Se New York subway live på dette kartet!

MTA New York Live

Et live New York Subway-kart er tilgjengelig fra og med denne uken! Når du er i New York for første gang tar det ofte litt tid å bli vandt med subwayen. Nordgående, sørgående, A-, C eller E-toget, blå, røde og grønne linjer… Ikke for å glemme alle subway-stasjonene: med utganger i alle retninger, porter som kun åpnes i én retning og et kortlesersystem som ikke alltid gjør det du ønsker.

Heldigvis jobber Metropolitan Transportation Authority (forkortes til MTA) med løsninger for å gjøre det enklere å bruke subwayen. Denne uken har de tatt et stort steg i denne retningen, ved å lage et gratis Live New York Subway Map tilgjengelig på nett.

Ønsker du å holde deg oppdatert med alle nyheter fra New York? Abonner på nyhetsbrevet mitt her.

Dette nye kartet over alle subway-linjene i New York er i nåtid. Så du kan til og med se hvor subway-togene er til enhver tid! Hver dag (spesielt under helgene) er det byggearbeid eller hindringer et eller annet sted på noen linjer på New Yorks subway. Når du klikker på stasjonene på dette kartet vil du umiddelbart se hva som skjer på det tidspunktet.

Aktivitetene som forventes på kort sikt er også indikert, for eksempel byggearbeid i helgene. Dette nye kartet fungerer både på stasjonær PC/Mac og mobil. Det er for øyeblikket ikke utviklet noen app.

Funksjoner i MTA Live Subway Map beta:

– Nøyaktig: Subway-linjene oppdateres automatisk. Subway-rutene vil følge togene ved å bruke data for å vise nåværende status. Deler av linjene falmer når et tog ikke kjører der, og er indikert med bindestreker når tog kun kjører i en retning.
– Tog i bevegelse: Togene er i bevegelse på kartet, med deres nåværende posisjon.
– Forstørrelsesfunksjon: Det er mulig å zoome inn på kartet for å se individuelle linjer, innganger, steder i tillegg til stasjons- og gatenavn.
– Tilgjengelighet: Tilgjengeligheten av subwayen er tydeligere. Heiser og rulletrapper er mer synlige på det nye kartet.
– Nødvarsler: Kartet bruker MTA-data til å rapportere offisiell MTA-nødkommunikasjon.
– Flyplasser: Kartet viser også flyplasser. Ved å klikke på disse kan du se hvordan du kommer deg dit.
– Ved bruk av mobil: Personer med iPhone og Android kan legge til kartet på startskjermen for raskere tilgang til kartet.

Den eneste ulempen med kartet er at det krever internett, noe som de fleste turister i New York ikke har (bortsett fra på hotellet). Jeg anbefaler derfor at du laster ned min gratis Eric’s New York App, som også inkluderer et subway-kart og informasjon om alle severdigheter.

Når det kommer til det nye Live New York Subway-kartet tror jeg det hadde vært kult hvis subwayen hadde kjørt som små tog på kartet, i tillegg til å inkludere denne lyden: «Stand clear of the closing doors, please».

Det kan hende at du også er interessert i disse blogginnleggene:

Century 21 gjenåpner offisielt

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt