetter til Metropolitan Opera klikk her

For mer informasjon om billetter til New York City Ballet klikk her

Contents

Lincoln Center sin historie

Lincoln Center ble bygget som en del av fornyelsesprosjektet av Lincoln Square som ble igangsatt av Robert Moses på 1950- og 60-tallet. De tre hovedbygningene åpnet opp dørene for første gang i 1962 (David Geffen Hall, tidligere kjent som Avery Fisher Hall), 1964 (Metropolitan Opera House) og 1966 (David H. Koch Theater, tidligere kjent som New York State Theater). Metropolitan Opera House, David Geffen Hall og David H. Koch Theater er verdensberømte for konsertene, opera- og ballettforestillingene som fremføres her. Den anerkjente Juilliard School er også en del av Lincoln Center.

Hvordan komme seg til Lincoln Center?

Lincoln Center (i tillegg til David H. Koch Theater) ligger på Upper West Side, mellom between West 62nd og 65th Street og Columbus og Amsterdam Avenue. Fra Penn Station eller Times Square kan du benytte deg av subway 1 til 66th Street/Lincoln Center Station. Det er ikke vanskelig å finne frem!

Er det mulig å bli med på en guidet tur av Lincoln Center?

Ja, du kan delta på en guidet tur av Lincoln Center. Hvis du har et New York Pass så kan du bli med på en guidet tur bak kulissene og se alle scenene i de utrolige lokalene slik som Metropolitan Opera House, David Geffen Hall og David H. Koch Theater. Guiden kommer til å fortelle om bygningenes historie, og kanskje får du til og med sett en øvelse!

Hvor kan man spise før forestillingen begynner?

Det finnes mange gode spisesteder i nærheten av Lincoln Center, enten du har lyst på en kjapp matbit eller en elegant Michelin-stjerne restaurant, nedenfor finner du et utvalg av foretrukne restauranter som ligger i gåavstand fra Lincoln Center.

En kjapp matbit

Ikke alle liker å spise et stort måltid før en forestilling, og heldigvis er der noen alternativer for å ta seg en kjapp matbit i nærheten av Lincoln Center. Du kan starte din kulturelle aften med et glass vin og en matbit i rooftop-baren på Mandarin Oriental eller Empire Hotel. Alternativt så kan du velge en ekte New York-opplevelse ved å spise på en lokal diner. Olympic Flame Diner på West 60th Street anbefales sterkt. På 10th Avenue finner du Boston Market hvor du kan kjøpe deilig fersk kylling; ekte comfort food. Eller prøv noe litt annerledes, slik som søtpoteter med marshmallows. På begge disse stedene kan du spise deg ferdig på en halvtime, men sørg for at du tar deg nok tid til å gå tilbake til Lincoln Center og finne setene dine før forestillingen begynner.

Utsøkt mat

Har du litt mer tid og ønsker du et godt måltid? Prøv Blue Ribbon Sushi Bar & Grill. Det er ikke billig, men sushien er utsøkt og restauranten holder åpent hver dag. Restauranten ligger på Columbus Circle og inngangen er gjennom Columbus Hotel. Synes du kanskje at dette er litt for chic kan du heller velge noe fra Whole Foods på Columbus Circle. Det er åpenbart ikke en restaurant, men de de har et stort utvalg av fersk mat som du kan ta med til Central Park for en picnic.

En spesiell anledning

Ønsker du en spesiell kveld for deg og din kjære, inkludert en utrolig middag? Da er det to restauranter i nærheten som garantert kommer til å imponere! Robert NYC er en restaurant over et museum, med en flott utsikt over Central Park. Restauranten er elegant og stilig, og den tilhører Museum of Arts and Design på 2 Columbus Circle. Hvis du føler for det kan du jo først ta en titt på kunstsamlingen, eller så kan du gå direkte til bordet uten å måtte betale inngang til museet. Hvis du har lyst på en god biff, men partneren din ønsker noe annet, da kan dere forsøke Porter House. Denne flotte restauranten ligger i 4. etasje ved Columbus Circle, og her serveres det ekte amerikansk biff, samt sjømat og pasta. De holder åpent fra kl. 17.00, noe som gjør det til et passende sted å spise før du skal på en forestilling i Lincoln Center.

Lincoln Center i New York - Kveld.jpg

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt