Reiseadapter for New York – USA

Travel adapter for New York

Du trenger en reiseadapter for New York, og derfor USA. Dette skyldes at den amerikanske stikkontakten er forskjellig fra den norske. Spenningen i USA er også annerledes. Derfor trenger du tilbehør for å lade enhetene dine. Du finner all informasjonen du trenger på denne siden.

Reiseadapter for USA

Det brukes andre støpsler i Europa enn i USA, og kontaktene er tilpasset deretter. Type A-kontakter brukes i USA og type C og F i Norge. Hvis du vil kunne lade enhetene dine med en norsk plugg, trenger du en amerikansk adapter. Dette er en kloss som du setter det norske støpselet inn i, og deretter inn i den amerikanske stikkontakten.

Reiseadapter for New York - Amerikansk stikkontakt Reiseadapter for New York - Type C stikkontakt

Spenning i USA

I Norge bruker vi stikkontakter med en spenning på 230 V, mens det i USA er 110 V. Derfor er det viktig å sjekke om apparatene dine kan håndtere denne spenningen. Du finner denne informasjonen på enhetens originale strømadapter.

Reiseadapter for New York - Spenning

USB-lading

Mange hoteller har i dag USB(-C)-kontakter som gjør det mulig å lade telefonen eller andre enheter direkte. Forsikre deg om at den aktuelle enheten konverterer den amerikanske spenningen (110 V) riktig. Det er ofte smartere å bruke stikkontakten med reiseadapter, slik at du er sikker på at du ikke skader enheten.

Spenningsomformer

Hvis det norske apparatet ditt ikke er egnet for amerikansk spenning, kan du bruke en adapter. Dette gjelder ofte utstyr til håret, for eksempel krølltang og hårføner. En adapter er en enhet som justerer spenningen slik at apparatet fungerer. Adaptere er dyre og kan være svært upraktiske å ha med seg. Du kan også bruke hotellets hårføner, kjøpe en amerikansk adapter eller klare deg uten i noen dager.

Trenger jeg en reiseadapter i New York?

Ja, du trenger en reiseadapter når du reiser til New York fra Norge. Les hvilken her.

Hvilken reiseadapter trenger jeg i USA?

Du trenger en reiseadapter som konverterer den amerikanske spenningen for din norske enhet. Les mer her.

Hvilken type støpsel brukes i USA?

I USA brukes en type A-stikkontakt.

Kan jeg lade telefonen min i USA?

Ja, du kan lade telefonen din i USA. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt