Stop-over på Island på vei til New York

Stop-over på Island på vei til New York

Stop-over på Island på vei til New York, eller fra, er kanskje ikke det første du tenker på når du begynner å planlegge turen din til The Big Apple, men den magiske naturen på Island byr på mange flotte opplevelser. Spesielt enten før eller etter at du har besøkt det travle bylivet i New York; det blir en heftig kontrast!

Contents

Hvorfor booke stop-over på Island?

Isbreer og geysirer, mineral-bad, lange tomme sletter og vennlige islendinger, alt dette venter på deg. Hvorfor ikke legge til noen ekstra dager til ferien din, slik at du også kan besøke Island når du reiser til New York? Det er veldig lett. En billett med stop-over på Island burde ikke koste noe særlig mer enn en vanlig billett til New York, men pass på at du bestiller i god tid i forveien. Hvis du har et norskt pass så trenger du ikke et visum. Personlig synes jeg at en mellomlanding på Island i 2-3 dager er helt perfekt og nok av tid.

Losji i Reykjavik

For losji i Reykjavik så anbefaler jeg sterkt hotellet Reykjavik Lights. Dette er et lyst, stilig og moderne hotell med en autentisk nordisk følelse ved seg, spesielt takket være kunsten på veggene og den vakre utsikten fra de fleste rommene. Et annet forslag er Kex Hostel. Ikke la ordet «hostel» skremme deg, dette er nemlig mye mer likt et hotell enn et vandrerhjem eller ungdomsherberge. Det ligger sentralt i Reykjavik, og tilbyr gode middager og muligheten til å bestille et privat rom. Dessuten så er det veldig stilig dekorert. Vintage-atmosfæren og steinveggene i fellesrommet minner om New York!

Stop-over på Island på vei til New York - Reykjavik Stop-over på Island på vei til New York - Solfar

Islands ville natur

For mange mennesker er en stop-over på Island den eneste gangen de kommer til å besøke dette landet. Har du nok av tid før du reiser videre,  vll jeg definitivt anbefale å besøke to kjente attraksjoner: Den blå lagune og Den gylne sirkel. Denne turen tar deg med til Den gylne sirkel, den vulkanske kratersjøen Kerið og Den blå lagune i løpet av denne 11 time lange dagsturen. Turens siste stopp er Den blå lagune. Oppgrader billetten din og slapp av i Den blå lagunes varme kilder før du drar tilbake igjen til hotellet.

Stop-over på Island på vei til New York - Blue Lagoon Iceland Stopover on your way to New York Islandpferd

Golden Circle

En annen severdighet som jeg anbefaler er Golden Circle Classic dagstur fra Reykjavik. I løpet av denne turen kommer du til å oppleve det aller beste som Island har å by på; den vakre naturen med imponerende geysirer, eldgamle vulkaner og store fossefall. Har du enda mer tid på Island? Da kan du bestille plass på hvalsafari fra Reykjavik. På denne turen kommer du til å seile ved siden av hvaler og delfiner i 3,5 timer, eller i 2,5 timer på en speedbåt. Du kommer til å få utlevert en komfortabel overall for å holde deg varm i løpet av turen. Sjansen for å møte på en hval er hele 90%! Men hvis du skulle være så uheldig at du ikke ser en, så er det gratis å bli med på en annen tur på et senere tidspunkt.

Stop-over på Island på vei til New York Thingvellir Stop-over på Island på vei til New York - Foss

Se nordlys

Ønsker du å se nordlys? Nå har du sjansen til det! På Island har du en god mulighet til å få oppleve dette utrolige naturfenomenet. Det er best å besøke om vinteren, men husk at det kan ble ekstremt kaldt. Glem ikke å pakke med deg ullundertøy! Ønsker du å forbedre sjansene dine? Bli med på en Small-Group Northern Lights Tour fra Reykjavik med Super Jeep. Guiden din vet om de beste stedene for å best mulig kunne se nordlysene. Får du allikevel ikke sett noen nordlys? Da er det kostnadsfritt å ta turen på et senere tidspunkt.

Mat og drikke på Island

Island er stedet for å spise hval og mye annen god, fersk fisk. Like gode er lammerettene, og islenderne lager også mange gode sorter pølser. Alt dette gjør seg godt med en øl! Islendingene elsker øl. De kunne ikke få nok av det under vikingtiden, men fra 1915 ble det forbudt. Det var først i 1989 (!) at det ble lovlig igjen, og da bestemte de seg like så godt for å dedikere en dag til øl. Vær forberedt på dette hvis du har tenkt til å besøke Island på øl-dagen, nemlig 1. mars.

Islandske priser

Island, i likhet med Norge, er kjent for sine stive priser. Personlig synes jeg ikke at det var så alt for ille. Pris på middag var rimelig, spesielt fordi du ikke må gi tips; det er allerede inkludert i regningen. På shopping bruker du omtrent det samme som du hadde brukt i Norge, men i forhold til New York så er jo ikke Reykjavik noe mekka for shopping.

Stop-over på Island på vei til New York - Geyser

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt