Martin Luther King Jr. Day i New York 2025

Martin Luther King Jr  Day in New York 1

Martin Luther King Jr. Day i New York faller årlig på den tredje mandagen i januar. Dagen blir betraktet som dagen for likestilling. Dr. King var en viktig aktivist innenfor borgerrettigheter, og han ledet bevegelsen som kjempet for å få slutt på segregasjonen i USA. Han ble også verdenskjent for sin berømte tale: «I have a dream».

Contents

Hva er Martin Luther King Jr. Day?

På Martin Luther King Jr. Day feires livet og prestasjonene til mannen med samme navn. Dr. King var lederen for den afroamerikanske borgerrettighetsbevegelsen. Han er kjent for kampanjene sine mot segregasjon på offentlig transport og for likestilling for svarte amerikanere i USA.

Når er Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther King Jr. Day faller årlig på den tredje mandagen i januar, derfor er det ingen bestemt dato. Den tredje mandagen i januar er rundt samme tid som fødselsdagen til Dr. King, nemlig 15. januar. I 2025 er Martin Luther King Jr. Day mandag 20. januar.

Hvorfor kalles dagen for Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther King Jr. var en forkjemper for aktivisme uten vold, og han ble den yngste mannen til å noensinne ha mottatt Nobels fredspris. Livet hans fikk en brå slutt da han i 1968 ble myrdet i Tennessee. Like etterpå ble det opprettet en kampanje til minne om Dr. King, med mål om å gjøre fødselsdagen hans til en offentlig helligdag. Den første Martin Luther King Jr. Day var i 1986.

Hva kan du forvente av Martin Luther King Jr. Day i New York?

Martin Luther King Jr. Day er for alle amerikanere, uansett hva slags bakgrunn, en dag for å feire likestilling. Dette er en relativt ny helligdag; skoler og kommunale tjenester holder stengt. Butikker og restauranter holder åpent som normalt, og noen butikker gir til og med ekstra rabatter. Ettersom dette er en helligdag som er preget av historie så fokuserer de fleste arrangementer i New York på å formidle kunnskap om Martin Luther King Jr.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt