Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn er et hipt og kunstnerisk nabolag. Takket være historisk innflytelse fra mange forskjellige nasjonaliteter er Williamsburg et mangfoldig nabolag, preget av mange kulturer. I disse dager er Williamsburg et innflytelsesrikt og populært område i byen. Nabolaget er kjent for sine selvstendige kaféer, butikker og det berømte Brooklyn Brewery. En dag i Williamsburg gir deg nok av tid til å bli kjent med denne delen av New York. De fleste butikkene åpner på formiddagen, så du burde dra hit på ettermiddagen og bli værende for å spise middag og ta en drink i en av de mange stilige barene i Williamsburg.

Atmosfæren i Williamsburg

Atmosfæren i Williamsburg består av en blanding av gammelt og nytt. Det har et industrielt preg på grunn av de mange gamle, «rå» bygningene i nabolaget. I tillegg finnes det masse graffiti i området, både som kunst og som reklame som byttes ut regelmessig. Om du liker gatekunst burde du definitivt ta turen til Williamsburg, spesielt nord i nabolaget; en super plass for turister. De andre delene er for det meste boligområder.

Inntil nylig var det ingen store kjeder som Starbucks eller Apple i Williamsburg, men i det siste har flere kjeder åpnet opp butikker rundt omkring i dette området. Men, de får bare lov til åpne opp butikker som står i stil, estetisk sett, med resten av nabolaget, så alle butikkene har det typiske Williamsburg preget over seg. Her kan du for eksempel finne kule lokaler for Glossier, Kith og Nike. Allikevel er det fortsatt de små, unike butikkene som setter stemningen i dette området. På Bedford Avenue finner du en rekke flotte butikker. Spesielt i helgene er det gøy å dra dit, for da er det massevis av boder og foodtrucks.

Williamsburg i Brooklyn Bedford Avenue Williamsburg i Brooklyn gatekunst

Domino Park

Langs vannet i Williamsburg i Brooklyn finner du Domino Park blant de moderne bygningene. Denne parken ligger på stedet til tidligere Domino Sugar Refinery og brukes av mange Brooklynites som et avslapningssted. Spesielt på sommeren er dette en super plass å bruke tid, langs East River. Utsikten mot både Williamsburg Bridge og Brooklyn Bridge er verdt å se uavhengig av sesong.

Mat og drikke i Williamsburg

New Yorks kulturelle mangfoldighet gjenspeiles i all den forskjellige maten, og Williamsburg er ikke noe unntak, og kryr av steder for å spise og shoppe. For en samling av gode restauranter, gå til Berry Street. Så hvis du leter etter et sted å spise i Williamsburg anbefaler jeg denne gaten: du finner garantert noe for deg. For ikke å glemme de som elsker god øl! New Yorks mest berømte ølbryggeri, Brooklyn Brewery, ligger i Williamsburg. Det finnes også mindre kjente ølbryggerier, her er det derfor noe for alle øl entusiaster.

For et stykke ekte amerikansk pai med en god kopp kaffe ta turen innom Martha’s Country Bakery. Om du er på leting etter noe snacks eller en drink med en uformell atmosfære kan du besøke Gran Torino; en koselig kafé, restaurant og bar i en bistro-stil. Det du definitivt ikke burde gå glipp av er Smorgasburg: Dette er et enormt matmarked som består av over 100 forskjellige boder med mat og drikke fra over hele verden.

Williamsburg i Brooklyn - middag med en utsikt Williamsburg i Brooklyn Hip Dining

Utelivet i Williamsburg

Du finner en trivelig bar på nesten hvert eneste hjørne i Williamsburg i New York. Ser du etter et bra sted for en romantisk date? Prøv middag og kino på Nitehawk Cinema. Du kan bestille mat enten før eller i løpet av filmen. Alternativt så kan du dra til Music Hall of Williamsburg hvis du ønsker live underholdning. Kombiner musikk med mat på Brooklyn Bowl, hvor musikken spilles live. Du kan til og med spille Bowling her. Hvis du ønsker å ta deg en drink mens du inntar en flott utsikt, dra til Westlight; rooftop-baren på William Vale hotel.

Erics tips: «Hvis du ønsker å lære mer om Williamsburg burde du ta vandreturen «Williamsburg – Greenpoint» som du finner i appen min Eric’s New York. Under turen passerer du noen av mine favorittsteder i nabolaget og får utforske det autentiske Williamsburg.»

Williamsburg i Brooklyn - gatelivet Williamsburg i Brooklyn - på en rooftop-bar på kvelden

Hoteller i Williamsburg

Det finnes en rekke hoteller i Williamsburg som kan garantere et flott opphold i New York. Mine favoritter er The Hoxton Williamsburg, Arlo Williamsburg og The William Vale. Disse hotellene har fine rom, trendy rooftop-barer og perfekt plassering for å se solnedgangen over Manhattan med en drink.

Reiseveien til Williamsburg

Den enkleste måten for å komme seg til Williamsburg i New York fra Manhattan er ved å ta subway. Ta L-linjen til Bedford Avenue. Derfra kan du gå rundt i nabolaget. På varme dager kan det være hyggelig å benytte seg av NYC Ferry: ta East River Route fra Manhattan til North eller South Williamsburg.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt