Røyking i New York

Røyking i New York

I New York er ikke røyking like vanlig som det er i mange andre land, i hvert fall ikke på offentlige steder. Du kan ikke røyke i barer eller på klubber, og du har heller ikke lov til å tenne en sigarett i parken. Hvis du er avhengig av en daglig dose med nikotin, så er det et par steder hvor du kan gå for å ta deg en røyk.

Contents

Røykfrie soner i New York

Helt siden 1987 har New York innført offentlige røykeregler. Reglene er innført for å beskytte helse og velvære for alle i byen. New York planlegger å forby tobakk-produkter i hele staten og røyking er forbudt på de fleste (offentlige) områder. Dette gjelder blant annet non-smoking områder slik som på offentlig transport, restauranter og museer. Likt som i Norge. Det er også ulovlig å røyke i parker, ved svømmebasseng, strender og promenader. Røyking i røykfrie soner kan medføre bot.

Røyking i New York - Ingen røyking i parkene

Steder hvor man kan røyke New York

Jeg kan vedde på at du nå sitter og lurer på om det faktisk er mulig å røyke lovlig i New York, og i såfall hvor du kan gjøre det. Svaret er ja – du kan røyke inne i private hjem og i privatbiler. Det finnes også røykerom på hoteller.

Noen barer og klubber har angitte områder hvor man kan røyke, og noen hoteller kan tilby rom hvor røyking er tillatt. Det finnes også steder som kalles «cigar lounges», og her er det ofte en formell atmosfære og en tilsvarende kleskode. Vær oppmerksom på at disse stedene er ment for røyking av sigar, selv om noen av dem tillater sigaretter. New York planlegger å dempe bruken av tobakk og røyking ved å vedta strengere lover hvert år.

Ingen røyking hvis man er under 21 år

I New York har du bare lov til å kjøpe tobakk eller sigaretter fra du har fylt 21 år. Som er er annerledes enn i Norge hvor aldersgrensen er 18. Selv hvis du er yngre men ser eldre ut, så kan du ikke slippe unna denne regelen. Ikke bare blir du bedt om å vise legitimasjon, de scanner også legitimasjonen din før du får utlevert sigarettene dine.

E-sigaretter i New York

E-sigaretter har en tilleggsavgift på 20% i New York. De er heller ikke allment tilgjengelige, ettersom alle leverandører må være registrerte forhandlere før de kan selge dampprodukter. Tunge bøter er på plass for uregistrert salg. New York planlegger å forby all salg av e-sigaretter.

Prisen på sigaretter

Hvis du allikevel ønsker å røyke noen sigaretter så kan det hende at det er billigere å kjøpe de på flyplassen før du reiser til New York. Du har lov til å ta med deg inntil 200 sigaretter fra Norge til USA. I New York koster en pakke sigaretter mellom $13 og $15.

Erics tips: Det er ikke så mange newyorkere som røyker, og de som gjør det prøver å gjemme det så godt de kan. Jeg anbefaler at du holder deg til reglene. Selv hvis det ikke er politi i nærheten så kommer det sikkert til å være noen newyorkere som kritiserer deg for å røyke på et sted du ikke skal.

Røyking i New York Røyking i New York

Hva er røykelovene i New York?

NYC har strenge røykelover, og røyking er forbudt på de fleste offentlige steder, inkludert parker og torg. Les mer her.

Kan man røyke på Times Square?

Røyking er forbudt på Times Square og de fleste andre offentlige steder i New York City.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt